Teade
Collapse
No announcement yet.
Odavaim 18" lahendus mida proovida (Koju)
Collapse
X
-
Vs: Odavaim 18" lahedus mida proovida (Koju)
Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitustKokkuvõtvalt tundub ta mulle enam kontsertkõlar kui The Box
15" pole bandbass kastis ülemäära suur, 18" ilmselt 15" võrreldes ka kordades suurem ei peaks olema, et head heli teha.-superradical-
Comment
-
tellisin 2 TheBoxi valjukat ära....
Kasti mõõte pole veel välja jõudnud mõelda kuid nädala-kahe jooksul tahan tükid ära lõigata....
maht tuleb 450 ja 900L vahele ilmselt...
Kuna kodukino woofritena kasutada ei plaani vaid tahan neist klubitümmi ja dubstepi kuulata siis 35-37db alampiir võiks olla piisav? Või jääb ikka miski wow effekt saamata sel juhul ?
Comment
-
Viitsib keegi mu arvutusi kontrollida ja võimalikke vigu leida enne kui kastitükid lõikusesse lähevad?
Arvutasin kastiks kokku välismõõtudelt 1600mm x 880mm x 570mm mis teeb kokku väliselt 800L .....tõesti ei taha suuremat tuppa kuid tahan et mängiks madalale. Valjukaid mõistagi 2
Kui arvutasin maha kasti materjali / tugevdused / pordi jne siis sain sisemahuks 590L aga ma ei tea valjukate mahtu ja ei tea palju peaks veel maha lahutama....
igatahes on mul pordi pindalaks 836mm x 132mm ja bassboxi poolt pakutud optimaalseks häälestussageduseks tuli 32,6hz, mis tähendas et pordi pikkuseks võiks olla 313,3 mm ja F3 võiks olla seal kuhu seda soovisin (34,83hz)
Kui keegi tõesti viitsib korra sisse toksida siis võiks mulle öelda kas vent on arvutataud õigesti? ja kui palju võimsustaluvust alles jäi? ja kui palju asi muutub kuna mul pole valjukate mahtu maha arvutatud....või mida peaksin muutma.
Ettetänades.
Comment
-
EBS häälestuse puhul on Fb sageli ka oktaav madalamal kui Fs. Mehaaniline vöimsustaluvus väheneb 1/2...1/4 Pe-st, aga löplik heliröhk Fs-st madalamal on ikkagi suurem kui samal valjukal kinnises kastis. Linkwitz transform lahenduse puhul on üldse pisike kinnine kast, süsteemi resonants (impedantsi piik) on reeglina ca 60...80 Hz ja sellest ülespoole kölarit ei kasutata.
Pömst on valjuka Fs töesti oluline vaid kompressioonkasti, OB ja körgsagedusvaljukate puhul, vähemal määral ruuporites (öigemini loeb EBP ehk Fs/Qes). Kodustes tingimustes inverterkastis vahemikus 25 Hz alates töötavad hästi peaaegu köik 15" vöi suuremad valjukad, millel tundlikkus üle 90 dB, Fs 50 Hz vöi madalam, Xmax 5mm vöi suurem ja Qts vahemikus 0,3...0,4.
Rääkides konkreetsest t.boxist, siis koju EBS 200...250 liitrit ja häälestus 23...27 Hz vöiks päris hea tulemuse anda.Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...
Comment
-
Tekkis küsimus, et kui kõrgele sellises kastis need valjuhääldid välja mängivad.....st et kas kahe ribaline süsteem on võimalik või kohe kindlasti mitte.
Küsimus tekkis seetõttu, et variant on valjukaid mitte keskele vaid veidi allapoole paigutada et kunagi saaks üles äärde 2 korralikku kõrgsagesust installida.....kallimad mängivad vist 2khzni välja?
see kast pole muusika nautimise kast vaid läbukast valju tümmi laskmiseks nii et igasugu väiksemad häired pole probleemiks.
ettetänades, Joosep
Comment
-
Viimased võimalused veel midagi muuta.....ettepanekuid?
Kas pean lisama sisetoestust? materjaliks 22mm MDF
....ja veel on õhus ja teadmata ka see osa kui kõrgele see kõlar välja võiks mängida ? st et kas bassbox pro osa selles on lambist võetud või võib seda äärmiselt sirget ASKi uskuda?
....ja 2khz asemel mõtlesin üht khz tegelikult.....
Comment
Comment