Teade

Collapse
No announcement yet.

Subwooferi valikul

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Subwooferi valikul

    Suured tänud vastamast!
    Kuid kas see, et Hertz 200w nõrgem on ei ole Alpine kasuks? Või mängib see db vahe nii palju rolli? Ja kas kartust pole, et 1Ω ühendades Hertz läbi ei põle, kuna võim annab siis 1000w RMS ja woofer ise 800w RMS vaid, muidugi tuleb mõistusega ja kõrvaga kuulates volüümi keerata kuid ikkagist?
    Tänud veelkord.

    Comment


      #17
      Vs: Subwooferi valikul

      kukun arvama, et seal piiri peal mängiv võimendi/ bassikas moonutab juba nii tugevalt, et lihtsalt endal paha kuulata. reaalselt vis peaksid saama võimul volüümi paika sättida ja siis edasi ju headunit (makk) söödab talle ise signaali sisse piisava tugevusega. muidugi tekib küsimus mis asjad sul häält tegema autos hakkavad. muidu muud polegi kui uump uumpa prrrrrr
      samas võid ju kõlari jätta ka 2Ohm-i peale. siis võimendi annab välja 750W ja kõll kannatab 800W.
      päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

      Comment


        #18
        Vs: Subwooferi valikul

        Tegelikult see asi nüüd päris nii ka ei ole. Seda subwoofrit saad panna kas 1 või 4 oomile mängima! Ära võimsuse pärast muretse see võim ei anna ühestki asendist päris 1kw välja.

        Comment


          #19
          Vs: Subwooferi valikul

          Ok, kuid need subbakad on 2+2Ω ja ja Alpinel kuskilt lugesin,et 1 mähis 500w RMS, et kuidas peaksin ühendama 2+2Ω et kokku oleks 2Ω. Antud lingilt ja ise uurides googlist ei leidnud sellist varianti ja Hertzil pole 4+4Ω varianti, kuid alpinel on. Taga aknal on 2x Hertzi ovaali, midagi sellist http://www.noortehnik.ee/HCX690/ Täpset mudelit ei mäleta kuid midagi sellisest hinnaklassist ja võimsusest nad on. Ja on ka ühendatud Pioneeri võimendi tahahttp://www.sonicelectronix.com/item_...-GM-5100T.html. Lisaks veel Audi a6 2002.a. omad originaal kõlarid. Esialgu vahetasin esimesed tweeterid ka välja nende http://www.noortehnik.ee/HT20/ vastu kuid need kahjuks läbi läksid mingil teadmata põhjusel, olid sammuti pioneeri võimendil taga. Kuid oleks soov esimesed alumised kõlarid ka välja vahetada ja ühendada selle Pioneeri võimu taha. Kuid ei tea veel mis sinna panna,kas mingid 2-he ribalised koaksiaalkõlarid või mingid bassikad.
          Tänud kaasamõtlemast!
          viimati muutis kasutaja melnits; 26 m 2013, 17:46.

          Comment


            #20
            Vs: Subwooferi valikul

            Saab panna ikka jah kuid kuidas mõtekam ja kasulikum oleks panna? Ja millist woofrit eelistaksid soovitaksid sellele võimule? Eks jah päris 1kw välja ei anna kuid vaevalt need woofrid ka seda välja kannatavad mis peal kirjas?!
            Esmalt postitatud sage poolt Vaata postitust
            Tegelikult see asi nüüd päris nii ka ei ole. Seda subwoofrit saad panna kas 1 või 4 oomile mängima! Ära võimsuse pärast muretse see võim ei anna ühestki asendist päris 1kw välja.
            viimati muutis kasutaja melnits; 26 m 2013, 16:40.

            Comment


              #21
              Vs: Subwooferi valikul

              Need woofrid on mõlemad head. Ja mõlemad sobivad ilusti sellele võimule. Ise valiksin Alpine sest see on väga läbikäidud rada aastate jooksul ja kindlasti ta töötab. Ja kindlasti kasuta 1 oomile ühendamist kui see on võimalik, saad rohkem võimsust kätte võimust! Alati saad näiteks talveperioodil 4 oomile ühendada et akut ja genekat säästa. Ise valiksin vähemalt 15" woofri või 2x12" mingi odavama seeria...

              Comment


                #22
                Vs: Subwooferi valikul

                Alpine on võimsam jah kuid Hetzil tundlikus (db) parem, et kas see Alpine lisa 200W teeb ära paremale tundlikusele? Lisaks Hertz tunduvalt kallim ka. Üle 12" pole võimalik kuna kast on olemas milles oli kunagi 12" Pioneeri woofer http://www.pioneer.eu/uk/products/25...01D4/page.html Sai maha müüdud kuna ei olnud suurem asi, ei teinud sellist häält mida 1kw peaks.
                Tänud!

                Comment


                  #23
                  Vs: Subwooferi valikul

                  Tegelikult ei loe helivaljuduses see kõlari võimsus suurt midagi. Tähtis on siiski võimendi võimsus, seejärel tuleb kõlari võimsustaluvus. Ise olen ka omanud antud Pioneeri ja kasutasin seda olude sunnil kinnises originaalkastis, tulemus oli suhteliselt ok. See pioneer on 4 oomine ja kui sa kasutasid sama võimendit selle pioneeri jaoks siis sai see woofer mingi 300-400w heal juhul...mina kütsin seda üle 1kw@12.4v võimuga...Paberil peaks Hertz kindlasti kõvemini mängima kuid reaalsuses jääb see vahe suhteliselt väikseks. Kastist rääkides siis sa ei saa lampi mingisse olemasolevasse kasti uut woofrit visata, igal kõlaril siiski enda andmete järgi kasti vaja...võiksid õelda kasti litraazi ja kui on 'bass reflex' kast siis ka pordi mõõdud....

