Teade

Collapse
No announcement yet.

Bandbass

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Bandbass

Tere,

Nii oma teise kasti sain valmis, nimelt:
    Audes 75W104-8 elemendiga
    22mm saepuru plaat
    autokast 50l , tagaseina kalle 70, jupid sai välja saetud OÜ Sandoreses
    2 inverteriga, seibid aretasin ka
    riie on peal ja vatiin on sees
    terminali ostsin ka, kõik sai ilusti kokku pandud
    Kasti tuuning sagedus 47Hz
    Ja mängib mõnusalt, võibki kuulama jääda , minibussis testisime, ja hondas ka, Näiteks mingist suurest lightning audiost on bassi kõvasti selgem ja parem, ise kuulaks parem selle natuke väiksema audese kui mingi Lightning audioga, ainult pea hakkas valutama :P
    pildid ka siin

Aga tegelt ma tegin selle teema teise asja pärast, nimelt:

Kolmas kast tulekul :lol: nii tore, aga foorumi tarkade abi vaja. Elemendiks on välja valitud see audese uus 100W100-6<--Toetame eesti marki, kodunetunne tuleb kohe, aga ma ei leia et sellel elemendil midagi viga oleks, võimsust on tuppa mõnusaks kuulamiseks küll ja samas ta ei ole mingi liiga pirakas kõll, ning lisaks ajab mind närvi kui valjuka peal on mingid suured nõmedad logod 100 erineva värviga :P Ise arvan et ajab täitsa asja ära.

Ja nüüd see kasti pool, kõik võiksid oma kõlliehitamis kogemustest siia midagi öelda, parema meelega õpiks teiste vigadest. Aga kasti võiks teha bandbass 6th order, kuna kõlar oleks nagu kodukino süsteemi osa ja ise olen meeletu d&#39;n&#39;b fänn, ja see kõlar oleks siis nende laulude kõigemadalamate bassikäikude esitaja ja vahepeal lähevad need bassikäigud päris madalale. Ühesõnaga puhtalt tuppa Materjaliga ei koonerda mdf-i on ja saepuru plaati on, aga kui paksu oleks vaja ning kumbat kasutada? ning mida sisse panna vatti või isovervilla ning ma olen midagi kuulnud isegi liivast :P Raskeks võib ta minna, sest see tuleb tuppa ja saab spooni või lakiga kaetud ja ilusti viimistletud, tähtis on ainult madalate võimalikult mahe ja puhas esitus. kasti ise ehitan arvatavasti kõrgustesse, sest toas vähe ruumi. Bandbassil ei pidanud filtrit vaja minema, aga kasti sagedused paika saada pidi paras jama olema ja siis võis mingi müra ka tekkida veel. Ning siis veel sihuke äge mõte :lol: et tahaks ise teha mingi puidust ilusti viimistletud terminali, aga kas neid kullatud või hõbetatud klemme on kusagil leida ka ve? Ja üldse soovitusi ja uusi mõtteid pakkuge mulle ma olen rohkem selline katsetaja tüüp

Tänud juba ette ära.
    Hüva järgmise projektini siis&#33;
    www.zone.ee/systema

Muide selle asja nimi on bandpass mitte bandbass.
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

Originally posted by gimme_the_beat@Jul 8 2004, 10:21
      Ja üldse soovitusi ja uusi mõtteid pakkuge mulle ma olen rohkem selline katsetaja tüüp
      katseta sellist asja siis muideks, tegin talvel, kui element välja tuli, mõned arvutused MathCadiga ja tõotas päris hea "kahur" tulla h34r:

kui leian arvutused üles, panen netti ka millalgi
      KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

hästi pakutud, see tasub meelde jätta&#33; Aga see ei ole päris see mida ma tahan Aga selle soovituse ma jätan meelde võibolla järgmine kast tuleb isegi midagi taolist. Pane need arvutused ka siis üles siis kui leiad nad üles. Käisin täna poes ära ja vaatasin igaks juhuks veel selle audese uue elemendi üle - oma silm on kuningas. Raha on ka olemas, aga praegu ajan asja et saaks natuke alla hindlust :P Sest pool rahast lääb veel kasti ja muu pudi padi alla. "Soovitusi ja mõtteid" mõtlesin rohkem selle all et kes on bandbassiga kokku puutunud, ning mida nemad valesti tegid, et mina saaks õieti teha. Ning 1 valjukas on ja sellepuhul muid lahendusi.

Kui asjad aetud saab siis kohe poodi oma elemendi järgi. Aga sellist asja oskab keegi öelda et kui ma nüüd selle tutika elemendi koju toon, kas ma siis pean ta sisse ka mängima, kui siis, kui kaua tuleb lasta tal mängida ja kui kõvasti? Või võib kohe kasti visata ja kärtsu põhja keerata. Ja valjukas ise on 6 oomi, kui ma panen ta nüüd 4 või 8 oomise võimutaha kas see mängib ka mingit rolli ve? (sissetöötamise ajal)

Varsti saan uue koduka ka üles kus kõik pildid ja text
        www.zone.ee/systema

Comment

Valjuka paned 4 oomise võimendi taha.
          Ja kindlasti tahaks valjukas ennem sissemängimist saada, umbes 20 tundi, parajat vol , nii et membraan ikka vaikselt liiguks ka.

