Teade

Collapse
No announcement yet.

Audes vs mingi muu firma

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Audes vs mingi muu firma

    Oleks soov ehitada woofrit. Vahitud on igasuguseid projekte ja elemente...silma jäid siis audese elemendid sellega, et nad pidavat olema kohe ekstra klassist heliga! Praegu olengi kahevahel, et kas osta audese element 75W104-4/8 või siis mingi suurem starsoundi aretus? Ja kumb audese element on parem kas 4 v8 ohm?

    #2
    8oomisel ühesugused andmed, 4oomisel teistsugused, sisuliselt on üx parem closed, teine vented boxi korral. kuid vaevalt sa mingit vahet kuuled üxkõik mis moodi sa neid kombineerid! parameetrite järgi sobix nagu 4om paremini siis kinnisele kastile, ja no eks see ju loogiliselt mõeldes nii peabki olema, teatavasti tahab kinnine kast natuke rohkem võimujõudu. iseasi on nyyd, kui õiged need audese elementide andmed lõpux ikkagi on, ja ma ei tea kust tyybid neid erinevaid andmeid koguaeg võtavad, tundub et laest

    kumb mudel sinu jaox parem on, pead ikka ise otsustama!

    selle starsoundi kohta ei oska kyll midagi öelda, mingi uus eesti firma? imelikud nägid välja piltidelt, millex on vaja mingeid imekirjakesi ja veidra kujuga plekist väänatud raame? välimus muidugi kõike öelda ei saa, kuid välimuse järgi ei ole need kyll suuremad asjad.
    muide, elemendi suurus kipub helikvaliteeti alla tirima.

    Comment


      #3
      Vaat siinkohal tahaks ma vastu vaielda - Audes valjukad on siiski optimeeritud inverteriga kasti jaoks, mis muidugi ei tähenda, et neid ei tohiks kinnisesse kasti panna.
      See, et Audese bass võib olla autos kasutades sobiks tõesti paremini kinnisesse kasti, on tiba tiene teema, maitseasi ütleme, kuid ei saa me üle ega ümber faktist, et Audese valjukad on siiski mõeldud pigem inverterkasti kui kinnisesse.

      Starsound ei ole Eesti firma, ilmselt on tegu nö tellitava kaubaga - kusagil on suur-suur tehas, mis tegeleb tellimuse peale valjukate tootmisega erinevatele kaubamärkidele.
      Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
      indrek@sac.ee, +3725174765

      Comment


        #4
        kõigil audese bassikatel on veebilehel kirjutatud juurde: Optimized for bass reflex
        Ainult 100W100-6 on kirjas: Optimized for bass reflex & closed box
        Mattias

        Comment


          #5
          mattias, aastake tagasi olid sellel kurikuulsal audese webilehel kirjas kõne all olevatele elementidele ingliskeelses variandis ühed, ja eestikeelses teised andmed! juhtus nii, et olin sel ajal just omale neist paari kasti ehitamas, ja tuli ikkagi välja uurida, mis need õiged numbrid siis on. õiged andmed sain mehelt, kes minu mäletamist mööda istub audese tallinna esinduses kuskil mustamäel, nime kahjux praegu ei mäleta. ning nende webilehe kohta ütles kontaktisik mailide teel, et see tõesti on vananend ja vale infot sisaldav, ning vabandas ebaõige sisu pärast!
          ütleme ausalt, see optimized for bass reflex on lihtsalt ilusana kõlav lauseke
          mida seal tegelikult optimizeda on? TS parameetrid on need, mille järgi vaadataxe, kuhu element sobib.
          vähemalt minule tol ajal antud andmete põhjal võis välja arvutada, et üks sobib kinnisesse, teine vented kasti. siinkohal tuleb ära märkida, et kui minule antud andmed olid tõepoolest valed, siis ei saa mina sinna kahjux midagi parata! eeldasin siiski, et need õiged olid. muidugi, tuleb mainida, et ära tegin ma paari mõlemat tyypi kaste, sel lihtsal põhjusel, et sound oli liccalt nii hea mõlema kastiga, ühel ühed plussid, teisel teised idapoolt jõhvist tõin siis omale paari 8si ja paari 4seid audeseid.

