Teade

Collapse
No announcement yet.

Ehitame peowoofri!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Eminence`i ju peaks saama, aga odav ta just ei ole - kõik on muidugi suhteline; Monacori hinnad on ka suht kirved.
    Võib olla oleks mõtekas midagi muud välja mõelda?
    Mida siis soovitaksid?

Aga keegi võiks mulle ära seletada selle "peowoofri" ja "läbukõlarite"-fenomeni - ei suuda eriti aru saada sellest. Kui ma tahan valju muusikat, lähen ma reede/laupäev mõnda baari/pubi või klubisse ja saan nii et vähe pole - mis kõige parem, ei pea selle jaoks eraldi kaste ehitama ning PA võimu vaatama.

Asi lihtsalt selles, et oleks vaja kõlarit pidude tegemiseks. Et nagu tekitangi seda kohta, kuhu minna reede/laupäev n.ö. "litakat" kuulama. Lihtsalt ruum on palju väiksem ja rahvas oma.
    Minu kodukas

Comment

No ega palju variante siis ju ei jäägi - Eminence või EVM. Kummalgi juhul ei tea ma hetkel nende hindu, ehk on mõni selle koha pealt targem?
      Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
      indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

No ega palju variante siis ju ei jäägi - Eminence või EVM. Kummalgi juhul ei tea ma hetkel nende hindu, ehk on mõni selle koha pealt targem?

Just saatsin sellisesse kohta nagu RONEX LTD päringu Eminence elementide hindade kohta (10", 12", 15"). Nüüd tuleb vastust oodata... :-/
        Minu kodukas

Comment

et põhimõtteliselt vähenegi majanduslik mõtlemine ütleb, et enda vaeva ja raha teiste kätte lõhkuda anda on nati jama aga kui on tõsiselt plaanis mingi mittetulunduslik hoonete lammutaja teha siis mina soovitaks tarvitada selleks otstarbeks kasutada kahe elemendiga kokkupeksvaid inventereid. muidugi sel juhul soov teha väikest ja 'karvast' tümpsutajat jääb täitmata

Comment

Peab mainima, et selle raha eest küll midagi tarka ei saa, kui siis ainult madalamate sageduste taasesitajana, mingit konti läbivat tümpsu sealt kahjuks ei tule. Väiksemate pidude tegemiseks sobiks arvatavasti mõni odav 18" woofer. Ameerikast tellides saaks sellise kuskil 4000 krooniga kätte ja võimsusega kuskil 500w ja üles poole. Seda sobiks toitma mõni odavam võimendi, Gemini 300w võimu peaks juba 7000 eeguga kätte saama. Niiet siis kuskil 11 000 eegu eest peaks sellise talutava süsteemi saama. Ise küll ei kujuta ette paari audest, ühte suuremat ruumi toitmas :-/.

Comment

Just saatsin sellisesse kohta nagu RONEX LTD päringu Eminence elementide hindade kohta (10", 12", 15"). Nüüd tuleb vastust oodata... :-/

...Ja saingi vastuse: Eminenece elemendid

Hinnad on koos käibemaksuga:
              EMNALPHA10 823,70
              EMNALPHA12 865,05
              EMNALPHA15. 1788,95
              Minu kodukas

Comment

Mõtlesin, et võiks siis esialgu proovi teha ühe elemendiga EMNALPHA12. Milline variant on parem, kas kinnine kast või vendiga? Millegipärast arvan, et kinnine on parem :

Tegin BBP-ga kah natuke tööd:

Variant nr.1:

F3 61,43Hz
                Vb 110,6L
                Qtc 0,77
                Ql 6,239 Ja vatti soovitab hevylt panna.

Variant nr.2:

F3 56,89
                Vb 185,3L
                Qtc 0,77
                Ql 5,74 Vatti: typical

Kumba varianti eelistada? Või sobib vendiga kast paremini?
                Minu kodukas

Comment

Peowoofrile sobiks kindlasti inverter paremini. Eesmärk ikkagi võimalikult kõva bass kätte saada.
                  kris@andmevoog.eu

Comment

Peowoofrile sobiks kindlasti inverter paremini. Eesmärk ikkagi võimalikult kõva bass kätte saada.

Et siis midagi sellist ???:

2 venti diameetriga 10cm, pikkus 26.2cm

F3    32,84Hz
                    Vb    391,6L
                    Fb    27,36Hz
                    Ql    5,74                 Vatti: hevy

Sellisel juhul läheb kast kole suureks lahmakaks : kõrgus 1184mm; laius 731,5mm; sügavus 452,1.  
                    On see bassi poolest väga suur võit, kui teha vendiga kast?
                    Minu kodukas

Comment

F3-e ei ole mõtet nii madalale ajada, 45-50hz piisab täiesti. Tänu sellele saad ka kasti mahtu vähendada. Muide kas arvutad ise või lased bassboxil arvutada ???
                      kris@andmevoog.eu

Comment

Muide kas arvutad ise või lased bassboxil arvutada ???

Eks rohkem teeb tööd ikka bassbox :P

Ajasin F3-e 47Hz peale. Asi kohe parem!
                        Minu kodukas

Comment

Kui oled alla 18 ja elad mõnes väikelinnas või päris maal, siis seda võimalust ei ole - siis tehakse "läbusid"

Igaljuhul peaks ehitamise juures arvestama seda, et kui sa kõlarit tuttavatele pidude jaoks laenad, siis tuleks kuidagi ülekoormamise (läbilaskmise)võimalus välistada. Muidu ei jätku seda kauaks
                          Helitehnika erinevatele üritustele: http://www.helitehnika.fie.ee

Comment

Igaljuhul peaks ehitamise juures arvestama seda, et kui sa kõlarit tuttavatele pidude jaoks laenad, siis tuleks kuidagi ülekoormamise (läbilaskmise)võimalus välistada. Muidu ei jätku seda kauaks

Ega see laenutamine nüüd esmatähtis ole. Lihtsalt midagi uut jälle ehitada. Ja kuna vahel läheb selleist asja vaja kah, siis miks mitte...
                            Minu kodukas

Comment

vana teema küll aga mina leidsin omastarust midagi vägevat :P

15" PA wuufer, MSPR $90 http://www.pyleaudio.com/itemdetail.asp?br...ers&model=PPA15

18" PA wuufer, MSPR $205 http://www.pyleaudio.com/itemdetail.asp?br...ers&model=PPA18

viimase valjukaga paneb päris korraliku peo püsti ma pakun

maaletooja peaks ideejärgi olema http://protuning.ee/ ...igatahes väidavad, et esindavad pyleaudio kaubamärki

Comment

nuh proovi midagi sellist näiteks ;D ;D ;D
                                http://www.noema.ru/view.html?t=p&d=c06915...50a51056b6f&SID =684f2acebe75331f025f93dc4b311f5d

aga kui tõsiselt võtta siis kas selline ei sobiks ?
                                http://protuning.ee/index.php?nid=4&data=power&pro=20

hind on ka päris mõistlik .... ;D ;D ;D

Comment

Working...
                                X