Teade

Collapse
No announcement yet.

inverteri häälestamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

inverteri häälestamine

on kast 70 liitrit ja audese bassikas ja 100mm toru ja umbkaudne pikkus ja Fb. kuidas näeb kõrva järgi toru häälestamine. mida ma pean kuulama ja kuulma, et öelda "vot nüüd on paigas!" :P
    tuleks võtta pikem toru ja seda lühemaks lõikama aga mille järgi ma aru peaks saama, et enam edasi ei maksa lõigata? :/

oleneb miz musa kuulad..toru järgi saad häälestada oma kasti madalat piiri..st kui madalale ta mängima hakkab siis kah..vatiini vms pehme asjaga..saab kah häälestada päris edukalt..aga ka toruga liigutades..kas sissepoole v tõmbad välja..ja kui sound meeldib bassipoolest..siis ongi ok
    mida sa lohh vahid

Comment

oleneb miz musa kuulad..toru järgi saad häälestada oma kasti madalat piiri..st kui madalale ta mängima hakkab siis kah..vatiini vms pehme asjaga..saab kah häälestada päris edukalt..aga ka toruga liigutades..kas sissepoole v tõmbad välja..ja kui sound meeldib bassipoolest..siis ongi ok
      musa on ikka normaalne tümakas
         eelmine kast mis ma tegin oli mingi 40 liitrit, 75W104-8 elemendiga ja ühe 75mm solgikaga. sound oli selline, et minnes madalamale, tuli vastu kole resonants sagedus ja alla selle (umb 50Hz) ja alla selle absoluutselt häält ei kuulnud(aind toa nurgas oli miskit kuulda). häälestussagedus oli vist liiga kõrge? ei kannatand üle poole tunni kuulata, pea hakkas hirmsasti valutama :S igatahes ei tahaks et selline asi korduks
        niisiis, panen tümaka käima. võtan mingi analoogse toru, millega saab pikkust rahulikult muuta ja kui tundub et "vot nüüd laksab täiega!" siis ongi õige häälestussagedus käes.

Comment

Oled sa ni teinud.Kui oled siis edu.ee Kui sa toru sikutad kastis järjest väljapoole ei muutu häälestussagedus(noh kastimahu suurenemise võrra tõesti)Häälestussageduse määrab ikkagi toru pikkus mitte see kui palju ulatub seda kasti sisse.
        Ja mis asi on normaalne tümakas??Vahet pole mis musa kuulad.Kõlaril on ikkagi ülesanne võimalikult täpselt esitada seda signaali mis võimendist tuleb.Selle normaalse tümaka koha pealt soovitaks hoopis sama raha eest kaks king audiot ja saad kuulata HEAD TÜMAKAT.
        muusika on kuulamiseks

Comment

ma häälestasin kunagi oma 12" king audiot igatahes vatiiniga..algul alla 60hz eriti ei mängind jne..pärast vatiiniga mässamist..mängis ilusti 35 hz ära...ja heli oli üldiselt normaalne
          mida sa lohh vahid

Comment

Ja mis asi on normaalne tümakas??Vahet pole mis musa kuulad.Kõlaril on ikkagi ülesanne võimalikult täpselt esitada seda signaali mis võimendist tuleb.Selle normaalse tümaka koha pealt soovitaks hoopis sama raha eest kaks king audiot ja saad kuulata HEAD TÜMAKAT.
            olen mingi 5 aastat elektroonilise muusikaga tegelenud. enne olid 10GD-36K põhised kõlarid, päris kuulatavad olid. pärast aga kõrvaklappidega, aga nendega ei saa kaua järjest kuulata, kõrvad kukuvad peast ära. nüüd mõtlesingi, et teeks mõned kõlarid millega saaks siis seda normaalset tümakat teha/kuulata, millega olen 5 aastat tegelend :P
            võibolla on sul king audio kohal õigus.. mine sa tea

ma häälestasin kunagi oma 12" king audiot igatahes vatiiniga..algul alla 60hz eriti ei mängind jne..pärast vatiiniga mässamist..mängis ilusti 35 hz ära...ja heli oli üldiselt normaalne
            möllasid vatiiniga, aga inverter jäi puutumata? :/

Comment

Esiteks kindlasti see asi, et toruga häälestades võid ka vabalt omale ebameeldivad resonantsid juurde tekitada, kui nyyd po**uilt lahmima hakkad, ainult madalat otsa see ei treeni. Damping (ehk siis mingi pehme asi ntx: vatiin, porolon jne) aga aitab kindlasti mingil määral kaasa.