Comment

Originally posted by kass@Jul 8 2004, 22:17
            Ja kindlasti tahaks valjukas ennem sissemängimist saada, umbes 20 tundi, parajat vol , nii et membraan ikka vaikselt liiguks ka.
            Ja mida sa niimoodi sisse mängid?
            Minu elemendil on tehase poolt antud nii, suht keskmise võimsusega võimendi, heligeneraator või siis testplaat millel 50Hz siinustoon peal olemas. Fikseerid kõlari ja vabas õhus krutid asja nii, et kõll suht Xmaxi lähedal ülesse alla käib ja lased nimoodi 12H järjest.
            Lihtsalt niisama lasta natuke natuke talle sisse ja teda seal hoida... ei näe nagu sellel mitte kui miskist mõtet.
            Tegelt on ka nii asi, et seda sissemängimist ei pea tegema, lihtsalt kõll ei tööta kohe alguses täie võimsusega ja kohe ei oleks mõtekas teda peenestama hakata ka, olenevalt kuulamise ajast peaks asi ennast ca kuu ajaga ka niisama muusikat kuulates sisse mängima.

Comment

Mul omad kogemused ja olen just nii elemente sisse mängitanud, et lasknud paraja võimsuse juures mängitada mitmeid tunde ja siis helitugevust järk järgult tõstnud.

siinkohal ei väda ka, et su jutt vale oleks.

Comment

nii nüüd sain midagi üles www.zone.ee/systema
                Varsti kolin sealt välja sest zone on jama, ttü serverisse siis. Ja sinna tuleb veel paar projekti juurde
                www.zone.ee/systema

Comment

kass, ma ei kahtlegi, et sul on suured kogemused, kuid äkki seletad natuke täpsemalt selle "sisse mängimise" fyysikalisi tagamaid ja kasulikkust. ja ntx mille järgi sa arvutasid, et just 20h on see optimaalne aeg? või äkki tulex maximaalselt hea tulemuse saavutamisex pikendada seda aega kuni 50h&#39;ni?

while we&#39;re at it, äkki nimetad mulle ära ka need hõõrduvad osad elemendi ehituses, või mida sa seal sisse mängid? ...kui palju see membraan siis ikkagi liikuma peax, mis sa arvad? "vaixelt" on nagu natuke segane termin :huh:

anyway, mina nõustun täiesti rantziga, kes nagu selle asja kohta täica mõistlikku ja loogilist juttu räägib&#33; ise sellist tehnikat nagu "sisse mängimine" ei kasuta. mul ei ole liccalt kombex esimese asjana proovida, palju kannatab õigupoolest ei proovi seda eriti kunagi, sest esitex pole üldjuhul vaja, teisex saan moonutuseni laskmata ka aru, kuskandis tasux ümmargune nupp rahule jätta&#33;

üldiselt olex suht loogiline mõelda, et normaalsetes tingimustes mängib element end ise sisse, kuid ex erinevaid arvamusi on nii nagu inimesi

...selle võimu kohta, mis tähendab, paned 4 oomise võimu taha? misasi on 4 oomine võim? räägid võimendusahele omatakistusest v millestki sellisest?
                  võimendi võimendab, takistuse määrab element, millega seda võimu koormad&#33; muidugi on võimenditel üldjuhul määratud minimaalsed takistused, millest madalama takistusega ei ole soovitav neid koormata, kuid see ei ole mingi jäik reegel&#33;

W.

Comment

Originally posted by wiltz@Jul 15 2004, 16:04
                    kass, ma ei kahtlegi, et sul on suured kogemused, kuid äkki seletad natuke täpsemalt selle "sisse mängimise" fyysikalisi tagamaid ja kasulikkust. ja ntx mille järgi sa arvutasid, et just 20h on see optimaalne aeg? või äkki tulex maximaalselt hea tulemuse saavutamisex pikendada seda aega kuni 50h&#39;ni?

while we&#39;re at it, äkki nimetad mulle ära ka need hõõrduvad osad elemendi ehituses, või mida sa seal sisse mängid? ...kui palju see membraan siis ikkagi liikuma peax, mis sa arvad? "vaixelt" on nagu natuke segane termin :huh:

anyway, mina nõustun täiesti rantziga, kes nagu selle asja kohta täica mõistlikku ja loogilist juttu räägib&#33; ise sellist tehnikat nagu "sisse mängimine" ei kasuta. mul ei ole liccalt kombex esimese asjana proovida, palju kannatab õigupoolest ei proovi seda eriti kunagi, sest esitex pole üldjuhul vaja, teisex saan moonutuseni laskmata ka aru, kuskandis tasux ümmargune nupp rahule jätta&#33;

üldiselt olex suht loogiline mõelda, et normaalsetes tingimustes mängib element end ise sisse, kuid ex erinevaid arvamusi on nii nagu inimesi

...selle võimu kohta, mis tähendab, paned 4 oomise võimu taha? misasi on 4 oomine võim? räägid võimendusahele omatakistusest v millestki sellisest?
                    võimendi võimendab, takistuse määrab element, millega seda võimu koormad&#33; muidugi on võimenditel üldjuhul määratud minimaalsed takistused, millest madalama takistusega ei ole soovitav neid koormata, kuid see ei ole mingi jäik reegel&#33;

W.
                    halleluuja raisk&#33;
                    tore, et keegi mõned targad read siin foorumis ka aegajalt kirja paneb.

