Teade

Collapse
No announcement yet.

Papist ja saepurust bassikõlar ehk Skytec SMWA18

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Papist ja saepurust bassikõlar ehk Skytec SMWA18

http://www.tronios.com/en/sound/speakers/subwoofers/pa-active-subwoofer-18-46cm.html
    J
    uhtusin sellise jama otsa ja proovisin ära

Esimene negatiivne reaktsioon peale maksmist oli kasti tõstes...kaalu pole ollagi.
    Tassisin saasta siiski koju ja olin õnnelik et kahte ei ostnud nagu plaanis oli.
    Ühendasin ära ja no tule taevas appi....mu 10" audes lõi ~125w RMS võimendi taga paremini. Kohe kostub võimendi üle peksmine ja helirõhku kui sellist ei tulegi mitte kusagilt.
    Eemaldasin võimendi osa, et kõlarisse sisse piiluda.....võimendit tõstes järgmine reaktsioon....see kaalub krt sama vähe kui suurem kellraadio....kasti seina paksust pole mõõtnud kuid see tundub imeõhuke saepuru plaat mis pöidlaga peale vajutades läbi paindub. Valjuhääldit pole veel välja võtnud kuid teen seda ja kaalun ta ka ära.

Ega ma lootnudki kommiraha eest midagi saada....aga no seda asja komplektina müüa :S ???? see kasti materjal ja võimendi sobiks ehk 8" bassikale mitte 18" isendile.

Lõikasin juhtme puruks ja ühendasin valjuka otse oma suure peavey võimendi taha (võimsus hinnanguliselt 250-300w RMS....peal kirjas miski 400 või 500) Hakkasin siis vaikselt volutmet lisama...(Teises kanalis mu seni kasutatav auto woofer ja algus oli OK....18" oli ehk veidi tundlikum ja mängis palju laiemat riba (Ma ei vajanudki subi vaid ka veidi kõrgemale mängivat asja) umbes selle valjususe juures mis originaal võimendi üle hakkas plärtsuma mängis minu võimu taga veel talutavalt....siis ei saanud enam aru et ta tundlikum oleks kui 15" rockford fosgate...veidi juurde keerates. läks heli aga palju palju jubedamaks kui kui fosgate hakkas justku madalamat otsa mängima siis 18" kaotas viimsegi madala otsa...juurde keerates hakkas kast põrandal liikuma sest kaalu tal ju pole....siis oli fosgate juba tuntavalt valjem ja madalamale ja veel täiesti puhtalt mängiv kuid 18" kast vibreeris nii et selle peale ei saanud midagi panna.

Kuna kõik võimalik puidu, mdfi jne asjad ja liimid on pmt tasuta käes siis kas tasuks üritada kasti seinu seest poolt jäigemaks muuta? kuidas see kõige reaalsem oleks....kas ribid? või lapiti plaat vastu liimida? või pulgad vahele? või midagi muud? Lisaks ka vatiini mida seal üldse pole...... Või ei muutu sellest midagi paremaks ja see oleks vaid aja raiskamine? või muudab see niigi väikese kasti veel talumatult väikseks ja hakkab halvemini mängima?

Ettetänades

Vs: Papist ja saepurust bassikõlar ehk skytec SMWA18

Ei tihanud oma lugu foorumisse ülesse panna, aga nüüd ots lahti tehtud. Ostsin SKYTEC SM15, kolmeribalised. Ootama pidi üle kahe nädala tellimuse täitmist. Rõõm oli suur kui tuli mailile teade- YES ja kohe järele! Seda rõõmu jätkus seniks kui läks proovimiseks. Kaaskannataja, jeff01, on iseloomustanud, mis sealt kuulda oli. Minul lisaks veel probleem- ei kannatanud mitte sugugi mikrofoni. Lahendus- kuna kaup tellitud, siis prooviaeg 14 päeva. VIISIN POODI TAGASI. Huvi "karu" kõhu vastu sai ka rahuldatud! Küsimus jäi sellest kogemusest, et vaatamata suht odavale hinnaklassile kellele ja milleks sellist saasta üldse toodetakse.
    Soovitus- kui veel võimalik, üritada poodi tagasi viia, sest tehtavad parendused ei pruugi head tulemust anda. Pilte saab näha siit: http://fotoalbum.ee/photos/Peedu15/sets/1230809

