Teade

Collapse
No announcement yet.

2x 8'' King Audio Bandpass projekt

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

2x 8'' King Audio Bandpass projekt

Vedelevad mul siin kaks 8 tollist king audio kõlli, mõtlesin nendega midagi kasulikku teha ja mõttes mõlgub bandpass kast. Kuna pole kunagi varem bandpassiga mässanud ootan soovitusi kogenumatelt. Kel viitsimist võib midagi arvutada ka

andmed
    -King Audio 8"

Pe - 100W RMS
    Re - 4 oomi
    Qts - 0,63
    Vas - 28,5 l
    Fs - 50 Hz
    SPL (1w/1m) - 90 dB

Kas bandpassi on võimalik normaalselt mängima panna sagedusi ca 35 - 150 hz. Nimelt mu tornide filtrid lõikavad 150 hz pealt (praegu filtreid ei kasuta - mängivad täisriba) ja tahaks seda bandpassi neile toeks mängima panna, aga kui banpass mängib aint 90 hz-ni siis jääks suht imelik auk 90-150 hz :unsure:

Praegu ei oska nagu suurt miskit ette võtta selle Suggested boxi-ga.... mis need DF ja Q't on? Kas bassboxis ei oleks kuidagi võimalik panna et see bandpass kast oleks risttahukas... ta pakub mulle kaldservaga kasti või silindrit ainult :angry:

mässan siin natuke ja ei saa eriti midagi aru :S tahaks et ta mängiks ca 35-100 hz vähemalt normaalselt enamvähem. parima tulemuse olen siiani saanud double-tuned bandpassiga.... 244 + 71 liitrit :unsure: h34r:
    kasti suurus võiks ka normaalsuse piiridesse jääda :unsure: ytleme nii 70-80 liitrit oleks suhteliselt maksimum

50 - 100 hz singel tuned boxiga sain suht normaalse tulemuse, aga tahaks natuke madalamale mängima saada seda kasti ...

Comment

siis pead mingit teist kastitüüpi vaatama
      transmission-line katsetus h34r: (kuna ehitamine läheb niikuinii juba ehku peale vist)
      KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

hm... tahaks siiski bandpassi proovida.. 40 - 130 hz sain juba enamvähem kuigi kogu see ulatus on -2 kuni -3 db aga sellest ei tohiks midagi olla? vb selline lähebki loosi kui paremaks ei saa. 50 ja 20 liitrit single - tuned. port 107x150mm

ehk kellegil on viitsimist mässata sellega veel link

Comment

Tee jah bandpass nendele kahele elemendile, siis ei saa keegi aru et sul seal KA sees on Ja need elemendid on head katsetamiseks
          Mattias

Comment

Originally posted by dants@Jun 4 2004, 16:33

Kas tõesti keegi ei viitsi.... nädalavahetus juu. aega küll ja küll

muide.. kas see võib osutuda probleemiks et ühe kõlari lõdvikul on umbes poole cm pikkune L - kujuline pragu/lõhe/auk... kuidas seda nüüd nimetadagi.. mingi terava asjaga pihta saanud igatahes. Peaks selle kinni liimima??

Comment

Originally posted by dants@Jun 5 2004, 12:46
              muide.. kas see võib osutuda probleemiks et ühe kõlari lõdvikul on umbes poole cm pikkune L - kujuline pragu/lõhe/auk... kuidas seda nüüd nimetadagi.. mingi terava asjaga pihta saanud igatahes. Peaks selle kinni liimima??
              hea oleks mul kah paaril valjukal sama asi juhtunud, häält teeb ju aga kaldun arvama, et parem kui ikka korras on

Comment

[quote]Originally posted by dants@Jun 5 2004, 12:46
                Esmalt postitatud dants,Jun 4 2004, 16:33 poolt

liimi see lõhe mõne elastse liimiga kokku ja ongi asi ants
                müüa golf 2gti http://www.vwklubi.org/forum/viewthread.php?tid=5346

Comment

Originally posted by dants@Jun 4 2004, 16:33

oki.. liimin selle elastse superfix-iga kokku, peaks aitama kyll.

Aga kas keegi siiski bassbox-iga ei viitsi natuke mässata ?

Comment

Kas keegi TÕESTI ei viitsi?

ise pole midagi paremat sellest veel saanud ...

Comment

Kuna paistab et keegi ei viitsi sellega tegeleda ja ise paremaks ei saa, läheb tegusse seesama kast.. mõningate pisemate muudatustega küll. homme lähen materjali sebima.. teil on veel võimalik mulle soovitusi jagada välja ma neid vist homme kohe ei lõika.. või kes teab

Comment

Originally posted by dants@Jun 4 2004, 15:23
                        Kas bassboxis ei oleks kuidagi võimalik panna et see bandpass kast oleks risttahukas... ta pakub mulle kaldservaga kasti või silindrit ainult :angry:
                        see probleem ka lihtsalt lahendatav... nurgaks tuleb panna 90 kraadi ja asi korras

Comment

Kuna tekib järjest pikem monoloog, siis peaks ikkagi ühe sõna sekka poetama.

Nimelt tahaksin ma sulle öelda, et bandbassi tegema ei õhuta sind keegi, sest sellega mingi normaalse tulemuse saavutamine on profesionaalide rida, osad profid ei harrasta isegi seda. Lisaks sellele näitab sinu kõlari Qts juba seda, et midagi erilist peale jõmina, mürina sealt ei tule. See on teooria ning enamalt jaolt kattub kõik praktikaga. Lepi parem inverterkasti mõttega - tulemus kindlam.
                          kris@andmevoog.eu

Comment

hm.. asi ongi selles et tahaksin seda just omal käel proovida ja inverterkastiga mingit mind rahuldavat tulemust ma neist kõlaritest ei saanud. pealegi oleks inverterkastiga vajalik filter, bandpassil seda ju vaja pole.

Kas see graafik siis ei ole normaalne?

Kui tõesti peaks aiataha minema võtan kasti lahti uuesti ja kasutan sama materjali inverterkasti ehitamisel ära

Comment

Kui huvi on ja eelarve lubab, proovi ära - niimoodi siin arutades ei jõua ka kuhugi.

Puht teoreetiliselt on graafik enam-vähem, praktikas aga ei kujuta ette küll.
                              Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                              indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Working...
                              X