ehitan siis endale põranda kõlareid ja kuna kõlar tuleb ise must ja teised elemendid on ka mustad siis oleks vaja kõrg sageduse elementa ka mustaks värvida. elementi ise on 5GD. tahaks teada just mis värviga oleks kõige õigem kõlari membraani värvida, et see ei muudaks heli, kui muudab.
Teade
Collapse
No announcement yet.
elemendi värvimine
Collapse
X
-
Selles värvimisest siin juttu olnud küll ja kll, bassikatel pidi "mats" muuutma teravamaks ja täpsemaks...keskmiste ja kõrgete kohalt ei tea, arvatavasti heli natuke kannaab kui paksult värvida..
Ikka eelistatakse pihusti värve...neid saab ühtlaselt peale kanda...
Comment
-
Originally posted by saajatz@Aug 22 2004, 18:23
jah... täitsa vabalt saab teha nii, et puhastad lakibensuga ära, ning siis kasvõi veljevärviga või mingi muu aerosooliga üle, muud pole vaja, olen isiklikult mitmeid vene bassikaid värvinud, ja ei ole mingit probleemi....
kõige kergem värv peaks tulema mustast markerist
Comment
-
Kõrgsageduse värvimisega kogemusi pole, aga kindlasti muudab midagi. Membraan muutub massiivsemaks ja reaalselt võttes peaks sis olema seda raskem liigutada poolil ja seega ei suuda see nii kiiresti võnkuda, ning sis nagu peaks hakkama ta madalamalt mängima... Sest hz näitab ju mitu täisvõnget teeb sekundis.
Comment
-
5GD elemendiga peab ERITI õrnalt ümber käima, veel õrnemalt kui bassoundmani õpetuses
http://www.zone.ee/hiiters2/porandakoll/DSCF0009.JPG
Comment
-
[QUOTE]5GD elemendiga peab ERITI õrnalt ümber käima, veel õrnemalt kui bassoundmani õpetuses
[QUOTE]
sul on õigus . seda sama juttu rääkis mulle uks vanapapi, kes kunagi tegeles kõlaritega. ta ytles veel, et võib värvida, aga mingi paberi värviga, mis ei muudaks membraani jäigemaks ning värvi kiht peab olema seal peal õhuke.
Comment
-
Äkki tasuks proovida nende nn. "puhumisvildikatega". On mingid pliiatsid, mida saab kasutada ka nõnda, et puhudes otsast sisse pihustub teisest otsast värv/tint/misiganes välja. Tõenäoliselt annab ka niisama vildika/markeriga värvida, kui ettevaatlikult teha e. siis mitte eriti nühkida ja tugevalt peale vajutada.
Comment
-
Äkki tasuks proovida nende nn. "puhumisvildikatega". On mingid pliiatsid, mida saab kasutada ka nõnda, et puhudes otsast sisse pihustub teisest otsast värv/tint/misiganes välja. Tõenäoliselt annab ka niisama vildika/markeriga värvida, kui ettevaatlikult teha e. siis mitte eriti nühkida ja tugevalt peale vajutada.
kuna mul oli 5GD-id 4 tk, siis mõtlesin et proovin mis saab. tegin siis proovi aerosooliga tulemus tuli yllatavalt hea :P kui kuulama hakkasin teiste 5GD elementidega siis mingit heli vahet kyll ei kuulnud võibolla mu kõrv ei eristanud seda
Comment
Comment