                  Comment


                    #24
                    Vs: Subwooferi valikul

                    Pioneeri woofer oli mul 4+4 oomine ja oli ühendatud 2 oomile, et 750w healjuhul kuid jah paljud teisedki öelnud, et polnud suurem asi. Palju väiksemate näitajatega teised woofrid suht sama tulemuse andnud. Ja suuremal koormusel ajas mähise kärsakat ka välja kuigi läbi ta ei põlenud, hea seegi! Mõõtsin kasti ära, seest mõõtes kõrgus 29cm, sügavus 31cm. ja laius 86cm, pordid on 2tk. mõõtudeks pikkus 15cm. ja sisemine läbimõõt 10cm. Et kas sellisesse kasti oleks mõeldav 1 nendest woofritest panna?
                    Tänud!

                    Comment


                      #25
                      Vs: Subwooferi valikul

                      Antud kastis oleks Hertzi häälestus umbes 50hz mis on liiga kõrge...seda saaks madalamaks uute pikemate portidega. Kiirelt Alpine andmeid vaadates siis soovitatakse 40-50l pordiga kasti, õhtupoole toksin andmeid natuke ja vaatan mõlemaid graafikuid. Ise pakun et Hertz tahaks suuremat kasti, Alpinele oleks see kast piisavalt suur...isegi varuga. Mis pioneeril nagu puudu jäi? Madalast bassist?

                      Comment


                        #26
                        Vs: Subwooferi valikul

                        Suured tänud viitsimast kaasamõtlemast!
                        Nende hz kohta ei oska midagi kosta kas madal või kõrge! Kuid võiks jah olla nagu peaks, et siis hea! Pikemad pordid mahuks sinna ära küll jah kuid oleneb muidugi, kui palju pikemaid vaja. Milleks Hertz suuremat kasti vajaks, kuigi element on lahjem, kui Alpinel. Mis muidu juhtub, kui kast liiga väike või liiga suur? Ei mängi õieti ja nii võimsalt või põleb päris maha woofer? Kas varu suurusega kast on pigem parem või halvem? Kui parem, siis mis seal paremat on? Pioneeril nagu polnud seda powerit mis oleks oodanud, ennem olnud ka 400W RMS woofer ja polnud nagu erilist vahet sees. Oleks väga tore, kui viitsiksid andmeid toksida ja graafikuid võrrelda,et mis parem oleks selles kastis. Kast sai lastud kunagi teha A&T-Sound Tallinnas ja sisse läks eelmainitud Pioneeri woofer. Vast seal ikka tehti nii nagu peab see kast sellele woofrile kuid ise mingi spetsalist pole, siis võib loota vaid seda! Täpsemalt ei oska öelda ka mis hz see kast häälestati sellele Pioneeri elemendile. Panen lisaks siia kasti materjali paksuse ka kirja, selleks on 2cm ja port on kasti väisäärega tasa,et kasti sisse jääb 13cm.
                        Jään juba huviga ootama õhtut, tänud!
                        viimati muutis kasutaja melnits; 27 m 2013, 14:21.

                        Comment


                          #27
                          Vs: Subwooferi valikul

                          Vaatasin ise ka natuke Alpine manuaali kus vented box mõõdud välja toodud ja arvutades tuli mingi pea 66L ja minu kastil kuskil 77L. Kui sai õieti arvutatud! Kuid Hertzi mingeid soovituslike mõõte googlist esialgu ei leidnud.
                          viimati muutis kasutaja melnits; 27 m 2013, 17:40.

                          Comment


                            #28
                            Vs: Subwooferi valikul

                            suurem kast mängib madalamale, kuid liiga palju suurema kastiga kaotad võimsust e. mängib vaiksemalt. väiksema kastiga võidad valjuses, kuid kaotad madalamaid sagedusi. see selgitus siis lihtsamas vormis. sestap arvutataksegi välja kast mis mängiks soovitud sagedusel kõige valjemini. pole ju mõtet kasutada 100l kasti kus näit. 50Hz mängiks 80db kui sama element mängiks 70l kastis 50Hz 90db.
                            päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

                            Comment


                              #29
                              Vs: Subwooferi valikul

                              Võimalik, et tuleb olemasoleval kastil jupp maha lõigata, et asi hea saaks! Tänud selgitamast!

                              Comment


                                #30
                                Vs: Subwooferi valikul

                                Vaatasin natuke neid graafikuid ja minujaoks mängib alpine graafikul ikka igast asendist hertzi üle. Jättes alpine samasse kasti ja pikendades porte 55.8cm(34Hz) peale peaks asi täitsa hästi mängima. Alpinel on päris suur võimsustaluvus ja xmax ei tule nii kergelt kätte võrreldes hertziga. Pordi pikkusega võiksid ise katsetada-mida pikemad seda madalam häälestus...Kast võiks alpinel võibolla pisut pisem olla kuid graafikul langeb koheselt ka valjudus.

                                Comment

                                Working...
                                X