Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Vs: Odavaim 18" lahendus mida proovida (Koju)
EEEemmmmm nojaaanooo...muusikat nagu juba jaguks, aga eile tähistasin poja sünnipäeva, tütre sündimise päeva, eesti vabariigi sünnipäeva ja niisama rahustasin rummipudelite taga närve raskest töönädalast.....esimesed 10 tundi on üle elanud need valjukad nii et kõik nupud on põhjas....(siis on veidi veel clippimis tulede vilkumisest puudu sest eelvõimu pole)
Tekkinud on küsimus, mis muutuks, kui kast ka vatiiniga täita?
Ja maja on nagu maja ikka aga selle vahega, et ehitasin selle vanasse viljakuivatisse kus ka vahepeal loomi peeti (mu magamistoa kohas)
Jeff...oi kurja!
vatiiniga täites muutub natukene heli pehmemaks. Aga kuna sul on SPLi suunatud kast, siis võiksid selle vatiiniga mõõdukalt ümber käia. Seinad võiks miski 3-5cm kihiga katta. Kui täis topid, siis summutad heli rohkem, kui asi väärt.
Kas tulevikuplaane ka mõlgutad? mis nende satelliitide asemele võiks tulla?(mul paar ideed, mida võiks kaaluda) Bassi poole pealt paremat tahta on raha kulutamine juba...
Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts
Hetkel ei mõlguta midagi sest vaatasin oma seisu ja mul on 1000 euri maksmata arveid õhus no saab hakkama aga suvi tuleb, dragi põrnikas vajab raha, emv etapp tuleb korraldada ja see nõuab investi, lisaks tuli idee ehitada jääraja põrnikas, maja vajab voodrilauda, 1 bemm tahab kah et ära saaks otsustatud mis temast saab, naise auto vajab remonti ja uut värvi....Ise kah ei tea mis saama hakkab aga audio poolele ma arvan et ma mõni aeg midagi alla ei lao.
Kes tahab kuulama tulla / nõu andma siis olete alati oodatud.
Tegemist siis KiloMAX'ga ja ütleks nii, et esiteks oli ta mul seal võimus loomulikult sillas ja teiseks ei saanud mina küll volume nuppu üle teise astme keerata, sest vaadates sellist ägedat löömafilmi tekkis mul tunne, et nad seal ekraanil peksavad mind... 5x6m tuba äkki oli see...
ma näen, et sinu tuba on betoon seinte ja laega...arvan et ma suudaks seal 3 mm aknaklaasi purustada
Minu tuba on aga kips seintega, kööki avatud ja lagi pmt puudub veel....st et laeks on hetkel vaid vill ja tuuletõke ning helirõhku jagub ka pööningul Aga jube mõnus pehme bass on sellistes tingimustes. Toas saab nagu rääkida kuid asjad liiguvad julmalt.
Need 15 mis mul enne mängisid viisin prooviks laega tuppa ja see oli julm....paarsada plaati ja dvd-d kukkusid lihtsalt riiulist alla tabades ka mind kui ma diivanil bassi nautisin....selle jama peale ehmusin korralikult ja üles vaadates märkasin et lillepott pea kohal oli kah juba ääreni liikunud...kapp ja toa 2 ust plärisesid nii julmalt, et muusikat polnud pooltki nii valjult kuulda.....seeres laeta toas nad aga lihtsalt mängisid ja midagi ei liigutanud.
Õnneks ma suurt kasti sinna tuppa vedada ei saa sest see ei mahu läbi ukse kuid seal toas kus ta on tegi ta juba pahandust....nimel on rõduuks põskedest 2-3mm kaugemale nihkunud.
tahaks nüüd hakata helikaardi või signaali jagamise poole vaatama.