Comment

Niih, sai nüüd kainema peaga uus sounchekk tehtud ja tükid ükshaaval ära kaalutud.
      Bassi valjukas 5,5kg ja võimendi 2,5kg - Väga nutused numbrid ju. Kasti seina paksus 12mm
      See selleks...viskasin siis 15" rockfordi ühte kanalisse ja selle 18" asja teise kanalisse ja lasin võimul tuled põlema....(Rockfordid elavad niiviisi väga kaua.....viimati vist 14h jutti)
      Kuulasin niiviisi pool tundi ja ootasin kärsahaisu....seda ei tulnud...miskit liimi lõhna tuba täis aga ei midagi muud....valjuka kuppel 3x kuumem kui rockfordil aga rõvedalt ei moonutanud ja ka liikumisamplituud oli täiesti normaalne. Ainus mis mind veel häirib on see et ei mängi nii madalale kui sooviks ja see plärin mis tuleb kastist.....tagasein pläriseb korralikult mõningase bassitüübiga.
      Poodi ma tagasi viima ei hakka...ise ostsin ja ise vaatan ka edasi mis temaga teen.
      Lõpuks viskasin ka teise rockfordi samasse kanalisse ja oli päris tore 2x15" + 1x18 oma "suures" toas....peaaegu see mida tulevikus sooviks saavutada. Ilmselt peab kõik olemasoleva maha müüma ja alustama 2x18" bassi valjukate otsinguid usun et hea kast T-boxile ja peaks kõik mu vajadused kaetud saama......kasti peaks tegema ilmselt vastavalt võimendi maksimaalsele väljundvõimsusele vastava ( et see oleks umbes samas augus kõlari maksimaalse sisendvõimsusega ja tekitaks sellises sümbioosis siis midagi raiskamata kogu rublade eest tümakat)
      EDIT: see viimane jutt siis selles mõttes, et kui ühele valjukale võin teha 200-500L kasti siis tema võimsustaluvus väheneb samuti umbes 2x ja kui võim annab näiteks 300w rms siis võiks kast seda taluda ja seejuures võimalikult madalale mängida.

Comment

200-500L kasti asemel hakka noboxiga katsetama. Äkki sinna sobivad need...kuid kui fosgateist madalamale ei mängi, siis võib arvata, et mehaaniline kasutegur neil kõrge pole. Miskeid täpsemaid andmeid ei leidu selle isendi kohat?
        Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

ma pole küll kunagi kuulanud kuid olen aru saanud ja tundub loogiline, et nobox ei suuda tekitada seda mida mina taga ajan

Ma kuulasin eile näiteks 4-6 korda järjest seda vana lugu: http://www.youtube.com/watch?v=wqY433PhDsc (Mitte youtubest ofcoors....ja kel vaid läppari kõlarid ärge vaevuge seda kuulamagi Ja mis mulle seda kuulates meeldib on see massaz mida mu diivan mulle 6 meetri kaugusel kõlaritest pakub. (Palun ärge pakkuge nüüd mulle neid diivani väristajaid )

selle 18" hiinaka kohapealt niipalju et õnneks ostsin esialgu ühe ja arvan et pole mõtet teist juurde osta kui asjaga rahul ikka pole....seepärast vast erilisi katsetusi ei tulegi ja kuna abikaasale ei meeldi kah kastivirna vahel elada siis tegin otsast müümisega algust ja eile läks kõige väiksem eksemplar (12") ära koos ühe võimuga

