Teade

Collapse
No announcement yet.

Odavaim 18" lahendus mida proovida (Koju)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Odavaim 18" lahendus mida proovida (Koju)

Eesmärk on saada korralik mats "säästu" hinnaga ja seekord siis võiks see olla niisugune et ma enam uut süsteemi ehitama ei peaks

Mis variandid meil selleks on ?
    T-box ? - seda varianti on foorumis arutatud ja miskine ettekujutus asjast on olemas (Mitte küll tellimise ajast ja kätte tulemise hinnast kuid kuna alu korv ja 4" pool on välja toodud siis paistab enamvähem tükk olevat.

Kuid kas oleks miskit siia kõrvale panna ka Wellemani kataloogist? http://www.ronex.ee/index.php?group_id=1483&page=50& nimelt oleks mul sealt võimalik ühe asja vastu õnedsajad eurid krediiti saada.

Võim mis toidaks: Peavey PV - 8,5C (Kui ei eksi tarbib võrgust 1,1kw ja kaalub 22kg
    Uue võimendi jaoks raha ei ole nii et sooviks maksimaaset helirõhku mida selle võimendiga saab saavutada kuid väikese raha eest.....Seda võimu sillata prooides ma ei saanud aru et võimsust juurde oleks tulnud nii et selle ja ka muudel põhjustel sooviks ehitada 2x18" kasti

PS! kohe ei saa kahjuks ehitama hakata kuna enne vaja osa kola eest ära müüa kuid idee on reaalne ja varem või hiljem saab see teoks.

Vs: Odavaim 18" lahedus mida proovida (Koju)

tee nende the box 18`` G sub.
    Kui neid kaks tk (kastis 2tk) siis on päris kõva mats olemas või siis fane valjukad need ka üpriis head aind plekk korviga..

Comment

Panen sealt leitud asjad ritta:
      Delta PRO on odavaim ja näeb sama halb välja kui see hiinakas mis mul kodus juba on ja 180€ selle eest maksta on minu arust liiga palju....teab keegi mis helirõhku sellisest oodata võiks?

Sigma pro 217€ hinnaga on juba veidi parem vist oma 3" pooli ja 2,6kg magetiga?
      http://www.ronex.ee/index.php?product_id=5435&page=50&action=show_prod uct_details&&group_id=1507

O
      mega pro 315€ on vist peajagu üle teistest kuid 630 euri vist valjukate alla panna pole kahjuks võimalik
      http://www.ronex.ee/index.php?product_id=5414&page=50&action=show_prod uct_details&&group_id=1503

Comment

vabandan oma äärmist võhiklikkust kuid kas G sub on keskelt pordiga nagu see: http://img210.imageshack.us/img210/1...ake07atqd1.jpg või miskit muud? Ja kes need aktiivsemad tellijad on kelle kaudu neid asju võiks välja ajada?

Comment

see sama jah.
          Netis selle kohta aind head leidnud,väristavat kõvasti ja db olevat piisav.Vaata rada7 foorumi.

Comment

Peab tingimata PA tüüpi valjukas olema? :P

Mulle on silma jäänud Dayton Audio tooted. Üks 15" valjukas pidi neil päris head matsu tegema. Täpsem mudel siis RSS390HO-4. Valjukas ka iseenesest väga kena välimusega ja piltlikult mõelda sinna üks ilus kast ümber, siis see oleks minuarust hea valik. Antud 15 tollisel versioonil ei pidavat muidu suur Xmax olema. Sealt reference seeriast ühel 12 tollisel pidi hea pikk käik olema. Aga kas on ikka mõtet seda käigu pikkust taga ajada? Minuarust ei ole..
            Estonian SPL & Sound
            @gargru

Comment

Ma julgen arvata et see pole vägapalju parem valik kui mu olemasolevad 15" kummiservaga woofrid. Tundlikkus sel sama nõrk, pool sama läbimõõduga jne. Ja kuna 15" on nagu läbi käidud tee ja ma pole veel rahule jäänud (isegi BG40netega) siis nüüd tuli mõte et go big or go home nii kasti kui valjuka suhtes.

Aga tänud vihje eest, lükkan sellegi bassboxi selle t-boxi kõrvale ja annan hiljem teada mis arvan.....

Comment

Ma ei tunne küll BBP-d kuid peale põhiandmete sisestamist jäi pilt mis mind huvitab selline:

Click image for larger version

Name:	bbpproov.JPG
Views:	1
Size:	35,8 KB
ID:	866736

igaüks saab vist aru millised 3 joont on T boxi 18" (200 / 300 /500L kastides)
                ja millised 2 joont on see pakutud 15" woordi (100 ja 200L kastid)

ta näeb sigahea välja kuid tundub et väiksem araha eest rohkem tümakat saan ma T boxiga

Mitte midagi antud valdkonnas teadmata meeldivad mulle 300L kast T-boxi puhul rohkem kui 500L 35hz tundub muusika kuulamiseks täiesti piisav alampiir ja ei teki sinna 40hz alasse lohku.....kui ma ei eksi on seal oluliselt rohkem tegevust kui 500L kastis pakutava 25hz juures. See tõesti vaid mu ajakogematu arvamus mis esmapilgul tekkis. Filme ma tegelt kodus ei vaata vaid käin kinos vähemalt niikua kui omal kino pole.
                viimati muutis kasutaja jeff01; 26 m 2011, 11:01.

