Teade

Collapse
No announcement yet.

10GD-36k elemendile kasti mõõtmed?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: 10GD-36k elemendile kasti mõõtmed?

plekk-korviga ta tõepoolest ka K oli. mõlemad variandid on vägagi positiivselt mulle end näidanud ja väga hea heliga meelde jäänud. muidugi hetkel ka paar selliseid kasutusel. ostaks neid terve hunniku endale kokku, aga jah, et selle majandusega on olukord nii nagu on

kunagisi omatehtud postitusi aastast 2004 on ka muidugi omaette huumor lugeda

Comment

oman tegelikult isegi selliseid, tänase päeva seisuga paremaid kõlareid omanud pole kapis on igaksjuhuks paar plekk-korviga isendit kah varuks aga muidu eelistan alu-korviga isendite heli. plekk-korviga omasid iseloomustas justnimelt seesamune kõrgete puudujääk minuarust, alu-korviga omadel on kõrgetega minuarust kõik väga ok, siiani pole kordagi mõtet olnud mingeid tviitreid nendele lisada.
      "majaki originaalkastid" kõlbasid ainult ahjualla sooja andma-tagumine külg oli valmistatud soomepapist
      Mul teevad siin häält 21 liitristes 10MAC-1 kõlarite kastides,alguses oli kaks tükki aga jäi natukene liiga leebeks võimsuse poolepealt ja tegin kaks tükki juurde http://img26.imageshack.us/img26/6394/dsc00347t.jpg
      Sportlikust huvist lõikasin paaril ühe õpetuse järgi tolmukuplid ära-hakkas meeldima ja nüüd on kõik valjukad tolukupliteta. Heli muutus tunduvalt avaramaks ja meeldivamaks minuarvates.

Comment

Väike soovitus - keera kastid teistpidi, nii, et valjukad vöimalikult lähestikku oleks. Vähendab tunduvalt kammfiltriefekti körgematel sagedustel

Kahte lairibavaljukat kanali kohta kasutades on muuseas tulemus parem kui üks neist ~1 kHz pealt 1. järku madalpääsfiltriga löigata - see annab ühtlasema sagedusvaste kuna reeglina on sellistel valjukatel körgsageduste osas kerkiv sageduskara (been there, done that, tösi, teiste valjukatega), ühtlasi vähendab veelgi kammfiltriefekti. Muidugi, ma ei tea, milline nende valjukate kara konkreetselt on, möned sellised lairibakad on päris ühtlase sageduskaraga - soovituslik on kasvöi umbmääraselt reaalset valjukate sagedusvastet vaadata, kasvöi nt. 20.- arvutimikri ja möne vabavaralise RTA progre abil (nt. jDFT), see aitab paremini aru saada mis tegelikult toimub ja kus midagi vaja köpitseda on.
        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

10AC-403 jah kasti markeeringuks.
          Alu korviga 36K isendid. Kuskil nurgatagant mehe käest ostetud kastides oli üks element täiesti ribadeks lastud sõna otseses mõttes. Sellega seoses tagant järgi head sõnad kasutajale Arol, kellelt sain taastatud isendi. Taastatud valjukas oli ta kasutanud teistsugust topeltkoonust, tulemusena kõrgemad palju konkreetsemad ja tundlikus tõusnud nii 2-3 dB võrra. Aga kui vaja vana valjukat varuosadeks, annan tasuta ära

Aga hetkel mängivad need elemendid mul järjestikku s30b ja 15W võim. Täitsa meeldiv heli. Neid tolmukuppleid ei kipu maha kiskuma, mulle kärab kiviyhikas kuulamiseks küll. Sageduskara häirib S30 elementide 6AT jura kõrge, mis kiiremas korras tahaks välja vahetada.
          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Kuna kõne all olevad valjukad on 4 oomised, siis oleks raske pooliga ühel neist kõrgete osa maha lõigata nagu Tehnofriik soovitab. Või saan ma millestki valesti aru. Mäletamist mööda oli 10gd-36k kõrgem ots ka tunduvalt rahulikum kui bg-20-tel. Proovida muidugi võib. Avar ja detailirikas sound, mida iseäranis lihtsalt pakub lairiba ja lampvõimu kooslus, kaalub nii mõnegi puuduse üles. Pohmell on muidugi kõva, kui pärale jõuab, et umbes kolmandik salvestustest on ok ja teist komandikku kannatab kuidagi kuulata. Kolmas kolmandik plaate ja mp3-sid kuulub utiliseerimisele.
            Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

mtts - seda ma sulle küll andeks ei anna, et sa tolmukuplid koos sisemiste koonustega maha lõikasid. see oleks umbes sama, mis headel ooperilauljatel neidsamuseidki maha lõigata

heli heliks, aga nendele valjukatele väliselt iseloomustavaks on justnimelt poroloonist kollane äär ja siis see tolmukupli teema....

