Teade

Collapse
No announcement yet.

75W104-8 kasti F3 kõrge

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

75W104-8 kasti F3 kõrge

Tere,

Hetel proovin antud elemendile disainida head kasti. Tean, et selle kohta on juba palju teemasid, aga enamus on väga häguse jutuga ja mitte töötavate linkitega.

Kasutan bassbox pro'd. Seal on ka see sama element nimega "75W104-8 (2003)". Loodan, et andmed on ikka õiged seal.

Hetkel on mul kast 55L, inverter 110x297 ja vatiini ei ole. See annab Fb 37 Hz ja F3 42 Hz. Lugesin selle F3 parameetri kohta ja tuleb välja, et see on see koht, kus helirõhk on -3db ja hakkab järsult langema kui madalamale minna. Inverter kasti puhul koguni 32 db oktavi kohta.

Ma olen näinud soovitusi kus on last 45L ja inverter 100x200, kuid selline annab Fb 43 Hz ha F3 45 Hz, mis minu silme järgi oleks nagu täielik boom box, mis madalaid helisid ei kannata mängida üldse.

Seega küsiksin kas mul on midagi natuke mööda, et F3 on kõrgmemal kui Fb. Endale tundub see imelik.

Ruum ise on umbes 40 m^3 ja risttahukas.

Click image for larger version

Name:	111111111111111.JPG
Views:	1
Size:	86,7 KB
ID:	875785
    viimati muutis kasutaja Agen0; 25 June 2012, 17:45.

Vs: 75W104-8 kasti F3 kõrge

midagi mööda seal olla ei saa. pole oluline, mis sul fb on, tegelikult see f3 ei ole ka otseselt nii oluline näitaja, jälgima peaks tervet joont ja seda kuidas ja kus ta sul muutub.

minul näiteks jäi f3 kuskile sinna 30hz kanti, aga karp on palju suurem ka.

kui madalaid sa tahad, et see asi sul mängima hakkaks? kui sul on kast üsna väike ja F3 seal ~45 juures siis sellest edasi (madalamale) on helirõhu langus nagu sa näed päris järsk. mis seal juhtub on see, et madalamatel sagedustel kõlari jaoks justkui kaoks kast tagant ära...see omakorda on päris ohtlik kui kõlarisse juhtub madalaid sagedusi a'la 20-30hz. see element saavutab oma ekskursiooni limiidi väga lihtsalt. ta väga hullu häält ei tee ka enne kui juba suht kriitilise piiri peal lõõtsutab ja lõdvik ning spider on sedavõrd pehmed, et need lasevad vuntsid küljest ära rebida ka kui tarvis.

Comment

Esmalt postitatud wiltz poolt Vaata postitust
      ... oma ekskursiooni limiidi ...
      ???

Comment

excursion limit - xmax - no ma ei tea, eks sa tõlgi see paremini emakeelde kui soovid, ma ei viitsinud väga punnitada antud hetkel, mõtlesin, et on arusaadav võnkeamplituud?

Comment

pole oluline, mis sul fb on, tegelikult see f3 ei ole ka otseselt nii oluline näitaja
          No sellist juttu kuulen küll esimest korda :S. Kui F3 on see koht, kus helirõhk vajub ära, siis sellega tuleks ikka arvestada küll.

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
          ???
          Ekskursiooni limiidi all mõtles vist excursion limit ehk siis xmax.

Ma lisasin paar pilti ka. Ehk keegi oskab seda graafikut hinnata ja midagi parandada.
          viimati muutis kasutaja Agen0; 25 June 2012, 17:46.

Comment

ja mida siis peale hakkad selle "koha" teadmisega? helirõhk lihtsalt ei "vaju ära" mitte kunagi, see vajumine toimub mingis kindlas ja enamasti muutuvas tempos. F3 ei ole midagi muud kui üks punkt, kus rõhk on -3db.

kõlar ei mängi mingi kohaga, vaid ikka üle terve sagedusriba, vähemalt üks korralik kõlar peaks seda tegema. F3 on mingi tükk informatsiooni, aga sul on jooksev graafik pildina ees (ma eeldan), selle järgi ikka hinnatakse lõpptulemuse helipilti.

xmax jah, nagu juba ka selgitasin enne...

Comment

Nii palju, kui ma olen lugenud, F3 jah punkt kus on helirõhk -3db, aga sealt edasi sagedust langetades hakkab ka helirõhk eksponentselt langema. F3'st madalamale minnes kaotab element kontrolli oma liikumise üle ja võib viga saada.

Ja ka jooksev graafik käitub täpselt nii. Seega tähtis number. Kes teab kui täpselt see bassbox seda graafikut scetchib - vahemalt Fb ja F3 on kindlad numbrid.

