Teade

Collapse
No announcement yet.

Homemade woofer Müüdimurdjate stiilis

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Homemade woofer Müüdimurdjate stiilis

tundlikkust mõjutab väga palju ka see, kui kergelt membraan liigub. ma kujutan ette, et ega see spider antud juhul väga lõdva liikumisega vist olla ei saa...membraani surroundi kohta ei oska üldse seisukohta võtta, ei saagi aru millest või mismoodi see tehtud on
    aga ülbelt äge projekt!

Comment

Esmalt postitatud wiltz poolt Vaata postitust
      tundlikkust mõjutab väga palju ka see, kui kergelt membraan liigub. ma kujutan ette, et ega see spider antud juhul väga lõdva liikumisega vist olla ei saa...membraani surroundi kohta ei oska üldse seisukohta võtta, ei saagi aru millest või mismoodi see tehtud on
      aga ülbelt äge projekt!
      Järjekordne müüt. membraani liikumise kergus ei määra tundlikkust - nii ebaintuitiivne, kui see ka poleks. Mul on mitu valjukat, mille membraani käega liigutada on paras trenn, tundlikkused on köigil 95 dB. 15" Fs on 50Hz, 8" 60 Hz ja 6,5" 120 Hz. Ja paljud hi-fi valjukad on nii kergelt liikuva papiga, et piisab peale hingamisest - ometi on tundlikkus alla 90 dB. Kergelt liikuv membraan annab suure Cms ja reeglina ka madala Fs. Tundlikkuse määrab ikkagi mootori efektiivsus - mida suurem see on (lühike Xmax, kitsas pilu, suur magnet), seda tundlikum papp, madalatel sagedustel on tähtis ka kastilahendus. Ja reeglina tähendab suur tundlikkus ka körget Fs-i. Vöi siis kuradi suurt kasti.
      Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Magnetist pilt:

Andis ikka seda laagrikogust sinna sisse tsentrisse saada ja samal ajal kinni ka liimida.

Viimane coil selline:

Ja niisama üks:

Eks ma proovin papist aluse teha coilile, vaatab kas midagi muutub.

Comment

Krt ma mingi aeg suure woofri albumi ära kustutanud, nüüd pildid kadunud.

Enivei, selle 12 tollise jätsin sobiva traadi puuduse tõttu kuhugi vedelema. Alustasin uut.

Seekord siis kordi väiksem kaliiber, tolle ei mõõtnud aga ehk kuskil 6 silma järgi.
          Alustasin paari jupi tegemisega:

Ega nendest kahest barankast woofrit ei saa ju te küsite? Ofkoors mitte, tulistasin paar juppi ühele nedest külge. Sai juba parem:

Magnetit ka näha vasakul. See läheb siis keskele ja paar suuremat laagrit ümbritsevaks metalliks.

Edasi juba loogilisem tegevus ehk teine rõngas külge ja värv peale lüüa.

Coil sai üldse tegelikult kõige esimesena valmis, kahekihiline ja täiesti lambist tehtud, ei kujuta ettegi mis andmetega sai. A ega ei peagi kujutama.

Cone sündis nii, et võtsin ühe läbikõrvetatud King Audio tulmukupli vormiks, sinna kile sisse ja vaheldumisi ajalehetükke ja lakki, kõige peale sai riie ja sinna veel must värv otsa. Sai päris roogitav cone. Sellest pilte homme, täna ei tulnud meelde teha. Surround ja spider hakkavad endas sisaldama igatahes kummilaadset materjali, veel ei tea kui palju ja täpselt mida. JUHUL KUI see asi hakkab tegema hääle moodi häält, teen ka väikse kasti ümber talle (pealmine osa pleksist ja ehk ka led sisse) ja üritan video teha. Videotegemisvõimalus on õnneks Full HD.

Comment

LED ja pleks annavad helile õige "mineku"

aga vähemalt on edumeelseid ja ettevõtlike, kes niisama igavusest igapäeva hallust rikastavad. Keep it up!

Võid mõne helimõõdistajaga ühendust võtta ja parameetrid ära mõõta
            Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Sai valmis. Lühidalt öeldes videot antud isendist ei saa. Ra**k suutsin juba ta läbi kõrvetada sümboolse suitsupilve saatel. Heh, mis siis ikka, hea vaadata vähemalt.
              Click image for larger version

Name:	Foto1723.jpg
Views:	1
Size:	25,1 KB
ID:	865886Click image for larger version

Name:	Foto1725.jpg
Size:	27,2 KB
ID:	865887Click image for larger version

Name:	Foto1728.jpg
Size:	24,5 KB
ID:	865888Click image for larger version

Name:	Foto1729.jpg
Size:	28,3 KB
ID:	865889

Jeah... ega ta kõige paremini ei käinud ka nagunii. Igatahes kaevasin täna selle 12 tolli mölaka välja ja teen tolle ümber. Tuleb recone kit teha Nüüd veits uuritud ka seda woofri asja, coili poolepealt. Ehk siis uus coil tuleb selline millel kõrgust vähendatud ja teatud värke veel muudetud millest ma veel ise ka midagi ei tea

Comment

See väike woofer küll päris hästi tehtud peaks mainima ! KAhju jah et läbi põles oleks tahtnud seda liikumas näha .

Comment

Esmalt postitatud oovi1220 poolt Vaata postitust
                  Ra**k suutsin juba ta läbi kõrvetada sümboolse suitsupilve saatel.

No tuleb siis uus teha. Hea vähemalt, et on iseeksperimenteerijaid mitte tolguseid kes ostavad poest KA ja teevad mingi hädase kasti ümber ja tulevad rääkima, et said ise suure asjaga hakkama.

Mis asukoht muidu on? Mul mõned õhtal membraaniservaga S-90 madalad - neist saaks näit. ehk midagi aretada - teed ise membraani uue, valatud korv ja magnet ju kasutatavad, magnet suht soliidsete mõõtudega ka.

Vaatasin seda voice coili -mis mõõduga traadist see keritud? Pildil tundub nagu kole peenike traat olema.Sel ehk ülemäära suur takistus niisuguse projekti tarbeks...
                  -superradical-

Comment

S90 baasil natuke igav teha. Mulle meeldib isetegevus just. Kuigi jah... magnetit on raske kokku panna nii, et sealt pärast mingit heli ka koostöös coiliga tuleks. Üks 600W 12" läbi läinud woofer mul on, kui sinna uus coil kerida saaks asja aga see pole päris see ikkagi. Järgmisena võtan selle puust 12" ette, seal vaja magnetit täiustada ja coil järjekorras nr. vägapalju sisse kerida.

See ikka teine asi kui kõik peale magneti magnetiseeritud osa ise tehtud ja kokku pandud. Kõik see isokast surroundi tegemine ja värki

Viimase coili traadi paksuse kohta - mõõtu ei tea aga igatahes on ta paksem kui 10 tollise KA coili traat. Seega väga lahja ei tohiks ta olla. Muide üks positiivne asi tuli välja selle viimase viietollisega - ükskõik mis volli võimust panin, kurikuulus U-7111 teda tagant ei lükanud! See mul siiani kõige suurem probleem olnud. Ju siis midagi areneb, kuna kõik suurema tolliga isetehtud woofrid on väga hästi mänginud. Viga ongi selles olnud, et võim lükkab volli üles keerates nad tagant. Mõne varem, mõne hiljem.

Comment

Millest magnet tekitati? alalisvoolu pool või on isearetatud magneti kirjutaja olemas?

Comment

Working...
                      X