Teade

Collapse
No announcement yet.

4A-32 ja selle variandid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

4A-32 ja selle variandid

Juhuslikult õnnestus saada paar Lomo tehase 4A-32 tüüpi valjuhääldit. Nagu ilmselt paljud juba teavad, siis on tegu veneaegsetes kino- ja teatrisaalides vägagi levinud asjadega, vähem ilmselt teavad, et tegu on ka kunagiste väga heade Goodmans Axial 201 valjukate koopiatega.
    Ehk oskab keegi nende erinevatest variantidest pisut lähemalt rääkida. Nimelt on üks valjuhääldi kaetud servast ja tolmukuplilt mingi musta möginaga. Samasugune näeb ka originaalne Goodmans välja, nii et tegu võiks olla tehase tööga. Teine, vanem element on aga puhta papiga ning tolmukuppel on ka ainult riidest. Huvitakski, kas on tegu mingisuguse isetegevusliku immutamisega või on see pärit siiski tehasest? Kui on isetegevus, siis millega seda immutatud on? Kautšuki lahus?
    Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Kas tõesti siis keegi pole sellise asjaga kokku puutunud?
    Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Tere!
      Kasutan ka juhust, et selline teema on ja panen enda küsimuse ka siia.
      Mul ka juhtusid kätte paar kinovaljukat 4A-18 ja 4A-28 (4A-32 on selle parandatud kõrgete sagedustega versioon, kui ma õieti aru olen saanud?(vanade teemade andmetel)) ja hakkaski huvitama, mis elementidega tegu, kas on ka väärt midagi?Kastide kohta käiv info oleks ka ülimalt vajalik, pole juba tükk aega midagi meisterdanud .Jõudsin juba naljapärast ühe liimpuitplaadist 40 liitrise kinnise kasti valmis raiuda, aga...tühjalt tundus 4A-18 kõrgemad- ja kesksagedused nagu paremad olevad (Tühjalt, sest originaal kast oli väga kahtlane, käis luugiga lahti ja...ma arvan, sama hea kui tühi, põhjaall isegi õhuauk oli)

Et oleks tänulik kui keegi kogenum ütleks, kas on nende elementidega on midagi teha, või võib nad rahuliku südamega orig. kastidesse tagasi toppida, et tulevastele põlvedele näidata missuguste kõlaritega vanasti kontserte tehti?

4A-18 (1)
      4A-18 (2)

4A-28 (1)
      4A-28 (2)

EDIT: Teema algatajale: vaat paar vanemat teemat, saad veitsa inffi

http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?show...t=0&#entry87223

http://www.tevalo.ee/foorum/index.ph...c=5832&hl=4A32

Comment

Kast IMO siin on vaid mõtteline - dipooli sellised asjad ja ongi sul üks mõnus agregaat valmis. Nagu sa juba ise ka kirjeldasid, siis täielikult tarastatud kastis puudub miski "see".
        Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
        indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Originally posted by intz@Sep 15 2004, 19:01
          Kast IMO siin on vaid mõtteline - dipooli sellised asjad ja ongi sul üks mõnus agregaat valmis. Nagu sa juba ise ka kirjeldasid, siis täielikult tarastatud kastis puudub miski "see".
          Ja natuke kaugemas tulevikus ma seda teengi! (kui aega ja raha leian)

Tänan!

Henry@googeldas veitsa

Comment

Working...
          X