          andmed, mis aastake tagasi väideti õiged olevat on järgmised(104-4):
          qts- .60
          vas- 75L
          fs- 35hz
          qms- 3,80
          qes- .75

          ja järgmised(104-8):
          .40
          126L
          28hz
          2,65
          .47

          Fs/Qes, öeldaxe, et vastus alla 55 töötab paremini kinnises, üle 55 aga vented boxis...arvutused võib igaüks ise teha! ka driveri qts'i kohta tehaxe selliseid järeldusi, üle .50 kinnine, all .50 vented. keegi pole muidugi öelnud, ei ütle ka mina, et see on jälle mingi raudne reegel, aga öelge mulle reegel mille järgi kõik need audese bassikad just sinna bass reflexi paremini sobivad? tean, et 104-4 ja 104-8 elemendid ei ole väga suure liikumisamplituudiga, kuid minu meelest ei saa seda kyll veel pidada põhjusex, et nad kinnisesse kasti üldse ei sobi, liccalt nii suurt helirõhku nad kinnises kastis ei anna, kuid no loll oleks ka seda loota!

          !!! muide, kui kellelgi on 100% RAUDPOLT KINDLAT infot, et need minule teada olevad andmed on valed, siis andke teada, ja oleksin eriti tänulik, kui samas saaks mingil viisil teada ka need õiged andmed

          Comment


            #6
            See mees, kellega sa Mustamäel(enam ta seal ei asu) rääkisid, on A. Vassilkov - Audese peadisainer. Oleme väga mitmeid-mitmeid kordi kohtunud ja olen ise samuti andmed saanud - kuid need ei lähe kohe kuidagi kokku sinu andmetega...

            Muuseas, ma ei mõelnud sõnaühendi "optimeeritud inverterkasti jaoks" seda lauset sealt kodukalt, vaid võrdlesin reaalselt valjuka T/S parameetreid - ja need andmed, mis MINU käest on läbi käinud, sobivad kõik pigem invrerterkasti kui kinnisesse(ja ikkagi keegi ei keela seda panna kinnisesse, olgugi, et Xmax on näruselt väike). Need andmed, mis sina Wiltz üles oled pannud, on tõesti pigem kinnise kasti omad.

            Ehkki!!! (nüüd tuleb mängu omad kogemused):
            Olen läbi proovinud kõik Audese valjukad(mis nad siis ise on teinud), kaasa arvatud nii 75W104-4 kui ka 75W104-8. On läbi proovitud nii kinnine kui ka inverteriga kast, olen võimaluse korral neid proovinud erinevates kastides ja ma jään ikkagi kindlaks oma seisukohale, et Audes on siiski mõeldud pigem inverterkasti.
            Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
            indrek@sac.ee, +3725174765

            Comment


              #7
              just, Vassilkov oli see mees!
              njaaa, no vot kui need andmed tõepoolest olid valed??? siis on nagu väga raske üldse mingeid järeldusi teha sellisel juhul pole ju ka välistatud, et sinu andmed samamoodi valetavad! igatahes ei kujuta ma ette, mis põhjusel peaks ühe ja sama firma esindaja, ja veel üks sama mees andma kahele inimesele erinevaid numbreid...selle üle, mis lõpuks õige on, pole meil ilmselt mõtet vaidlema hakata, kuid oleksin tõsiselt huvitatud siis ka sinule teada olevate numbrite nägemisest!

              tundub, et lõppkokkuvõttes tuleb siiski need kaks elementi ise üle mõõta, ning finally kindlax teha, mis need andmed siis ikkagi on!!! seda enam, et omal plaanis suve jooxul 104-8'le paar 6th order bandpass kaste ümber teha.

