Teade

Collapse
No announcement yet.

Bandbass

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

to teett: 4th order bandpassi graafik on terav, kuna rõhk saadaxe kätte ühest kambrist, 6th order kasti puhul annab graafiku siluda ka päris ühtlaseks teatud sagedusalal mida laiemax seda ala ajad, seda väiksemaks jääb helirõhk ja mingil määral tuleb ka madalama otsa piir kõrgemale. samas annab seda kompenseerida kasti mahuga(mingi piirini&#33
    4th orderi eelis, täpselt nagu closed vs. vented boxil on aga täpsem esitus, element on paremini kontrollitud, mis väljendub bassi täpsuses ja väga hästi taasesitatud bassilöögis, ei ole selline ühtlane myrin, vaid kontrollitud punch!
    loodetavasti said mu ülisegasest seletusest natuke abi!

kass...jah, mul oleks palju öelda, väga palju! ei pea ennast veel hirmkõvax fyysikux, kuid eks mulle midagi on sealt harjutustest ja loengutest kylge jäänud ikka, ning kui inimene natuke mõelda viicib ja paralleele tuua oskab, siis võib ilmneda, et fyysika on tegelikult väga loogiline asi

kuna aga siin võib ilmselt väga kergesti saada süüdistatud "ajude nussimises", kui üle 3 lause kirjutad, siis olge rõõmsad, ma ei hakka oma aega selleks kulutama, et siin midagi sügavamalt seletama hakata...
    to mattias: not to worry, not to worry at all!

lyhidalt tahax aga siiski mõnd asja kommenteerida: esitex, oma esimest posti kirjutades mõtlesin just muheledes sellele, kas kass hakkab om vastuses tooma näidet uue auto(põmst siis selle mootori) kohta ja tundub, et mu sisetunne oli õige! tõepoolest, siin VÕIKS süveneda fyysikasse, ja ütlen ausalt, ma VÕIKS selle näite täiesti pihux ja põrmux teha, sest auto mootor ja kõlarielement ei ole päris üx sama, aga kokkulepe oli, et me ei süvene, seega...

võimendid: alla 4oomiste kõlarite puhul need koormax võimendit? aga mida teevad 4oomised kõlarid? ja mida teevad siis veel 8oomised kõlarid "4oomise" võimu taga? sinu jutust võib teha selge järelduse, et 4oomise võimu taha võib panna lõpmatu arvu 4oomiseid, ja 2Xlõpmatu arvu 8oomiseid kõlareid!?! :P kuid MITTE MINGIL JUHUL alla 4oomiseid kõlareid. muide, võta mõni oma kõlarielement ja mõõda testriga selle takistus ära

et sinu jutt mu teemaalgatajast tuttavale tõepoolest 100% õigena meelde ei jääx, siis ma võtan mõni päev ette ja teen temaga koos läbi katse, kus me ühendame minu min. 4OM võimule järgi natuke üle 2OM takistusega kõlarisysteemi! :P

rääkides tehnikast, konkreetsetest asjadest, terminitest ja kysimustest, meeldib minule isiklikult, kui need seletatakse eelkõige ÕIETI, et info, mida jagatakse oleks TÕENE ja KORREKTNE!!! mulle ei meeldi saada valeinfot, veel enam, teha sellepärast ise midagi valesti :angry: siinkohal muidugi jällegi, nii palju kui on inimesi, on erinevaid arusaamu ja tõekspidamisi, kellele meeldib missugust infot saada exole ja et kellegile ei jääx vale arusaam, siis mina, nagu kõik teisedki siin avaldan vaid OMA arvamust, ning püüan kysijale õiget infot anda, nagu kõik (peaaegu kõik) teisedki! aga timpsiga saame me veel seda teadust suvel ilmselt koos piinata kyll ja kyll, ning õlut võtame me kohe kindlasti, võtku teisedki :P

wiltz.

Comment

Originally posted by wiltz@Jul 19 2004, 01:15
      to teett: 4th order bandpassi graafik on terav, kuna rõhk saadaxe kätte ühest kambrist, 6th order kasti puhul annab graafiku siluda ka päris ühtlaseks teatud sagedusalal   mida laiemax seda ala ajad, seda väiksemaks jääb helirõhk ja mingil määral tuleb ka madalama otsa piir kõrgemale. samas annab seda kompenseerida kasti mahuga(mingi piirini&#33
      4th orderi eelis, täpselt nagu closed vs. vented boxil on aga täpsem esitus, element on paremini kontrollitud, mis väljendub bassi täpsuses ja väga hästi taasesitatud bassilöögis, ei ole selline ühtlane myrin, vaid kontrollitud punch!

