Teade

Collapse
No announcement yet.

Dipole Audese elementidega?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Dipole Audese elementidega?

Esmalt postitatud wiltz poolt Vaata postitust
    samas pannes elemendid kõik faasi, on üsna hädine rõhk AINULT peadpidi ava juures passides, mujal toas ringi liikudes tõmbab aga üsna nulli kõik madalamad sagedused. natuke üllatav/imelik tulemus minu jaoks. sain nagu aru, et elemendid peaksid nö. õigel juhul siiski just faasis olema?!
    Üks lihtsamaid viise, kuidas kontrollida, et kõlarid omavahel faasis on: keerad kõlarid vastastikku ja kui bass kaob, on kõlarid faasis. Füüsikaliselt tundub see ka loogiline.
    Minu DIY blogi
    <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

kui sa sellise soovituse andsid siis peaksid täpsemalt selgitama ka, mida tähendab "keerad kõlarid vastastikku"?

tegelikult on nii, et eks ma pean väga täpselt, mispidi ja mismoodi nad on. kõik +'d ja -'sed on mul ju ilusti näha. seletasin lihtsalt lahti seda tulemust, mis ma sain nimetatud asetusega katsetades.

Comment

Esmalt postitatud wiltz poolt Vaata postitust
        ...senised katsetused aga on näidanud, et see esialgne plaan küll just kuigi head tulemust ei anna. selline front vastu fronti asetus tekitab üsna veidra sageduskõvera ja heli on pisut kahtlase väärtusega. samuti oleneb helirõhk VÄGA palju sellest, kus ise kuulajana ruumis kasti suhtes asuda.
        imelik on veel ka see, et front2front asetuse puhul tuli teineteise vastas asuvad elemendid keerata vastandfaasi, saavutamaks arvestatavat helirõhku toas. muidugi peab lisama, et rõhk iseenesest on küll niimoodi ikka väga karm. samas pannes elemendid kõik faasi, on üsna hädine rõhk AINULT peadpidi ava juures passides, mujal toas ringi liikudes tõmbab aga üsna nulli kõik madalamad sagedused. natuke üllatav/imelik tulemus minu jaoks. sain nagu aru, et elemendid peaksid nö. õigel juhul siiski just faasis olema?!
        Põhimõtteliselt ehitasid sa Ripol subbaka aga kuna mõõdud (kahe kasti vaheline pilu nende hulgas) ei lähe valjukate parameetritega kokku nii nagu peab, ei tulegi sealt häält eriti.

Comment

ma võin seda pilu muuta täpselt nii kuidas ise tahan...aga mida see annab/muudab helis? ma mõtlen, et mismoodi see soundi oluliselt muuta saab? kui pilu väga väikseks ajada (tegelikult see ongi suht miinimum praegu) siis vist hakkab see juba toimima filtrina, mis kõrgemaid sagedusi ära lõikab.
          seda võib ju nimetada ripooliks või kuidas keegi soovib aga põhimõte on ikka täpselt sama nagu linkwitzi dipoolil. vähemalt mina ei näe mitte mingit suuremat erinevust. ainult elemendid ei ole stacked nagu linkwitzil, vaid näod vastamisi. samas nagu ma aru saan siis kokkuvõttes linkwitzil on need vastandfaasis ja nö. ripoolil samas faasis, mis annab ikka sama välja ju lõpuks.

muud mõõdud peale pilu ongi ainult "laua" diameeter ju. see on selline nagu ta on, kuna suht suur siis peaks sagedus ära kukkuma hakkama üsna madalalt, muud midagi. tõsi küll, et kuna mul on hästi sügav U siis see ilmselt mõjutab (tõstab) kõrgemaid bassisagedusi, aga kui ma asja testisin siis lõikain eelvõimust juba 60'st ülespoole, proovisin ka 100'st lõigata. oli eriti boomy soud kuidagi.

Comment

Hakkaks kaugemalt pitha. Kui su kast on samade mõõtudega kui Linkwitzi Dipole Woofer 1, siis seal on esimese ja tagumise poole kiirguste teekondade vahe umbes 19 tolli, see on 48 cm mitte 130-140 cm ja seal peavadki valjukad olem ühendatud vastandfaasis. Kui sa kaks Linkwitzi Dipole Woofer 1 esikülge pidi kokku paned ja ainult kitsa pilu vahele jätad, saad Ripol subbaka, kus valjuka parameetritele lisandub suht suur jäigalt koonusega seotud õhu mass, mis viib mängitava alumise sageduse madalamaks aga vähendab oluliselt ka tundlikust. Seda muidugi juhul kui kõik kasti ja pilu mõõdud on valjuka parameetrite järgi õigesti tehtud.

Comment

Working...
            X