              ise võin nende andmete ja kastide kohta niipalju öelda, et oma 35hz peale (minu andmete järgi siis) tuunitud kaste testisin peale valmistamist mõned korrad sagedusgeneraatoriga ja silma järgi vaadates tundus tuuningsagedus suht täpselt paigas! mis idee järgi peaks andma tunnistust ka sellest, et kastid siiski õigete andmete järgi sai tehtud. muidugi oleneb, millised andmed ja kui palju erinevad, et see paigast ära lähex.

              raske öelda, kuhu see audes nyyd just kõikse paremini sobib, vb tõesti, et see on ported lahendus, ei saa öelda, et ta seal head häält ei teex :P samas on fakt see, et sama element teeb mul kinnises kastis ikka way puhtamat ja täpsemat madalsagedust, mis on täiesti loogiline(loomulikult on ka omad miinused, nagu kinnisel kastil ikka). ning seejuures ei pea teps mitte moonutusi kuulma.
              eks helitehnikaga ongi, oma kõrv on kuningas ja ühele meeldib üks, teisele teine, seega jäägu meile mõlemale oma arvamus

              Comment


                #8
                Vaata Wiltz, asi ongi selles, et ka mulle meeldib kinnise kasti sound, täpsus ja käitumine on paigas, puudub inverterile tüüpiline "hääl" jne jne. Kuid mulle ei meeldi suur kast - noo tee mis sa tahad, aga kui Audest tahad kinnisesse kasti panna ning et sealt ka enam-vähem inverterkastile omast madalamat bassi kätte saada, tuleb kast päris suur teha - see aga paratamatult viib alla niigi nadi helirõhu(ja mitte segi ajada SPL-iga - seda ma taga ei aja) - teadupäralt on ju kinnine kast võrreldes inverteriga umbes 6 dB väiksema rõhuga. Hea kül, kasutame elektroonilist "venitust" - kuid ikkagi läheb asi juba piisavalt keeruliseks ära. Xmax on samuti kinnise kasti jaoks väheke nadi.

                Tegelikult Audese 8" inverterkastis, mis parajalt suur(mitte liialt suur), mulle vägagi meeldib - saab mahedalt mängima panna, on piisavalt täpsust, on madalaid basse ja kõik on OK.

                Tekkis hoopis küss, miks sa 6th order bandpassi tahad? See ju tebe kohati täitsa jubedat häält - TEAN, sest olen ka sellise asja valmis teinud kunagi.

                Andmed oleks tõesti kaval ise üle mõõta, saab päris hästi aimu, mis krt nende parameetritega siis lahti on.
                Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                indrek@sac.ee, +3725174765

                Comment


                  #9
                  ok! ma jään siiski audese juurde, kuid kas tõesti element on piisavalt võimas, et ei tekiks mingeid moonutusi vaid oleks mahlakas bass!
                  Ja mis materjali millise paksusega peaks valima? Arvatavasti teen ikkagi avatud kastiga woofri...

                  Comment


                    #10
                    Intz, tundub, et jõudsime lõpuks enamvähem ühte kohta välja siiski! sellega olen ma kyll 100% nõus, et kui audesele kinnist kasti tegema hakata, peab see olema üsnagi suur! no oma kinnised tegin ma kuskil 100L, ja olen väga rahul...ent tõepoolest, igaüks ilmselt ei kujuta omal toas ettegi paari selliseid kolakaid kaaluvad teised vist midagi 50kg kanti tykk!
                    kui rääkida kasti mõõtmetest, täpsemalt siis võimalikult väixe kasti kasutamisest, tuleb tõesti tõdeda, et inverteriga saab need madalad väixema mahu juures paremini kätte ei osanud seda mahu asja niivõrd tõsiselt arvestadagi, kuna ise pole kasti tehes kunagi mõelnud, et see mahu poolest mingitesse piiridesse peax jääma.