kass...jah, mul oleks palju öelda, väga palju! ei pea ennast veel hirmkõvax fyysikux, kuid eks mulle midagi on sealt harjutustest ja loengutest kylge jäänud ikka, ning kui inimene natuke mõelda viicib ja paralleele tuua oskab, siis võib ilmneda, et fyysika on tegelikult väga loogiline asi

kuna aga siin võib ilmselt väga kergesti saada süüdistatud "ajude nussimises", kui üle 3 lause kirjutad, siis olge rõõmsad, ma ei hakka oma aega selleks kulutama, et siin midagi sügavamalt seletama hakata...
      to mattias: not to worry, not to worry at all!

lyhidalt tahax aga siiski mõnd asja kommenteerida: esitex, oma esimest posti kirjutades mõtlesin just muheledes sellele, kas kass hakkab om vastuses tooma näidet uue auto(põmst siis selle mootori) kohta   ja tundub, et mu sisetunne oli õige! tõepoolest, siin VÕIKS süveneda fyysikasse, ja ütlen ausalt, ma VÕIKS selle näite täiesti pihux ja põrmux teha, sest auto mootor ja kõlarielement ei ole päris üx sama, aga kokkulepe oli, et me ei süvene, seega...

võimendid: alla 4oomiste kõlarite puhul need koormax võimendit? aga mida teevad 4oomised kõlarid? ja mida teevad siis veel 8oomised kõlarid "4oomise" võimu taga?   sinu jutust võib teha selge järelduse, et 4oomise võimu taha võib panna lõpmatu arvu 4oomiseid, ja 2Xlõpmatu arvu 8oomiseid kõlareid!?! :P  kuid MITTE MINGIL JUHUL alla 4oomiseid kõlareid. muide, võta mõni oma kõlarielement ja mõõda testriga selle takistus ära

et sinu jutt mu teemaalgatajast tuttavale tõepoolest 100% õigena meelde ei jääx, siis ma võtan mõni päev ette ja teen temaga koos läbi katse, kus me ühendame minu min. 4OM võimule järgi natuke üle 2OM takistusega kõlarisysteemi! :P

rääkides tehnikast, konkreetsetest asjadest, terminitest ja kysimustest, meeldib minule isiklikult, kui need seletatakse eelkõige ÕIETI, et info, mida jagatakse oleks TÕENE ja KORREKTNE!!! mulle ei meeldi saada valeinfot, veel enam, teha sellepärast ise midagi valesti :angry:  siinkohal muidugi jällegi, nii palju kui on inimesi, on erinevaid arusaamu ja tõekspidamisi, kellele meeldib missugust infot saada exole ja et kellegile ei jääx vale arusaam, siis mina, nagu kõik teisedki siin avaldan vaid OMA arvamust, ning püüan kysijale õiget infot anda, nagu kõik (peaaegu kõik) teisedki! aga timpsiga saame me veel seda teadust suvel ilmselt koos piinata kyll ja kyll, ning õlut võtame me kohe kindlasti, võtku teisedki :P

wiltz.
      Esitad palju küsimusi, selleasemel võiksid need vastata, et kõigile võimendite takistusteooria selge oleks..
      Soovin edu ka õlle võtmisel, see nagu ka eraldi teadus... keep going....
      Teema kisub vaidluseks ära... võtame hoo maha..

Veel vabandan foorumi kasutajate ees, et vale infi jagasin..

Comment

Originally posted by wiltz@Jul 19 2004, 03:15
        to teett: 4th order bandpassi graafik on terav, kuna rõhk saadaxe kätte ühest kambrist, 6th order kasti puhul annab graafiku siluda ka päris ühtlaseks teatud sagedusalal mida laiemax seda ala ajad, seda väiksemaks jääb helirõhk ja mingil määral tuleb ka madalama otsa piir kõrgemale. samas annab seda kompenseerida kasti mahuga(mingi piirini&#33
        Tänud hea selgitustöö eest!
        Tegin oma bandpasskasti ringi, tavaliseks inverterkastiks. Bandpasskasti soovitasid mulle sõbrad aga ju nad on siis tümaka kuulajad.
        Selline ta siis ketkel on - http://teet.pri.ee/pics/visaton_t200/

Comment

kass, esitan palju kysimusi, kuna lootsin, et äkki neile vastata püüdes saad ise, kellegi teise sekkumiseta aru, mis sinu jutus valesti on! ma ise nimetan neid suunavateks kysimusteks
          tunnistan ausalt, võimendite ja nende ehituse koha pealt ei ole ma kaugeltki nii pädev kui kõlaritega. kuid ex lihtsaid ja loogilisi takistuse arvutamisi, mis mulle keskkoolis, v oli see juba põhikoolis?, selgex tehti, ma ikka oskan rakendada!

võimendite ehitust võivad kõik ise uurida suurest laiast netiavarusest. pole see ka otseselt teemaga seotud, et võimudest siin jahuma hakata. kuid kass, sulle võin vihjex öelda niipalju, et võimsus on seotud takistusega!