Et te üldse mind aidata saaks siis püüan veidi seletada mida vajan:
vajan asja millele saaks sisse lasta täisriba, kuid välja tuleks 2 paari, st et lõigatud alumise otsaga ülemine osa + lõigatud ülemise otsaga alumine riba. Või siis midagi sellist, mis ise heli võimendab nii palju, et ülakastid ära toidaks + väljund jääks ka woofrite võimu toitmiseks KUID selle väljundi lõikesagedus peaks olema reguleeritav.....a-la 50 ja 100hz vahel. Või siis ikka nii, et norm helikaart, peale mida signaal pooleks ja bassil lõikan ülemise otsa ära säästu variandiga oomipoest + täisriba saadan ülakastide võimendisse ning proovin selles oleva ekvaga alumist osa piirata. Mis iganes variandi ma peaks leidma siis vajan seda, et mu bassikate võimendi saaks piisava sisendi (kõrvaklapi võimu 0,5v väljundpinge jääb väheks ja kui ei eksi. on vaja umbes 2,5v)
ehk viitsib keegi aidata....meeles pidades et rahapuud mul pole. aitähh.
no vot seepärast ei ostagi, et kuna omal puudub sellega kokkupuude siis ma ei tea kas ta täidab kõik mu vajadused või nõudmised või mitte. See, et tal palju nuppe peal on ei tähenda, et ta mu pooled nõudmisedki täidaks. Alustuseks näen ma et sellisel asjal pole näiteks helikaardi funktsiooni, ehk et selle crossu jaoks on kaart lisaks vaja + ma pole kindel tema väljundpingetes ja ma ei tea kuidas ta kanaleid jagub.
Sa oled alati maru kärme vastama aga mida ma küll selle tühja jutu ja esimese lingiga peale hakkan?
Ootan nõuandeid inimestelt, kes helindusega tegelevad ja vastavat tehnikat ise kasutavad....või neilt, kes oskaks mulle vähemalt öelda mida 1 või teine asi teeb. Olen thomani kataloogis tänase päeva jooksul vast umbes 50 toodet vaadanud, kuid otsuse tegemise juures siit proffessionaalset abi palungi.
Nii kordan siis veelkord mis on vaja teha ja loodan, et keegi pägevam pakub välja seadme või seadmed mis selleks vaja on. Mida vähem ja odavamad seadmed seda parem.
Alustuseks on olemas miskid helifailid ja arvuti mis neid mängib kuid mille helikaart pole hea.
ja lõpuks on olemas võimendi kesk kõlaritele ja võimendi bassikõlaritele.
Vaja on siis tuua heli arvutist välja miskit moodi ja see siis aktiiv tasemel kaheks jagada nii et ühel oleks lõigatud alumine ja teisel kanalipaaril ülemine ots. + veel see, et vähemalt 1 võimendi vajab korralikku sisendit (kõrvaklappidele mõeldud väljundid jäävad lahjaks)
EDIT : tean et kõike pole kah võimalik kokku ehitada kuid iseenesest pole ka norm plaadimängijat ega head võimu kesk kõlaritele. Super oleks kui oleks olemas plaadimängija, mille sees on ka võim keskkõlaritele + reguleeritav bassi väljund mis ei vaja enam eelvõimendit lisaks kuid sellist seadet pole samuti vist olemas.
tean mida teevad crossud, mida puldid ja mida helikaardid kuid otsin miskit nende ristandit.
Hi.
Im new in this pc based convoler world and have only used dedicated DSP's so far. Im interrested in building a pc based crossoversystem.
My requirements:
1. 4/6 Channels
2. Convolving of my own impulseresponses from matlab (.txt / .dat) (FIR FILTER)
3. SPDIF output would be nice (for all...
Ehk lahendada lihtsalt mingi softiga ära.
Kuna ma suht võhik siis mis tähendab, et "kõrvaklappidele mõeldud väljundid jäävad lahjaks"? Ei pigista võimust seda viimast välja?
jh, siis on nii arvuti helikaardi kui ka võimu nupud põhjas kuid clippimiseni on veel ruumi ning teadagi mis siis sellest helikaardist välja tuleb.
Ja seal see iseenesest vinge seade maksab kahjuks liiga palju.
Comment