Teade

Collapse
No announcement yet.

Audes 100w100-6-le kasti ehitamise abi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Re: Audes 100w100-6-le kasti ehitamise abi

Ta rohkem autodesse tümakakastide tegija. Tubastes tingimustes on nöuded hoopis teised - suurem kast ja EBS häälestus annavad IME parima tulemuse, maksimaalselt sirge graafik vöib kumisema hakata, rääkimata siis liiga väikesest ja liiga körgele häälestatud kastist. Selle tema andmetega saad 50 Hz peal toreda kumiseva muhu, mis paljudele "vöimsa ja sügava" bassi mulje jätab, aga reaalset bassi mitte (40...50 on üldse see vahemik, kus körgemad sagedused supakast ära löigata). Valjuka potentsiaalist madalale mängida jääb palju kasutamata ning dubis on palju 30 Hz ja isegi madalamaid sagedusi, mida see kast ei mängi. Isiklikult teeksin sellele valjukale üldse 87 liitrit ja 23 Hz häälestusega, trade-off on väiksem mehaaniline vöimsustaluvus, aga saab kuminavaba ja täpse bassi. Selline on hea graafik, mis tüüpilise ruumiga hästi kokku mängib:
    Click image for larger version

Name:	graph.PNG
Views:	1
Size:	27,6 KB
ID:	865923
    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

No basssoundman on ka ammu juba välja jaganud laksu et enamus tahavad tümpsu ja seda peab ka neile andma, muidu oled paha ja loll.

Comment

sooviks kvaliteeti, seega tehnofriik saaksite täpsemalt informatsiooni ? et see 23 hz tundub kuidagi ohtlikult madal ? et kui filme vaadata, muusikat kuulata kas ta siis teeb häält ka ikka ?
        yees

Comment

Ma ei hakkand uut teemat tegema, sest küsimus on suhteliselt sama. Et kasutusse läheks mul 100w100 element metali kuulamiseks, vahepeal dubstep ja see mainstream jama mida power/skyplus lasevad. Filme sellega vaatama ei hakkaks. Mis võiks olla häälestus? Ehk keegi viitsiks kasti suuruse välja arvutada? Põhirõhk võiks häälestusel olla siiski dubi/muu jama jaoks, sest metali jaoks toodavad mu põrandakõlarid ka piisava bassi ära. Oleks jube tänulik, kui keegi arvutaks mul välja, ise bassbox pro6-st asju välja ei jaga veel. Oleks vaja just konkreetset litraaži koos portide pikkuse/diameetriga. Kas kasti materjaliks kõlbaks 19mm kasevineer? Kas sedasamust Tartus kusagil laojääkidena ka müüakse? Lõpetuseks võimendi, milleks on Gigaworks G500 võimendus (130w RMS bassikale), sellisest peaks piisav olema?
          Vabandan teemaalgataja ees, et teemat varastasin veits.

Comment

Polemidagi, teema on ju sama, aga see 130w rms on küll, kuna audes ise 160 w rms ?
            yees

Comment

Vs: Audes 100w100-6-le kasti ehitamise abi

Palju see Gigaworks G500 võim seinast tarbib?
              Ma ei soovitaks teile woofrit ega subwoofrit, nendega on endal ainult kurvad kogemused. Kui vähegi finantsi on, siis soetage endale supakas. Mul mängib supakas juba 3 aastat, seevastu lasin subwoofri nädalaga läbi ja woofer pidas 1 kuu.

Comment

Vs: Audes 100w100-6-le kasti ehitamise abi

Esmalt postitatud naksitrall poolt Vaata postitust
                Palju see Gigaworks G500 võim seinast tarbib?
                Ei oska öelda, palju ta seinast tarbib, aga testitud ma oma valjuka sain. Võim toidab väga kenasti ära, ennem hakkab mööda XMaxi lendama kui clippima hakkab.
                Nüüd oleks vaja kasti ja pordi mõõte. Samuti ei saa kusagilt vähemalt 18mm kasevineeri, Tartus kõik ehituspoed läbi käidud, vineerimaailma ei saagi ma jõuda, sest see läheb kell 17.00 kinni. Ehk on kusagil mujal müügis? Sobiks ka kenasti 22mm MDF, kuna niiskuse kätte pidu panema see ei läheks.

Comment

Working...
                X