Hiinaka pildid:

Comment

Ega ilmaasjata skytec, soundlab jms ahjuküte siia teemasse lähe: http://forum.speakerplans.com/worst-...opic44155.html. Head irvitamist! Vöimendi on vist mingi... 50 W? 6" kesksagedusel on vist ka suurem magnet kui sel 18" "valjuhääldil". Küsimusele, milleks sellist s*tta toodetakse, on vastus lihtne - 15 aastaste, kes asjast veel väga palju ei jaga, raha ka ülearu palju pole, aga diskot tahaks teha, lollitamiseks
            Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

50 pakkusin ka mina võimendi võimsuseks...kui sedagi. ja karbi peal kirjad 1000W
              Miks ma selle teema siia tegin oli suhtkoht teistele teadmiseks et see on CRAPP...iga teine inimene seda ei teeks sest omal on vaja see sitt ka ju maha müüa kuidagi kuid siiski....pole vaja et keegi oma viimased eurod sellise jama alla paneb. Ma juba ahhetasin oomipoe kodulehel võimendi hindade peale kuid kui poes üht isendit tõstsin siis sain aru et oma peaveyst ma ei loobu ka kahe 2 korda võimsama võimendi vastu mida seal poes müüakse.

Comment

Vs: Papist ja saepurust bassikõlar ehk Skytec SMWA18

Kusagilt netist on silma ette jäänud võimuplaadi paigutus, mis kivi seal on? TDA7293? Trafo mõõtude järgi 100-150VA, 50-70W sealt ehk max. tuleb, 100 on ilmselgelt püüdmatu unistus aga kestal olevad 1000W - reaalsusest sama kaugel kui Kuu Maast või veel enam...

Kus poes seda saasta pakutakse? Seesama netipood mis esimeses postis?
                -superradical-

Comment

Esmalt postitatud peedu15 poolt Vaata postitust
                  Ei tihanud oma lugu foorumisse ülesse panna, aga nüüd ots lahti tehtud. Ostsin SKYTEC SM15, kolmeribalised. Ootama pidi üle kahe nädala tellimuse täitmist. Rõõm oli suur kui tuli mailile teade- YES ja kohe järele! Seda rõõmu jätkus seniks kui läks proovimiseks. Kaaskannataja, jeff01, on iseloomustanud, mis sealt kuulda oli. Minul lisaks veel probleem- ei kannatanud mitte sugugi mikrofoni. Lahendus- kuna kaup tellitud, siis prooviaeg 14 päeva. VIISIN POODI TAGASI. Huvi "karu" kõhu vastu sai ka rahuldatud! Küsimus jäi sellest kogemusest, et vaatamata suht odavale hinnaklassile kellele ja milleks sellist saasta üldse toodetakse.
                  Soovitus- kui veel võimalik, üritada poodi tagasi viia, sest tehtavad parendused ei pruugi head tulemust anda. Pilte saab näha siit: http://fotoalbum.ee/photos/Peedu15/sets/1230809
                  Liiga väike magnet ja väga peenikesed juhtmed 700w kohta=kvaliteet
                  M:sony kõlarid ss-rg30

Comment

Käega katsunud, lisaksin juurde väikese kommentaari! Kvaliteedist ei ole seal halli kolligi. Valjuhääldite avad nagu puretud kurjal loomal kõlalauda. Pilt, kus püstine ühenduspruss on liimist lahti. Ei ole kindel aga julgen arvata, et kruvisid ei ole kasutatud, kast seisab koos "tahtejõul", mida toetab pealt katteriie. Matejaliks nii kõlalalaual kui seintel 15mm saepuruplaat. Ei ühtegi tugevdust, tagasein on piisavalt suure pinnaga! Ja kuhu jäi heli summutav materjal, mis peaks olema liimitud siseseintele? Prahti ka kastis. See on 700W=kvaliteet?
                    Rahulikke jõule!

Comment

Working...
                    X