Teade

Collapse
No announcement yet.

Visaton BG20 + sub

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Visaton BG20 + sub

Ajus hakkas tiksuma idee, et enda elu lihtsustada natukene. Tegu oleks siis nö tavalise raadiokastiga, eesmärgiks pole miski hüpperkvaliteet heli poolest vaid lihtsalt kuulamiseks mõeldud kast, natukene ooperit, jazz jne. Alguses mõtlesin, et mul on BG20 ja viskan selel 40 liitrisesse kinnisesse kasti ja loen päeva lõppenuks. Siis vaatasin, et mul on ka paar 6,5" sub ülearu ja mõtlesin, et kui ma nüüd viskan selle ka sinna samma kasti, siis saaksin Visatoni BG20 panna mängima hääle osa ja madalat otsa selle sub'ga parandada. Kasti mõõdud muidugi arvutaks ringi vastavaks.
    Küsimus on nüüd, et kas see on väga idiootne idee kasutada sisuliselt suuremat kesksagedust ühtlasi ka "passiiv"radiaatorina või on see idee väga paha ja sub rikub hääle osa ka täiesti ära? On keegi proovinud sellist kooslust? Siiani olen kõiki elemente alati hoidnud erladi oma kastides, et nad omavahel "suhelda" ei saaks. Võimendiks on Wondom'i D-klass, mis on programmeeritav ehk lõikesagedusi saan vastavalt kanalile piirata.
    -

Passiivset on proovitud ja tasub katsetada. Võrreldes tühja toruga on mängimisvõimalusi rohkem. Pldiselt kasutati neid passiivseid ilma mähise ja magnetita.

Comment

Jah, olen ka ise kasutanud, magnetiga ja magnetita aga pole kunagi pannud passiivradiaatorit keskosa mängima.
      -

Comment

Nii invertertoru, kui ka passiivne radiaator on sisuliselt resonaatorid, mis hakkavad lisa kõminad tekitama sagedusel mille peale nad häälestatud on. Inverteeri puhul sõltub see sagedus toru pikkusest ja ava läbimõõdust, passiivse radiaatori puhul - liikuva süsteemi kaalust, (saab lisada lisaraskust). Mida pikem toru ja suurem lisaraskus, seda madalam on süsteemi häälestus ja seda suurem on inerts, ja seda laialivalguvam on bass.
        Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Jah. Olen tuttav. Küsimus on, et kui ma suuremat kesksagedust kasutan nüüd ühtlasi ka passiivradiaatorina, kui tugevalt see asju halvas suunas kallutab. Loomulikult paneks vastasfaasis nad käima, mis tahendaks sisuliselt hübriidkooslust push-pull kastist. Mida rohkem ma asjale mõtlema hakkan, seda lollim see idee mulle endale tundub, sest näiteks hetkel kus bass lööb 50Hz ja hääl juba liigub seal kõrgemal ja tahab ise oma liikumist teha, siis alumise sageduse laineharjal takistab sub kesksagedusel välja löömast ehk teoorias tuleb vaiksem hääl sellel hetkel. Ma ei tea, kas mu mõttekäik sai kuidagi arusaadavalt kirja. Ehk siis tundub esimese hooga, et võiks siiski pisem sub olla suuremast kesksagedusest eraldatud olla.
          -

Comment

Kuna on passiv, minu meelest ei tohiks midagi segama hakata.
            Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Esmalt postitatud Deus poolt Vaata postitust
              Võimendiks on Wondom'i D-klass, mis on programmeeritav ehk lõikesagedusi saan vastavalt kanalile piirata.
              Kui saladus ei ole, siis milline mudel täpsemalt?

Comment

Sa tahad BG20​ ja tundmatu 6,5" panna mängima samas kastis ühele ruumalale?
                Kui nii siis, ei ole mõtet katsetada, sa ei saa seda mõistlikult tööle.

Comment

Esmalt postitatud @ndres poolt
                  Kui saladus ei ole, siis milline mudel täpsemalt?
                  JAB4 või BRU5, pole praegu veel kindel selles.

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                  Sa tahad BG20​ ja tundmatu 6,5" panna mängima samas kastis ühele ruumalale?
                  Kui nii siis, ei ole mõtet katsetada, sa ei saa seda mõistlikult tööle.
                  No mis ta nüüd väga tundmatu on, minu jaoks täitsa tuttav Dayton Audio LW150-4 kui sellest nüüd peaks vastus muutuma hakates kahtlustama, et ma ei tea midagi kastiarvutusest vms, ausalt, ma pole siin aastatega seda oskust ära kaotanud hoolimata sellest, et pole foorumisse midagi kirjutanud tükk aega.
                  Miks ma üldse küsin, on selle pärast, et ma pole ise kunagi, iialgi, pannud jagama selliseid asju ühte ruumi ega tea, kuidas sub mõjutab kesksageduse tööd ja lootsin, et kellegi varukast vastus võtta, et kas
                  A) tee ära
                  B) unusta ära, jää traditsioonide juurde.
                  Laiskus oli nii suur ka, et ei hakanud kohe WinISD'd kurjaks ajama eriti seepärast, et graafik tihtipeale ei kajasta reaalsust ja veel laisem, et kohe testkasti kokku liimida.
                  Kui vastus ei muutu, siis tänud!
                  -

Comment

Ei muutu.
                    Kui sa tähelepanelikult kasti arvutuse programme vaatad, siis nad põhimõtteliselt ei arvuta kahe eri tüüpi valjuka töötamist samasse kasti mahtu. Seepärast ei arvuta, et ei ole tehniliselt võimalik arvutada. Katse-eksituse meetodil võid enam vähem midagi saada aga siis peavad valjukate parameetrid sobima, sinu omad kindlasti ei sobi; tundlikused on liiga erinevad, Sd, Fs jne. on ka erinevad.
                    Kui midagi asjalikku tahad teha, pane kumbki omasse mahtu töötama.
                    viimati muutis kasutaja moi; 19 m 2024, 22:11.

Comment

Nii teengi, tänud!
                      -

Comment

Working...
                      X