Comment

kas bandpass tüüpi kastil see graafik liiga terav ei ole? Mingit basskitarri mängu oli sellega täitsa jube kuulata.

Comment

bandpass on rohkem helirõhu kui kvaliteedi taga ajamine teadupärast.

Comment

kass, ma ei kahtlegi, et sul on suured kogemused, kuid äkki seletad natuke täpsemalt selle "sisse mängimise" fyysikalisi tagamaid ja kasulikkust. ja ntx mille järgi sa arvutasid, et just 20h on see optimaalne aeg?   või äkki tulex maximaalselt hea tulemuse saavutamisex pikendada seda aega kuni 50h&#39;ni?

anyway, mina nõustun täiesti rantziga, kes nagu selle asja kohta täica mõistlikku ja loogilist juttu räägib&#33; ise sellist tehnikat nagu "sisse mängimine" ei kasuta. mul ei ole liccalt kombex esimese asjana proovida, palju kannatab   õigupoolest ei proovi seda eriti kunagi, sest esitex pole üldjuhul vaja, teisex saan moonutuseni laskmata ka aru, kuskandis tasux ümmargune nupp rahule jätta&#33;

võimendi võimendab, takistuse määrab element, millega seda võimu koormad&#33; muidugi on võimenditel üldjuhul määratud minimaalsed takistused, millest madalama takistusega ei ole soovitav neid koormata, kuid see ei ole mingi jäik reegel..
                          Sissemängimist tasuks teha, iseasi muidugi kui vajalik see tegelikult on. Siiski endal suutsin ma ühe Visatoni valjuka tsentrist välja viia, just seepärast et vol liiga järsult ülesse viisin ( polnud mitte väga tugev helitugevus). Aeg ole juba igaühe enda teha 20 tundi pole küll näitaja, kuid siiski mainisin et konkreetselt öelda ja et hiljem uusi küsimusi vähem tekiks. eks see kõik ole igaühe enda otsustada kaua ta elementi sisse mängitab, või kas teeb seda üldse. Kõlari materjal on uus ,seega kulumine algul suurem.
                          Tooks siis kohe ka ühe paralleeli : Uue auto puhul ei vii me ka kohe pöördeid kõrgele , kuna see suurendab algset kulumist ( mootor , osad, kolvid,jne)
                          JAh siinkohal võiks pikalt rääkida ja süveneda põhjalikult sellesse füüsika teemasse, kuid samas võiksime mõelda, et kas kõik ka sellest hiljem aru saavad.

Mulle isiklikult näiteks meeldiks kui asi võimalikult lihtsalt seletatakse, nii et kõik aru saaksid. kui me siin foorumis iga teema juures räägiksime asja füüsikalisest küljest (süvendatult) ja materjali keemiast siis lõpuks poleks paljudel foorumikülastajatel siit midagi huvitavat enam leida, kuna enamus tekst oleks väga arusaamatu..

4 oomist võimu: selle all mõtlesin ma, et võimendile võib ühendada külge valjukaid alates 4jast oomist, väiksema takistuse puhul see koormaks võimendit.

Wiltz: sul on nüüd võimalus , kui tahad ja viitsimist on siis võid rääkida pikemalt (süvendatult) kindlasti oleks huvitav lugeda võimendite ehitusest jne , saaks endalegi midagi tarka kõrvataha panna...

Ega see jutt nüüd teemaga kokku ei langenud kuid avaldasin siiski oma arvamust.

Comment

W.
                            Ära hakka tõesti inimeste ajusid nu**ima . Ma usun, et kõik said aru mida kass tahtis õelda (seda ilma füüsikaliste terminiteta millest mina, loll, näiteks vähem aru saan). Aga vaidlused meid arendavad ja mõnus on lugeda selliseid vestlusi
                            Mattias

Comment

Üldiselt mulle füüsikalised tagamaad meeldivad. Ja wiltzi jutus polnud midagi liiga arusaamtatut (Juhul kui sa oled 9 kl lõpetanud). Võimalikult hea tulemuse saavutamiseks oleks parem füüsikalised tagamaad kindlaks teha. (ainult näide paluks mtte tõsiselt võtta) ega Marko Märtini auto ei ole kõhutunde järgi ehitatud :P Ühesõnaga vaidluste tagajärjel lasen ma valjukal alguses kuskil 5 tundi ennast sisse mängida, järk järgult helitugevust tõstes. Ning siis hoian ennast kuskil nädal aega tagasi. Siis peaks vist kõik normaalne olema.

Võtke päikest ja jooge õlut

Timps
                              www.zone.ee/systema

Comment

Working...
                              X