                    mix bandpassi teha tahan? hmm, no põhimõtteliselt on seal mitu suht võrdset põhjust- esitex tahan liccalt proovimise mõttes selle kastiliigi ära teha, ja oma kõrvaga kuulata, mis häält asi siis ka teeb! teisex...no kinnised ja vented kastid on mul juba olemas, ning neid juurde teha ei ole nagu põhjust kolmandax, olen tegelikult enamvähem kursis kui jubedat häält nad teevad, kuid vähemalt idee järgi annavad nad head helirõhku, ja plaanisingi need kastid teha vaid sellistex puhkudex, kus seda vaja ning otsene heli kvaliteet 2järguline on! (filmid, mõni väike kodune disko vahest ) ...ja neljandax, sain tegelikult kastide jaox korraliku materjali põmst kommiraha eest ning uusi elemente seekord enam juurde ei ostnud, vaid kasutan ilmselt 104-8't ning vabaks jäävaisse kastidesse panen proovimise mõttes ühed sarnaste andmetega 10" elemendid, mis mul seisavad
                    kui suure gainiga ja mis sagedusalasse sinul see bandpass nende audestega umbes tehtud oli? ning mis elementi täpselt kasutasid? ja et kuigi hääl oli sisuliselt jube, oli ta siis vähemalt võimas? :P


                    muide, razor007, ära sa audesele avatud kasti kyll mingil juhul tee!!! ma usun ja loodan, et see on sul kõigest selline väike vale termin, ning pidasid siiski silmas inverterit

                    Comment


                      #11
                      jep ikka inverter! sassi läks lugesin just enne teist teemat :P

                      Comment


                        #12
                        Gaini täpselt ei mäleta, bassiks oli tagasihoidlik 40W65(ärge naerge midagi - konkreetselt selle valjuka suuruse kohta produtseerib väga hästi madalaid&#33 ja sagedusriba võis olla kusagil 40-125 Hz vms.
                        Hääl ei olnud võimas, bass oli mage - ei mingit mahlakust, ei mingit selgepiirilisemat lööki vms. Seetõttu ei meeldigi bandpassid - korralikust inverterkastist saab peaaegu sama hea soundi kätte, aga lihtsus on missugune!!
                        Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                        indrek@sac.ee, +3725174765

                        Comment


                          #13
                          njaa, või sellised tulemused...millise kasutuse jaoks ise selle bandpassi plaanisid muidu? ma kujutan ette, et muusika jaoks võib ta kyll suht terriibel olla, kuid lihtlabast myrinat sealt ikka peaks tulema. nojah, eks ma proovin ka ära, ja kui ei ole see, mis olema peab, siis lihtsalt freesin ühe augu juurde, ning teen neist inverterkastid
                          muide, projekti järgi peab siis ühe elemendi 6th order kast mul tulema kokku kuskil 140L(~90 + ~40 +torud, vaheseinad, elemendi ruumala), üks kamber on tuunitud kuskil 30hz kanti, teine 70hz kanti. gain on umbes 5 kuni 6db ühtlaselt(+-0.4db) ~40hz ribal. näis, mis imeloom sealt välja tuleb

                          Comment


                            #14
                            Kaldun veits teemast kõrvale, aga ikkagi küsimus audese kõlarite võimsuste kohta
                            No võtame selle kõlari näiteks 75W104-8, kodulehküljel on kirjas, et nom võimsus on 130W ja max 200W. See ei vasta vist tõele. Kas see 75W104-8 näitab hoopis seda õiget kõlari võimsust. kas see 75W on siis rms võimsus või max.
                            Sama asi on ka selle kõlariga 100W100-6. Kodulehel kirjas et rms 160 ja max 300. Kas see on siis tegelikult 100W kõlar

                            Comment


                              #15
                              See 75w seal ees ei ole mingi näitaha. See lihtsalt sinna pandud mingitel põhjustel.
                              S A C
                              Siberian Audio Concept

                              Comment

                              Working...
                              X