Teade

Collapse
No announcement yet.

Aktiivne põrandawoofer

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Aktiivne põrandawoofer

Esmalt postitatud raimo poolt Vaata postitust

Ei oska öelda kodukino omade koht midagi kaitseks kuna pole kogemust...millised oleks minimaalsed riiulikõlarid mida soovitad? Võid võtta arvesse et 'mul elevant kõrva peale astunud"
    Kasutatult peaks ca paarisajaga täitsa normaalsed riiulikõlarid saama. Uuest peast läheb pea 2x kallimaks, sõltub muidugi,mida võtta. Tallinnas on mitu kauplust, kus kasutatud kõlareid müügis ja uute müüjaid on veel rohkem. Eraisikud veel lisaks. Mine ja kuula, muud varianti pole.
    Mis puutub füüsilisse suurusesse, siis korralikud riiulikõlarid on ikkagi päris suured ja rasked.
    Mis puutub põrandakõlarite (mitte)ostmisse ja pooliku lahendusega leppimisse, millest martk räägib, siis mõnes mõttes on tal õigus, kuid alati ei ole võimalik ideaalset lahendust teha. Kuid kõik pole mustvalge ning hea heli ei peitu ainult kõlari suuruses.
    Isegi ilma subwoofrita on riiulikõlarite heli nii hea, et muretsemiseks ei tohiks põhjust olla. Teleri või autoga pole ilmselt isegi võimalik võrrelda.
    Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
    Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

Aktiivne põrandawoofer

Kahju, et pole ka häid tuttavaid kelle juures õigesti valitud/ehitatud kodust heli kuulata. Poes erinevaid kõlareid kuulata on üks asi, kodus vb kõla hoopis teine.
      Ei teagi nüüd millise lahenduse kasuks otsustada.

Mida sounbar-ist üldse arvata? Pigem alternatiiv?
      viimati muutis kasutaja Scott; 09 m 2015, 08:45. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Minu arvates kõik sellised süsteemid teevad ikka eriti rõvedat häält... Okei.. Mul on ka 2.1 süsteem... aga basskõlar hakkab alles 40nest hertsist +0db ja 18Hz juures juba +26dB et võimalikult ühtlane heli oleks...
        Naabreid ei ärrita nii.. Paneelmajades levib 50-100Hz küll väga hästi... Muidugi kõrgema bassi otsa mängivad suuremad riiulikõlarid ära väga hästi ... Aga tõesti Üks korralik paar põrandakõlareid meeldiks mulle rohkem.

Comment

Nagu öeldud, tegu eramuga ja kedagi ei häiri.
          http://www.e-kauplus.ee/pioneer-cs-7070 Sellised on jamad?

Comment

Esmalt postitatud raimo poolt
            Nagu öeldud, tegu eramuga ja kedagi ei häiri.
            http://www.e-kauplus.ee/pioneer-cs-7070 Sellised on jamad?
            Mõõdud: 334 x 695 x 273 mm. Kaal 10,5 kg.
            Selliste mõõtude juures võiks kõlar vähemalt 15 kg kaaluda.
            Faasiinverter on tagaseinas, mistõttu seljaga vastu seina panna ei saa.
            Kes- ja kõrgsagedus filter on ülilihtne:

Jamad nad kindlasti pole, kuid andmeid napib ning ülemaailmne tagasiside on emotsioonitu.
            viimati muutis kasutaja martk; 08 m 2015, 21:01.
            Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Pioneeri kõlaritest on mõtet vaadata ainult neid, millel on märge "Design by Andrew Jones". Ülejäänud on...suht kehvad.

Edit: Natuke parandan ennast. Need c7070 kõlbavad alustuseks väga hästi. Paras kogemuste omandamiseks. Hiljem oskad juba soovida, mis puudu jäi ja mida järgmiste kõlarite juures paremini tahaks kuulda.
              viimati muutis kasutaja Cartman; 08 m 2015, 23:11.
              Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"

Comment

Aktiivne põrandawoofer

Meenub, et olen siiski kunagi tuttava juures kuulanud Pioneer CS 767-seeria kõlle( https://www.google.ee/search?q=pione...v25wHllQJzM%3A ),
                kuid minu arust oli emotsioonitu, ise ta ka väitis et suht mõttetud olevat. Et midagi taolist omale ei tahaks.(mõistagi olid need kõlarite mõistes üsna vanad, mida ehk ei saa c7070-ga võrrelda).
                Ega ma väga katsetada, osta, müüa vahetada helitehnikat väga ei viici....pigem võib siia postitada paar saiti kust võiks tõesti "mõistliku hinnaga" kuulatavat kaupa leida.