aga noh, hea küll. mis tehtud see tehtud kui kellegil peaks vedelema veel paar originaalvälimusega neid valjukaid, siis võiks mulle teada anda. ehk saab kuidagi kokkuleppele, et need ka minuni jõuavad

Comment

Esmalt postitatud jannozz50 poolt
                mtts - seda ma sulle küll andeks ei anna, et sa tolmukuplid koos sisemiste koonustega maha lõikasid. see oleks umbes sama, mis headel ooperilauljatel neidsamuseidki maha lõigata
                kuna jutt käib välimusest siis saan ma õigesti aru et mõtled ooperilauljate asja all tisse vms?

ok nali naljaks see vist rohkem maitseasi jep. isiklikult ei häiri see mind karvavõrdki selle välimuse juures.

tänu nendele kõllidele olen hakanud üle mitme aasta ka ostma lemmikmuusikaga plaate - vahe mp3-e ja originaalplaadi vahel on nendega vägagi kuuldav

lampvõimu küll kahjuks ei oma kuid hetkel teeb 70-date aiwa stereoressiiver samuti vägagi nauditavat häält

mingihetk kui nende saund äratüütab tuleb siis ilmselt seda kõrgete lõikamise asja kah proovida

Comment

Isiklikult on see 10Gd-36k läbikatsetatud protsess ja minu jaoks ei olnud seal midagi erilist, isegi mitte 60-ndate lampvõimendiga. Ning olen seda elementi kuulanud igasuguste trans ja kivi võimenditega katsetamise mõttes. Neid elemente kasutati igasugu bändi võimendites - kisa tekitasid päris hästi. Praegugi veel alles üks kast, kus on 6 elementi sees.

Comment

Esmalt postitatud vuss poolt
                    Kuna kõne all olevad valjukad on 4 oomised, siis oleks raske pooliga ühel neist kõrgete osa maha lõigata nagu Tehnofriik soovitab. Või saan ma millestki valesti aru. Mäletamist mööda oli 10gd-36k kõrgem ots ka tunduvalt rahulikum kui bg-20-tel. Proovida muidugi võib. Avar ja detailirikas sound, mida iseäranis lihtsalt pakub lairiba ja lampvõimu kooslus, kaalub nii mõnegi puuduse üles. Pohmell on muidugi kõva, kui pärale jõuab, et umbes kolmandik salvestustest on ok ja teist komandikku kannatab kuidagi kuulata. Kolmas kolmandik plaate ja mp3-sid kuulub utiliseerimisele.
                    Nelja oomiga tekib, jah, raskusi, paralleelselt neid valjukaid ühendada ei soovita ja jadaühenduse korral ei saa kasutada klassikalist paralleelfiltrit...

Veidi teemast mööda, aga olen lugenud, et ei ole soovituslik lairiba valjukaid jadasse ühendada - kumbki hakkab oma induktiivsusega teist möjutama... Oskab keegi sellest lähemalt rääkida, eriti heli vahest paralleelselt vs. jadas (vs. jada-paralleel nelja valjuka korral)? Ise eeldaks, et jadamisi ühendades jääb körgemaid vähemaks.
                    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

On juhtunud küll et nn sierratuunijad on pöördunud probleemiga - et algul oli kõik ilus, panin bassi lisaks ja nüüd on mökk...
                      Bass on ehk suurema induktiivsusega kui lairibad, sellest vast kõrgete vähenemine suuremal määral, toimib nagu 1järku filter sisuliselt. Lisaks moduleerib mingit osa elektrilisest signaalist parasiitvõnkumiste esinemisel. Ilmselt juhtub nii ka samasuguste valjuhääldite korral, erinevad aga mõjude ulatused. Minu teooria.
                      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                      Konfutsius

Comment

leidsin netist järgmised pildid

järgmiselt lehelt

kuna mul endal on vene keelega nii nagu ta on paraku, siis oskab ehk keegi targem inimene mind harida millejaoks selline teguviis hea on?

Comment

Esmalt postitatud mtts poolt
                          http://naumov-audio.narod.ru/na4.htm
                          millejaoks selline teguviis hea on?
                          Väidetavalt on see akustiline tõke vajalik hüveteguri vähendamiseks ja seeläbi valjuka paremaks sobitamiseks kinnise kastiga. Materjaliks - eesti keeles täpset vastet ei teagi - "sünteetiline vatiin", kihi paksus 0,5cm.
                          Lisaks on lõdvik immutatud kastoorõliga, et vähendada langust 400Hz peal.

Comment

aitüma vastamast
                            läheb ilmselt katsetamiseks lähipäevil siis

Comment

Working...
                            X