Teade

Collapse
No announcement yet.

Soovitage bassikõlarit

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Soovitage bassikõlarit

Tervist.
    Oleks vaja teada, milline subwoofer sobib technics SU-V620 võimendile järgi.
    Võimendi andmed leiab kõik siit: http://safemanuals.com/user-guide-in...ICS/SU-V620-_E

Pole vaja teada elemendi marke ja mudeleid, vaid pigem just elemendi parameetreid, mis selle võimendiga sobib. Kõlar plaan panna väiksesse tuppa inventer kastiga, kui tähtis teada.
    Huvitab ka see, mis bassikaid kasutada siis, kui neid kaks tükki võimendi järgi panna.

Vs: Soovitage bassikõlarit

Mitte ükski. Tegu on stereovöimendiga, sinna taha ühenda täisriba kölarid. Supakale käib ikka supaka vöim.
    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Mull oli küll SU-V620M2 võim, kuid tolle järel istus mingi 30 eurone 12" 250/600w Renkforce autowoofer. Kasti tegin suvajärgi mõõtmetega, 110mm solgitoru inverteriks, kast tuli 99l seest. Tulemus oli see, et alla 40hz asi lihtsalt hüppas üles-alla, peksis massiivselt õhku, kuid bassi eriti ei tulnud. Kuigi 60hz kandis oli asi kõvasti jõhkrama käimisega, väristas aknaid ja riideid seljas. Tegi 60hz sagedusi tunduvamalt paremini kui 15" papp 600w võimu järel. Müüsin oma komplekti kasutajale tartukaru, äkki saad temaga ühendust, viitsib äkki ise ka kommenteerida.

E:Lisan, et ise kasutasin tollevõimu küljes aktiivfiltrit (oomipoes 150.-), mis tahtis omale eraldi 12v voolu, mille sain arvuti toitekast.
      viimati muutis kasutaja cc150; 21 December 2010, 15:06. Põhjus: täiendan

Comment

Ja, seda küll, et stereovõimendi. Kas see, kui kõlarist peale madala ka muid asju tulema hakkab on halb kõlarile? Ise oleksin sellega esialgu võibolla isegi rahul.

to cc150: Saaksid rääkida, mida see M2 võimendi mudelitähise lõpus tähendab? Ka selline küsimus, kas seda võimu sillata saab?
        Aktiivfilter peaks olema see, mis enne võimendit ühendatakse, et sisendisse läheks ainult madal sagedus, kui õigesti mäletan. Mis oleks aktiivfiltri plussid ja miinused kui ta seal vahel oleks?
        kui ta 40hz juures nii hea pole kui võiks olla, pole hullu, oleneb mis muusikat kuulata.

Comment

Ma päris täpselt ei tea, mis nende kahe võimendi vahe on, aga ma mäletan, et minu omal oli vist 5 vatti vähem RMS-i 8ohmi järel (75 siis). Võimu sillata ei saa, tavaline toakasutuse stereovõim ju. Lihtsalt kui sa otsid bassi järel, siis need kõrgemad sagedused hakkavad bassi rikkuma, pannes bassika kumisema vms. Aktiivfilter käib võimu sisendi vahele jah, seega kõik 4 kõlarit hakkavad mängima reguleeritud sagedust. Eelis on tal see, et signaalikadu on väiksem passiivfiltri ees, miinused aga need, et tahab eraldi toidet saada ja muudab kogu kõlarite tööd. Kuigi, kui on 2 võimu kuulamiseks, siis ühte kasutaks tavaliselt ja teisele siis aktiivfilter ja bassikad. Ma ise arvan, et see sageduste mängimine jäi minu kasti taha kinni, kuna too oli suht poole päeva töö ja erilist eeltööd ma mõõtmete koha pealt ei teinud. Ma ise kuulasin seda raskemat kraami rohkem kui seda vaibakloppimist, seega ma ei pannud eriti pahaks neid väga madala bassiga kohtade puudumist. Sul on samuti võimalus panna igasse kõlariväljundisse mingi väiksem, nt. 8" või 6,5" bassikas ja eraldi kastidesse, need peaks juba helirõhu koha pealt ühele 12" ära tegema. Ma ise muidugi arvan, et targem oleks seda võimu kasutada ribakõlaritega, millel juba bassikad sees või siis vahetada/müüa see mingi spetsiaalsema võimu vastu, RMS-i saab odavalt tänapäeval.

Comment

Esmalt postitatud taavo poolt Vaata postitust
            Ja, seda küll, et stereovõimendi. Kas see, kui kõlarist peale madala ka muid asju tulema hakkab on halb kõlarile? Ise oleksin sellega esialgu võibolla isegi rahul.
            Subwoowerile ei tee ta midagi, lihtsalt efekt jääb saavutamata. Madalad hakkavad kesksageduste varju jääma ja tekib tunne, et bassi on vähe.
            Isegi kui ma eksin on mul alati õigus!