Toruga ei saa häälestada nii, et tõmbad välja ja lykkad sisse yht torujupikest:
              1- toru on ikkagi sama pikk
              2- õigesse pikkusesse lõigates toimub suht kindlasti faasinihe, muidugi oleneb ära lõigatavast osast.
              kris@andmevoog.eu

Comment

Esiteks kindlasti see asi, et toruga häälestades võid ka vabalt omale ebameeldivad resonantsid juurde tekitada, kui nyyd po**uilt lahmima hakkad, ainult madalat otsa see ei treeni.
                juba hakkab tulema kuidas ma kuulmise ja arvutamisega saaks neid hirmsaid resonantse v2ltida? (eelmise kastiga on ebameeldivad kogemused :S)

Comment

OT: saatsin sulle instant message!
                  Abiks kõigega! djmadys@hot.ee/bazzmazternoq@hot.ee
                  DeeJay Catass

Comment

Reegleid päris täpselt ei ole, räähiks ehk situatsioonist lähemalt ?
                    kris@andmevoog.eu

Comment

paistab et madalasse otsa suuremaid resonantse ei tulnud, kyll aga umber 210Hz juures on v2ga hirmus.
                      element: 75W104-8
                      kasti k6rgus: 910
                      sygavus: 340
                      laius: 260
                      inverter: dia = 103mm, sirge toru osa = 150mm, kumer osa 20mm
                      siseseinad on kaetud 30mm vatiiniga

milles viga v6iks olla?

Comment

olen mingi 5 aastat elektroonilise muusikaga tegelenud. enne olid 10GD-36K põhised kõlarid, päris kuulatavad olid. pärast aga kõrvaklappidega, aga nendega ei saa kaua järjest kuulata, kõrvad kukuvad peast ära. nüüd mõtlesingi, et teeks mõned kõlarid millega saaks siis seda normaalset tümakat teha/kuulata, millega olen 5 aastat tegelend :P

10gd36 pole sinu jaoks.Need on minu arust täitsa head elemendid.Ja sobivad naturaalse muusika jaoks väga hästi.Ise otsin selliseid kuna sobivad kitarriga väga hästi kokku.Sul on tõesti midagi karmimat vaja.
                        muusika on kuulamiseks

Comment

paistab et madalasse otsa suuremaid resonantse ei tulnud, kyll aga umber 210Hz juures on v2ga hirmus.
                          element: 75W104-8
                          kasti k6rgus: 910
                          sygavus: 340
                          laius: 260
                          inverter: dia = 103mm, sirge toru osa = 150mm, kumer osa 20mm
                          siseseinad on kaetud 30mm vatiiniga

milles viga v6iks olla?
                          See muhk 210hz juures on väga ebaoluline. Crossid sa subwooferi ikka ju kuskil 80-125hz ?
                          kris@andmevoog.eu

Comment

See muhk 210hz juures on väga ebaoluline. Crossid sa subwooferi ikka ju kuskil 80-125hz ?
                            Siin peaks ikkagi tegemist olema 3riba kõlaritega, vähemalt viimati Degreal neid ehitas. Või tuleb juba subbakas?

210 Hz juures muhk on huvitav - kas veelgi ülepoole minnes see tugevnes? Või ei proovinud? Sest vaadates sagedusgraafi, siis just sealtkandist hakkabki sageduskara mäkke minema, ja päris jõhkralt.
                            Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                            indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Ei märganud, et oleks märhitud millega tegu, sry, kui pange panin !?!
                              kris@andmevoog.eu

Comment

Working...
                              X