Comment

Ei tahaks küll su tuju rikkuda, kuid ei usu, et kontsert valjukatega toas soovitud tulemust saad. Ruum selleks liiga väike.
                  BBoxiga võib arvutad küll ja häälestussageduse madalale ajada kuid reaalselt see ei tööta (võin ka eksida). Soovitaks ikkagi sama mida kodanik Garol, ehk, et tuleb vaadata ikkagi nn."kummipumpasid" ja pakutud Dayton peaks olema üsnagi korralik. Kui ühest vähe osta kaks + lisaks kindlasti korralikult arvutatud ja ehitatud kast.
                  Eminence Speaker is America's premier manufacturer of guitar speakers, bass speakers, and professional audio loudspeakers since 1966.

Eminence Speaker is America's premier manufacturer of guitar speakers, bass speakers, and professional audio loudspeakers since 1966.

Sageduskarakteristikast on juba näha, et ei suuda sul toas väga madalale mängida ja soovitud helirõhku tekitada.

Comment

Väga hea et sa selle avaldusega enne välja tulid kui ma jälle miski käki kokku ehitan sest olen iseendale lubanud, et see jääb suht viimaseks.....vähemalt sellesse tuppa ja selleks eesmärgiks.

Kas see sagedukarakteristika mis on elemendi kodulehel märgitud pole mitte vaba õhus ? Kas BBP siis polegi kasti simuleerimise programm? Ma tõesti ei ironiseeri aga olen seni nii aru saanud.

Huvi pärast panin BBP-sse 3 asja (The box 18 - vasakul-punane ; See ülalpool kiidetud 15" -keskmine-kollane ; olemasolev rockford on parempoolne ja graafikul roheline.)

....rockford on kohutava muhuga graafikul kuid 30-100hz mängib oluliselt valjemini kui see teine 15" ja miks ma selle teema tegin on see, et kahe fosgate bassist jääb vähe puudu ja kuna ma ei vaja ainult subi vaid veidi rohkem keskosa siis on tunda ka see puuduv osa 100-250hz kandis.

Comment

the box ikka parem, ma usun.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
                        Kas see sagedukarakteristika mis on elemendi kodulehel märgitud pole mitte vaba õhus ?
                        Kui jutt käib nendestd Eminence valjukatest, siis andmelehel on väikselt kirjas et SPL graafik on mõõdetud paneelil: 2 ft. X 2 ft. baffle is built into the wall with the speaker mounted flush against a steel ring for minimum diffraction.
                        Kuidas Eminence valjukad kastis mängima hakkavad saab softiga T/S parameetrite järgi arvutada. Hea on muidugi üle kontrollida ka lubatud max amplituud (Xmax) ja millise võimsuse juures millisel sagedusel mingi valjukas selle Xmax-i saavutab. Üle Xmaxi ajades (ükskõik mis sagedusel) tulevad tugevad moonutused ja kompressioon.
                        Üldiselt on ikka 18" PA valjukas parem kui 15" kummipump (eeldades et mõlemad on ikka subbwoofrid, mitte näiteks ei ole 18" PA midbass) ja see kus sa ta mängima paned, ei oma mingit tähtsust, mängib ka PA valjukas toas väga hästi, kui on kast õigesti tehtud. Piltide järgi tundub 18" the box üsna asjalik olema oma hinna kohta.
                        viimati muutis kasutaja moi; 26 m 2011, 19:28.

Comment

Kui otsustad seda varianti kaaluda siis isiklik kogemus 15" B1540 elementidega ja bandbass kastis element ei lase toas üle paari minuti elada
                          Siin müügis 18", kui see on korralik siis on kommiraha eest saadaval: http://www.elfafoorum.eu/threads/593...light=McCauley
                          -superradical-

Comment

See Mccauley on korralik tükk. jeff01 kui oled huvitatud siis PS...vahetaks hea meelega rehvide vastu

Comment

Asub ta kus? tahaks küll 2x18 teha kuid igaks juhuks võib ta ju BBP-sse panna

EDIT:
                              Sarnaselt T-boxiga saab ta alumise osa mängima ~170L kastis vs 240 kui tegelikult tahab ta väiksemat kasti ja ta ei taha madalale mängida....seda õnnestub vägistada vaid võimsustaluvuse arvelt. Kokkuvõtvalt tundub ta mulle enam kontsertkõlar kui The Box
                              viimati muutis kasutaja jeff01; 27 m 2011, 13:32.

Comment

Working...
                              X