Comment

ok. Plaan ongi panna kõrgete helide jaoks teine võim. Võrdleme näiteks , et on üks 12" kõlar või kaks 8". Kas need teeksid võrdselt sagedusi, kui kastid korralikud ja RMSsid samad? Või on nii, et 2 väiksemat woofrit teeb reeglina rohkem kui 1 suurem woofer?

Comment

Tundlikus kasvab ja RMS suureneb.Aga 12 toline mängib madalamale...

Comment

aga mis arvate näiteks 1 suurest ja ühest väiksest kõlarist korraga?

Comment

Suurem mängib väikese üle. Veel mõttetum on neid ühte kasti panna.

Comment

Kui kõrgetele-keskmistele tuleb teine võim pane Technics SU-V620-le kaks 8" valjukaga kõlarit. Kumbagi kanalisse üks kõlar ja tuleb müdinat küll.
                      Isegi kui ma eksin on mul alati õigus!

Comment

ok, tänud vastuste eest. Mõtlesin teha nii, et ühele väljundile läheb s90 stereokõlar, milles siis kõik kolm kõlarit sees. Teisele kanalile panen aga subwoofri ja sellele kanalile vastavasse sisendisse aktiivfiltri. Mis arvate plaanist? Nii peaks lihtsat moodi saama kõrge heli ühelt poolt ja teiselt poolt madala. Tulevikus saab ehk veel ühe sellise s90 kasti järgi ühendada, kuna väljundeid 4.

Comment

Niimoodi saad sa teha ainult passiivfiltriga, aktiivfilter mõjutab kõiki kõlareid, sest see muudab signaali juba enne võimendisse jõudmist. Ma isiklikult arvan, et see on lihtsalt liiga hea võimendi selle jaoks, mida sina teha plaanid.

Comment

Esmalt postitatud taavo poolt Vaata postitust
                            ok, tänud vastuste eest. Mõtlesin teha nii, et ühele väljundile läheb s90 stereokõlar, milles siis kõik kolm kõlarit sees. Teisele kanalile panen aga subwoofri ja sellele kanalile vastavasse sisendisse aktiivfiltri. Mis arvate plaanist? Nii peaks lihtsat moodi saama kõrge heli ühelt poolt ja teiselt poolt madala. Tulevikus saab ehk veel ühe sellise s90 kasti järgi ühendada, kuna väljundeid 4.
                            Loe postitus Nr2.
                            Seal on asi üheselt ja konkreetselt paika pandud ja selgesõnaliselt öeldud, mida teha! Nüüd sellest lähtuvalt, järgnev võib öelda, et tegemist on "ajukääbikutega" ,kes on võimelised küll kirjutama, kuid mitte mõtlema. Pole mõtet isegi kommida, et nad ei valda seda teemat, sest see on niigi selge! Õige peatselt tuleb järg, et miks mu võim enam ei mängi ja mida peaks remontima? Kust kohalt peaks katsuma ja mida vahetama ja mis jublakad need on mis mis ära kärsasid. Sest detailide nimetusi ei teata! Pill läks pauguga lõhki ja siis ajas välja ampri lõhna! Kuna kurat tuleb see aeg, et hakatakse foorumit korralikult lugema ja end harima, kas või elementaarselgi tasemel. Päris hea huumorinurk ja tõepoolest on hea naerda! Edu kõigile asjaosalistele ja toekat rahakotti! Kui tõtt tahad teada ,siis korralikud täisriba kõlarid ja pole mingit bassikat vaja! Esiteks tasuks uurida, millest ja milline on üks korralik stereosüsteem ja millist lahendust on vaja ühe stereosüsteemi ülesehituseks, milliseid lahendusi on kasutusel ja millistes kasutatakse täiendava bassika lahendust, kas on täienduseks vajadust või ei ja milliseid võimendeid kasutada on otstarbekas.
                            viimati muutis kasutaja humax; 10 January 2011, 19:13.

Comment

Jäta oma arvamused endale humax. ilmselt saite mu mõttekäigust valesti aru. Antud asjad millest juttu on lihtsalt käepärast ja ma ei ole nõudlik kuulaja. Ma pole tõesti selline hälvik, et istun ainult arvutis või loen raamatut, et pärast oma teadmistega lollide küsimuste kallal plõksida, nagu mulje jäänud on. Kui ei meeldi see teema jäta vaatamata.
                              See jutu järg, et miks mu võim ei tööta või mis võimul katki, võid ka ju vaatamata ja vastamata jätta, juhul kui selline teema tuleb. Nutma ei hakata ma usun, kui igaühe arvamus kuulmata jääb.
                              Ma saan ka aru, et supakale käib supaka võim. Küsimus on just selles, mis kõlareid mõni inimene soovitab antud võimu külge. Igale inimesele pole tähtsad korralikud stereosüsteemid.

Comment

Working...
                              X