Olen autos lihtsama helisüsteemi ehitanud kui ka omanud harman cardon helipaketiga masinat. Tuleb tõdeda, et tehase värk on ikka hea. Ehk olemas on nii kõrged, keskmised kui madalad. Seda tahaks ka kodus nautida. No hinnapiir mida "raatsiks" hetkel kulutada kõlaritele oleks kuni 500eur. Lihsalt ei näe mõtet hetkel rohkem investeerida,kuna ei pea end väga kriitikuks selle kohapealt. Kui olemas madal,keskm ja kõrge, mingeid lisa vibratsioone või kõrvalhelisid ei esine siis oleks OK. Arvasin ise just, et 5.1 süsteemi ehitades saaks suht hea paigutusega ja heli peegeldusega nii öelda helipildi.
                Aga ei kuulnud arvamust soundbar-i kohta...on teil endal üldse olnud või on lihtsalt mingi arvamus kujunendu?
                viimati muutis kasutaja Scott; 09 m 2015, 08:47. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Mõningaid soundbare olen kuulanud...endale päriseks ühtegi ostnud pole. Ainuke koht, kus sellel minu jaoks mõte oleks, on magamistoas heli parandamiseks, kui muud ei saaks paigutada.
                  Ei arva neist eriti midagi - kallimad koos supakaga teevad üsna kõva lärmi küll ja tümin on kõva, kuid tasakaalustatud helist jääb ikkagi puudu. Kui nüüd rääkida keerukamatest heli peegeldavatest soundbaridest, siis need on väga kriitilised paigutuse ja ruumi enda suhtes. Ja 500 on kaugelt vähe sellise soundbari jaoks. 1000-1500 ja ilmselt tuleb välismaalt tellida. Ja sellise raha eest ma endale küll soundbari ei ostaks.
                  Iga kell võtaks 2 riiulikõlarit ja stereovõimu soundbari asemel. Tulemus on hoopis teisest klassist. Bass küll klaase ei värista, kuid heli kvaliteet on palju parem. Mida keegi muidugi kvaliteediks peab...

500 eest saab ikka väga viksid põrandakõlarid kasutatult, mida võid kasvõi järgmised 10 aastat kuulata. Google aitab...

Teema juba täiesti OT, äkki mode peaks osa tõstma eraldi teemasse..

Comment

Just, asi oleks võinud Audiofoorumis olla.

Aga tõsiselt rääkides: koju audio komplekteerimine pole kirvesupp või pitsa, mis isegi halvast peast on hea. Tootjaid-brände on nii palju ja spetsiifiliste riiulikaupade kokku sobitamine foorumite kaudu on mõtetu (puudub füüsiline kogemus KÕIKIDE mudelite kuulamiseks). Meil on puudu su kuulamisruumi suurused (pikkus-laius-kõrgus). Kuulamiskoha (diivani) asukoht. Soovitatavalt ka mis kattega seinad-põrand on (nt puitpõrandal ja vaibapõrandal on erinev peegeldus iseloom).
                    Ilma nende baasteadmisteta on väga keeruline, kui mitte võimatu öelda, kas plaanitav komplekt on "hea" või "halb".
                    Saame sulle audiomaailma sukeldumisel abiks olla, et pea ees vasta kivi ei hüppaks ja finantsilist "kaela" ei murraks. Aga see kõik on teooria lõppude lõpuks.

PS: igasugu "super HD blu-ray" ussiõli sõnad võib ära unustada, kui ruumis võnkuv heli pole paika timmitud!
                    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Tuba 20m2.pdf

Comment

Sirvisin su otsitud bassikad läbi. Okidoki ja kuldse börsi jurad viskaksin kohe prügikasti või rapiksin mingisse paremasse kasti! Eriti meeldib mulle see Audio Pro "ace-bass". Selles pole tavaline bass vaid "äss bass"

20m2 peale oleks mõtekas see 12" võtta. Eriti, kui plaanis "ruumi" väikeste sateliitidega teha. Isegi, kui see 12" on kehvake, on ta kasutusvõimekus füüsiliselt parem, kui igasugu trikkidega üles haibitud 8 ja 10 tollised. Lubab sättimisvabadust nii võimenduse kui paigutuse osas. Enne ostu tuleks see bassikas aga pea max volüümi peal ära kuulata. Muidu suuremaid vigu ei tulegi välja.

See "riba" valjuhääldi "all-in-one" on mõeldud väga spetsiifilisse ruumi. Seinad paljad ja kuulamiskoht ruumi keskel. Ta kasutab peegeldusi "ruumilise" heli ussiõlitamiseks ja see nõuab, et ruum oleks igasugu sisustusest peaaegu tühi. Aga su kamin ja kuulamiskohad välistavad selle. Tegin kiirelt ühe mudeli su ruumist ja võimalikest asukohtadest. Kamina taha nurka ei soovita bassikat panna, kuna on oht häirivaks resonantsiks. Ressist saab hiljem fade-balance-ga asju timmida.

Click image for larger version

Name:	raimo.jpg
Views:	1
Size:	103,9 KB
ID:	869158
                        Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Ok....tänan soovituse eest.

Comment

Mine kuula neid http://www.osta.ee/dynaudio-audience...l?_src=listing
                            võibolla meeldivad, saad ka keskkõlari "peale kauba".
                            Heli mõttes on puit parem kui kips krohvituna+kiviseinad.

Comment

Tee või tina, kuid tegin enda otsuse ja ostsin siis täna 2 riiulikõlarit+subbar.
                              Valisin selle"äss bassi" http://www.okidoki.ee/item/4266762/ ja sama müüa käest yamaha NS seeria kõlarid http://www.okidoki.ee/item/4217266/

Hetkel keskkõlarit juurde ei ostnud. Proovin ära kui kehv oleks kasutada keskkõlarina TV oma. Kui miskit häirima hakkab siis ostan keskkõlari juurde samast seeriast. Loodan ja ka usun, et sain paremad kõlarid kui kodukino omad.
                              Võimalik, et soetan juurde ka seljataha seinale nn.efektikõlarid. Seda siis juba kui miskit häält neist välja võlun(ehk siis paigaldus+seadsitus).
                              Plaanin riiulikõlarid tv seina, mõlemasse nurka, lae alla paigaldada, suunaga keskmise diivani poole(ehk saan norm kõla ja pole kuskil füüsiliselt jalus ka), subwoofri aga vasakule või paremale tv kõrvale.
                              Tänan tähelepanu eest.

Comment

Eks anna teada, kuidas kompott töötab. Ootame huviga

Comment

Working...
                                X