Comment

Element on olemas, pilte sellest pole vaja teha ja kõik andmed on audes.ee-s üleval. Nüüd oleks järgmine küsimus mis materjali on keegi proovinud ja mis tulemuse saanud (saepuru, vineer, MDF, liiv, betoon, porüloon :P - mida iganes) Ja siis võiks ära ka selletada mix sell materjalil paremad eelised on teise materjali ees.

Ise olen niii aru saanud et vineer töötab nagu kitarrikast Helilained kõlavad ja hääl oleks nagu kurgupõhjast =P Ja hea kvaliteedi saavutamisek oleks vaja väga paksu vineeri ja palju vatti

Saepuru plaat ei kõla nii hullusti üldiselt hea materjal kasti tegemiseks.

MDF pole kasutanud aga pidi olema hästi töödeldav ja ka hästi kõlav

Ja betoon on siis see "The best" aga miinuseks on raskus.

Ja kui kasti seinade vahele panna liiva, see pidi tagama igasuguse stabiilsuse ja ära hoidma kasti resoneerimise.

Nii et soovitage
            www.zone.ee/systema

Comment

Sul ju endal vastus siin olemas, kasutad mdf-i saad sellle kõla mida kirjeldasid ja paned liiva vahele, igasugune stabiilsus.
              S A C
              Siberian Audio Concept

Comment

Ja vaata, kui sa tahad teha mõnda seina lahtikäivaks, siis ära tee minu viga, et inverter jääb täpselt ette sellele teekonnale, kust elementi välja võtta

http://www.hot.ee/bazzmazternoq/bandpass2.JPG

Comment

Enda kogemustest tean öelda et bandbass annab hea matsu, Helikvaliteet pole siiani meeldinud ja vist ei hakkagi meeldima, kui keegi mulle just vastupidist ei tõesta, et saab ka väga ilusat ja puhast heli ilma filtrit kasutamata ... kui tahan ülemisi ära lõigata, selleks on crossover. Muidu olen vana inverterkasti kasutaja samuti ka kinnise kasti.

Füüsikast jagan nii mõndagi, võimsus loomulikult tõuseb kui takistus väheneb aga mida ütleb su võimuke selle peale? Autos sai 2 Ohm stable võimule pandud järgi 1 oomise takistusega kõlliring st kogu vooluringi takistus mis võimule taha läks oli 1 oom. Arvake ära mida mu võim peale poolt tunnikest kisamist selle peale ütles?
                  Igatahes sain jootekolviga veic vehkida

Kui panna suurema takistusega vooluring, siis võim ei suuda produtseerida maximaalset võimsust mida ta suudaks ntx 4 oomi juures, see-eest mängib asi puhtamalt kui ntx alakoormuse juures.

Ei hakkagi siin füüsikateooriat rakendama, kõik tuleb elukogemusest. Kõll tuleb sisse mängida, see on vana tuntud asi ja kindlaks tehtud, eriti kehtib see nendele kes on hullud nupukeerajad. Mina lasin enda C-type subakal käia 24h jutti freeairina kuna siis polnud miski teda takistamas ja vaatasin silma järgi ikka, millal peaks nupu rahule jätma, viitsin ma jeah sul seal supplariga juures passida, millas see 7mm käes on. Otsilloskoobiga oleks muidugi lihtne seda teha, vaatad millas kõver nihu hakkab kiskuma ja siis jätad asja rahule. No see on minu lühiajalise kõlarimehe elukogemus :P

Küsin siin siis et kas keegi on üldse teind nii et paneb liiva kasti seinte vahele? Peaks kunagi järgi proovima lausa ...
                  -

Comment

Nokats tänx nõuande eest selle jätan meelde ja Deus kõlar on vist mingil määral sisse mängitud kah, kuulasime juba 90l inverter kastis. Ja mängis isegi paremini kui oodatud, aga selline tunne on ikka veel, et annab palju rohkem välja pigistada.
                    Ja seda " liiva trikki on tehtud küll " ghost tuuning tiimi poolt nimelt KA elemendi jaoks, ja kast tuli hirmuäratavalt raske 80kg =P Aga KA võistluse pani kinni.

Veel ideid?
                    www.zone.ee/systema

Comment

Working...
                    X