Probleem on ikkagi mul selles, et sagedus vajub järsult ära enne resonant sagedust. Ehk Fb on madalamal kui F3. Kas see võib viia probleemideni?
              viimati muutis kasutaja Agen0; 25 June 2012, 18:52.

Comment

võnkeamplituud?
                ongi

Comment

Ageno, see langemine sõltub konkreetsest elemendist ja kastist ning tuuningust. sinu joon on üldiselt ju täitsa okei. ega sellega midagi muud nagu väga ette võtta ei saagi.

"Ehk Fb on madalamal kui F3. Kas see võib viia probleemideni?" ei vii see mingite probleemideni. F3 nagu öeldud on lihtsalt üks suvaline mõõdetav koht sageduskara peal. võid samahästi mõõta F12 ja see jääb ehk juba madalamale kui Fb...

Comment

Ageno, see langemine sõltub konkreetsest elemendist ja kastist ning tuuningust.
                    Fb ongi ju tuuning. Selle pärast ma seda nii arvesse võtangi.

Comment

so what?

ma ei saa enam aru, mida sa täpselt taga ajad. siit edasi on nagu asjade niisama lühidalt selgitamine üleliigne, pead ise pisut materjalidesse süvenema ja omale põhimõtted selgeks tegema paremini.

tuuningsagedust ei saa ju arvesse võtta niimoodi, see on lihtsalt mingi parameeter, mille sa valid oma kõlari jaoks. eks sa siis muuda oma tuuningut kui praegune tulemus sulle mingil põhjusel ei meeldi.
                      miks sa üldse niimoodi obsessid nende numbrite pärast? ega tuuningsagedus ega F3 ei ole see, mis sul mängima hakkab mängib ikka kõlar, ja kuigi igasugused karmid onud räägivad, et see värk on ikka hull teadus ja puha siis tegelikult ei ole seal suurt s*ttagi nii lihtsa kasti puhul. muudetavad suurused on sul kasti maht (aga see on nagunii juba paigas ju!) ja toru pikkus...ehk siis ainuke asi, mida sa saad TEGELIKULT üldse veel muuta on toru pikkus. Nii et võta osta omale üks meetrine toru ja katseta. Kui oled tulemusega rahul siis nii jätagi, pole isegi mingit mõtet neid graafikuid siin uurida enam.
                      ja kindlasti pane kasti mingit "vedrustust" ka sisse, ilma on ikka väga halb!

Comment

ಠ_ಠ no aitab juba ka. Nii vastuolulist juttu pole ma kaua aega enam kuulnud.

Alguses ütled, et Fb ja F3 on mõttetud numbrid (absurdne jama) ja ma võiks vaadata graafikut pigem. Kuidas sa arvad, et bassbox neid graafikuid üldse teeb? Ilmselgelt nende Fb, F3 ja elemendi parameetrite alusel. Kuidas siis veel?

Siis ütled, et graafik on ka mõttetu ja peaksid lihtsalt brute force tegema ja proovima kõrva järgi. Eino fuck logic eksju.

Ja
                        lõpuks ütled, et asjal pole mingit teadust taga ja et teooria on siin mõttetu.

Mine räägi seda juttu näiteks real of excursion foorumis, kus terve elu sellega tegelenud inimesed, ja vaata kui pikalt nad su sellist jutu peale saadavad.
                        viimati muutis kasutaja Agen0; 26 June 2012, 20:19.

Comment

oot oot, tõmbame tuure viis tooni vaiksemaks.

bass box pro-l on lisavõimalus, kus näed, mida antud kast enamvähem toas teeb. Selleks valid üla nurgas "room"-->open acoustic data-->room.iad--->ok. uus arvutus ja on sakilisem joon.

ja mis sa 55L kastilt ikka tahad, see lükkab F3 päris kõrgele. Aga seda saab vendiga natukene korrigeerida. natukene pikem/jämedam vent(mitte drastiliselt, nii 1% vms) ja reaalne F3 kukub sinn 40 hz ligi. Aga F3 ja fb tasubki üksteisest natukene rohkem lahus hoida. Siis on elemendil vastusurvet rohkem, mängib täpsemalt. praegusel hetkel ütleks, et see asi mängib sul toas päris hästi. Endal kogemus antud elemendiga olemas. Isegi "halvasti" tehtud kastis mängis üksik 2xS90 üle.

ja paluks hoida viisakat tooni
                          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Haha, läksin jah natuke hoogu, sorry .

55L panin, sest ainult nii sain need numbrid madalale. Väiksem kast ja inverteri ümbermööt viib mul F3 ainult kõrgemale. Isegi 55Hz kanti - mis on totaalne katastroof juba. Olen aru saanud, et F3 on tähtsam parameeeter inverter kasti puhul, kui Fb.

Comment

Working...
                            X