Teade

Collapse
No announcement yet.

18 tolline JBL

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

18 tolline JBL

Sattus juhuse tahtel minu kätte Jbl 2024h. Plaan sellele siis kast teha kodukino suunitlusega. Suurem osa muusika jaoks, vahest ka filme. Nüüd küsin abi, kuna ise t/s parameetreid ei leidnud, siis äkki aitab keegi nendega või äkki pakuks kasti suuruse ja pordi välja.
    Võimendama hakkab esialgu simex ba-480 (250w rms @4 ohm) millest esialgu peaks piisama.

Tänades,
    Erik

Vs: 18 tolline JBL

Kuna siit abi eriti ei tule, siis sain ühe kõlarimeistriga jutule. Teeb mulle ise kasti kokku, tuleb siis ca 230 liitrit ja kast tuleb kohvilaua stiilis, 25mm paks Mdf. Eks teen pilte kui valmis saab.

Comment

Esmalt postitatud p2ts. poolt Vaata postitust
      Kuna siit abi eriti ei tule, siis sain ühe kõlarimeistriga jutule. Teeb mulle ise kasti kokku, tuleb siis ca 230 liitrit ja kast tuleb kohvilaua stiilis, 25mm paks Mdf. Eks teen pilte kui valmis saab.
      soovitaksin cubo sub kasti sellele. omanud ja krdi hästi mängib.
      päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Comment

Jääb see 40hz natuke kõrgeks, loodaks veidike madalamale häälestada.

Comment

võibolla tõesti, endale piisas. isegi liiga valjusti mängis.

Comment

Fs 35Hz? 30 saab kuidagi kätte aga see langus peale seda on ikka jube järsk... Kodukino jaoks..? Pigem mitte. Oleneb muidugi mis sa saada soovid
            Sellise mõnusta tümpsuga kõlari aga saaks küll.

Comment

18 tolline JBL

Kasti osa on valmis, häält teeb vägagi head alates 25hz kuni 125ni kuuldavat muhku ega auku kuskil pole. Nüüd vaja jalad alla panna ja viimistlusega tegelema hakata. Plaan siis autopahtliga üle-lihv-pahtel ja lihv. Edasi Siro 2 selga ja autokile peale.

Väike teaser ka. Autoks siis e91 kolmene universaal. Kast on vastu luuki ja tagaistmed all. Tehtud ta siis 25mm mdfist. Sees on üks tugi.

2x12tolli on kõrval.
              viimati muutis kasutaja Scott; 19 m 2016, 05:02. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

see pläriseb ilusti. sinna peaks avadega vaheseinu sisse panema. muidu võib hakata resoneerima.

Comment

Nüüd on hilja juba selle jaoks ja pole vajadust ka.

Comment

Oskab äkki keegi suunata õigele teele, mis pahtlit kasutada? Peale läheb matt must auto kile.

Comment

Milleks kiletad? Selle all paistavad defektid väga selgelt välja. Pahteldamiseks võid kasutada autopahtlit, tavaline mööbli/tisleri pahtel võib liiga pehme jääda. Saab väikse kõksu ja tükk lahti või lohk sees. Pigem vaata mõne tugevama tekstuurvärvi peale, lihtsam peale kanda ja eelviimistlus ei pea olema ideaalne.

Comment

kui auto pahtlit ei taha kasutada siis näiteks snickeri või maxi pahtel. kõvendiks olen ise kasutanud PVA-d. snickeri on hea üli peene, aga ei täida hästi (kruvi pead vaja 3x teha) pva teeb pahtli minu arust juba piisavalt kõvaks, kuid mitte piisavalt, et rakendada PA kõlarite puhul. kilega see oht, et ei kannata kriimustusi, nurgad kardavad niiskust ja muljumist (olgugi, et ise ka kiletanud) kui siledat pinda tahad siis kindlasti lakk peale, jääb kindlam.

Comment

Matsin kiletamise mõtte peale viimase postituse lugemist maha. Arvatavasti värvin, värv on muidugi veel lahtine. Algul värvin, kui endale ei meeldi, tuleb peale liimpuit plaat, mille peitsiks ära.
                          Sai laud ka sisse õnnistatud, õlle igatahes maha ei värise.

Väike teaser ka:

Comment

siis samamoodi nagu mina cubo kastigi

ainult, et mul kast toimis küll nagu pinnase tihendaja, täiel võimsusel hakkas betooni väristama, kui oleks kase vineerist teinud või mdf, siis vast oleks kindlam saanud (ja 2x raskem)

Comment

Asi värvi all. Tegin esimest korda sellist asja ja nokkida võib. Mõned sitikad lendasid sisse, kerged rulli jäljed jäid sisse ja kohati pahtel punnitas värvi alt veidi välja. Päikese käes jäi kergelt laiguline ja kõik vead näha. Toas nii väga ei häiri. Sisse sai ka seinad õhukese vati alla ja läks heli pehmemaks. Kõlari kinnituseks olevad kipsikruvid viskasin kaarega kaugemalt ja kõlar sai külge viieste sisekuuskant poltide ja löödavate puidumutritega.
                              Minu jaoks selleks korraks see projekt lõpetatud. Kui lotoga võidab siis võib vaadata vähekene kangemat elementi, et veel debiilsemalt valjemaks saaks, hetkel pole korteris erilist vajadust ja oma onnini on veel aega.

Comment

Working...
                              X