Teade

Collapse
No announcement yet.

"kumisev bass"

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

"kumisev bass"

Selline mure: Sai tehtud audes75W104-4 elemendile kast - parameetrid bbs-ga arvutatud (tnx basssoundman ) Kõik helikindel ja ikka nii nagu peab... 2cm saepuruplaat, inverter 75-ne 21cm, naca alla 50L, kaabeldus kõik õige jämedusega, võimendi sillatavalt 1X120W RMS aga bass on natuke nagu pikk või "kumisev"! Milles võib probleem olla - äkki on kolmekihilisest vatiinist seestpoolt - polsterduseks liiga vähe või toru läbimõõt väike.... Ehk oskab keegi aidata, et mida tegema peaks, et bass konkreetsem oleks?

tulin foorumisse ja tahtsin just samasugust teemat teha, aga ennäe juba 1 ees :P. paistab et probleem on täpselt samasugune, nii et panen oma kasti ka siia ritta.
    nimelt on kast 910x310x340(vineeri paksus 21) ja woofer on 75W104-8. inverteri läbimõõt 103, pikkus 100 + 20 kumerat osa(häälestus 43Hz). bass venib hirmsat moodi.
    tegin paar testi. koputasin kasti seintele. mitte kui midagi pole kuulda, aga kui koputada kasti katusele, siis kumiseb väga kõvasti kohe. erinevates tubades eri sagedusel. võtsin välja siis siinuse generaatori. meeletu resonants oli 57Hz peal, mis venib kuni 1 sekund(kasti peale koputades tekkis samuti 57Hz kumin).

küsimus: kas see on normaalne nähtus, et koputad pealmise plaadi peale, siis kumiseb. kuid teistele seintele koputades ei teki mitte kui midagi. kui see pole normaalne nähtus, siis kuidas seda parandada saab? vatiini juurde lükata?(praegu on tagaseinal ja laes 3cm, külgedel 2cm)

Comment

Kast ona utosse tehtud exole ? Seljuhul on häälestamisel nac puusse pandud, 50l on ikka way liiga palju autosse audesele.
      kris@andmevoog.eu

Comment

Kuda siis liitreid "valutult" :P vähendada (st. mitte kasti uuesti lammutada). Olen kunagi näinud mingites vene kõllides olid mingid vatikotid sees - see ju peaks ka vähe "kuminat" summutama ja liitreid vähendama...... või mis?

Comment

Vastupidi, see tekitab näiliselt suurema kasti. Valutult saaksid tahkete materialide lisamisega vähendada, samas kui tegu inverterkastiga, siis läheb häälestus liialt paigast.
          kris@andmevoog.eu

Comment

Rece - alustuseks proovi vatiini/porolooni vms mängida - vaata mis juhtub. Ki võimalik, proovi ka inverterit vahetada(muidugi juhul, kui see juba väga kinni, tuleb sul midagi muud välja mõelda). Viimasena võiksid tõesti penoplastiga kasti sisemahtu vähendada, aga proovi teised asjad enne järgi.

Degreal - kus sul kõlar asub? Nurgas, või keset tuba? Mis juhtub liigutades? Sulle soovitaks ka proovida vatiiniga mängida.
            Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
            indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Mul veel ka selline asi, et elemendi auk on nii täpne, et pidin vähe jõudu kasutama, et kõll sisse suruda - nii et ta seal väga tihedalt. Kas see ei või mõjuda kuidagi - esiplaati kumistama hakata vms.? Vibra kandub ju kõlarilt plaadile......

Comment

Viimase väite üle mõtle natukene järele. Kas muidu ei kandu ? ;D
                kris@andmevoog.eu

Comment

Mul oli Audes SW-106c originaalkastiga ka kuminaga probleeme autos.Algul proovisin järsema lõikesagedusega filtriga asja parandada(18 db/oct),läks paremaks,kuid polnud ikka meele järele.Vatiini lisamisest kasti siseseintele oli kohe tuntav vahe paremuse poole,kuid ei meeldi mulle seal ikka miski,mingit teatud sagedust mängib ainult puhtalt välja,kusagil 45 hz peal nagu oleks võimul bass boost peal,kuid see on kindlalt maas.Plaanis ta välja vahetada mingi teise elemendiga kinnises kastis supaka vastu mis teeks kõigil subwoofri sagedustel enamvähem ühtlast ja mahedat bassi.

Comment

Sellise lambikasti miinuseks ongi tavaliselt kõva ülevõimendus mingi sageduse juures, ntx sinul 45hz, kustmaalt hakkab siis kas kõva muhk või lihtsalt heliriba tõusma, mis kokkuvõttes rikub terve heliriba ära. Igale elemendile tuleks teha ikkagi kast vastavalt autole, võixid ikka sama elemendi juurde jääda, aga korralikuma kasti lasta teha.
                    kris@andmevoog.eu

Comment

http://www.audes.ee/new/est_frames.htm Mis seal siis valesti on?Kas ei anna seda viga sama kasti juures parandada või on litraas vale?

Comment

http://www.audes.ee/new/car_audio/est_sw106c.htm Läks veits valesti,see on õige.

Comment

Nagu ma ennist ytlesin, siis kast liialt valede mõõtmetega antud elemendi jaoks. Midagi muutes keerab sellegi heli sinna kohta, ma mtõlen ntx litraasi muutes samas jättes invertertorud sama suurtex.
                          kris@andmevoog.eu

Comment

OK:Litraasi muutes tuleks kasti õige suurus kuhugi 90 L. kanti.Kuid pagassi mahtu ma eriti vähendada enam ei tahaks.Seepärast ongi tekkinud mõte supaka vahetusest,kuna olemasoleva hääl mulle niikuinii ei meeldi.Mõni korralik element 12 tolline,umbes 300w.RMS ja näiteks kinnisesse 30-35 liitrisesse kasti (näit.infinity kappa perfect 12.1) ja ma olen kindel palju paremast lõpptulemusest ning ruumi kokkuhoidki on saavutatud.Või mida?

Comment

Litraasi muutes tuleks kasti õige suurus kuhugi 90 L.
                              Veel suuremaks pole asja mõtet ajada, hakkab veel rohkem kumisema, just väiksemaks !

näit.infinity kappa perfect 12.1
                              Kahjuks pole endal õnnestunud antud elementi kuulata, aga kiidusõnu olen kuulnud nii siit, kui sealt. Kui on võimalik selline rahaline väljaminek, siis miks mitte proovida. Caraudio ongi yx suur proovimine... :-/
                              kris@andmevoog.eu

Comment

Working...
                              X