Teade

Collapse
No announcement yet.

teooria kuda ehitada satelliit süsteemi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

teooria kuda ehitada satelliit süsteemi

Tere

Vilksatas pähe mõte kuda ehitada satelliit süsteemi mis hannaks kõvat bassi väikese elemendiga. See lihtsalt teooria ja ootaks kommentaare sellekohta et kas oleks sellisel asjal mõtet või mitte. Otseselt ehitama seda praegu ma ei hakka.

Hidee tuli sellest kuidas SPL kaste ehitatakse.
    Plaan siis selline ,et süsteem oleks 3 ribaline. Tweeter , midbass ja woofer. Woofer ühte kasti ning midbass ja tweeter kahte teise kasti. Woofri sagedusala tuleks panna hästi väike. Näiteks 30 kuni 70Hz. Mõte siis selline ,et tekitada inverteriga graafikusse muhk mis oleks selles sagedusvahemikus ,ning tulemusena peaks asi vägevamat bassi andma. Mingi väikese muhu võib ka teha midbassiga ,et asi tuleks sujuvam kokkuvõtteks.
    Tõnis

Idee on jube.

Kõlari sageduskarakteristik peaks olema võimalikult ühtlane, et oleks meeldiv kõrvale kuulata - see sinu "muhu-hidee" kostub kuulajale tüüta undamisena ning bassist on asi suht kaugel.
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

nujah

Hia et siis kohe ehitama ei kukkund.
      Tõnis

Comment

Ma arvan, et muhuga 30-70Hz tekitad endale ainult peavalu.

Comment

Originally posted by tsaarts@Aug 2 2004, 19:32
          Vilksatas pähe mõte
          Sa oled poindile pihta saanud.
          Täpselt nii nagu sa kirjeldad on ehitatud 90% arvuti kõlarii komplektide subbakaid, nii 2.1 kui 5.1 variantides. B)

Comment

Originally posted by moi@Aug 3 2004, 09:46
            Täpselt nii nagu sa kirjeldad on ehitatud 90% arvuti kõlarii komplektide subbakaid, nii 2.1 kui 5.1 variantides. B)
            Täpselt nii ongi . Imepisike sub annab mürinat mitme mehe eest. Kussjuures tegemist ongi lihtsalt jubeda undamisega mitte bassiheliga ja see pole üldse mõnus. Aga inimesed on erinevad ja mõnele meeldib selline mürin. Mul naabrimehel on mingid vanad väga väsinud ja hädised kõlarid arvutilaua all ja teevad seal no ei oskagi kuidagi nimetada mis heli ja ta ise on rahul...müstika aga no kui meeldib siis meeldib

Comment

Ahaa.

Kui tulrmus selline nagu arvuti süsteemdel siis kindlalt ei taha sellist asja ,kuna endal on arvutil 2.1 süsteem. See nii et kui natuke kõvemaks keerad hakkab jubedat purinat inverterist tulema. Ta vist nati väike. Need pole mõeldud muusika kuulamiseks. Need nagu rohkem effectide jaoks. Nagu näiteks püssi lasud.

Mul endal küll pähe tulnd mõte see arvuti woofri kast ümber ehitada aga ei tea andmeid.
              Tõnis

Comment

Mul ka sama plaan uus kast ehitada arvutisubbakale ja mõtekas on siis juba korralikum element ka panna. S30 bass sobib mulle ideaalselt
                Edu

Comment

ole selle muhuga ettevaatlik, valesti häälestad ja ületad Xmec'i (seda ületatakse ainult 1 kord ühe elemendiga)
                  -

Comment

Mina proovisin selle võimu taha king audiot ja visaton w130s ja king audiost sai lõtva jagu ning oleks saand ka visatonist ,kuigi originaalwoofer seal mul ainult 20W kuigi võim kannataks kõvemat bassikat.

Kui ise kasti teen siis saan ise vajaliku kuju ka teha et hästi ära mahutada. Mõtlesin isegi banbassi teha. Tahaks kasutada visaton w170 bassikat. W130S ei kasuta sellepärast et need mul tornides ja kole kallis arvuti jaoks seda kasutada.
                    Tõnis

Comment

Working...
                    X