Teade

Collapse
No announcement yet.

Visatoni sagedusfiltrid...kysimus!?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Visatoni sagedusfiltrid...kysimus!?

    Tervitus!

    järgmine kysimus kõlariehitajatele ja muidu asjaga kursis olevatele isikutele - tarvis panna oma kõlarielementidele vahele sagedusfiltrid, algselt mõcin ise meisterdada, kuid nägin tevalo lehel -25% visatoni juppidest, viskasin pilgu ja silma jäi see ligi 600 eekune filter, 3-ribalisele süsteemile...probleem või kysimus järgmine, takistuseks märgitud sellel jubinal 4ohm, ok, audese madal ja üks kesksageduselement mida kasutada kavatsen, on 4ohmi, audese kõrged aga on vist kõik 8'sed, nii ka need, mis minul kapis! Ega see antud juhul mingit olulist tähtsust ei oma, et seda filtrit saab siiski edukalt kasutada?

    ja veel üldisemalt, on need asjalikud tykid, tasub osta? ega ise ehitades nad palju soodsamad ei tulex vist, just need 12db madalalt lõikamise poolid tuleks päris kopsaka hinnaga ilmselt...

    tänud ette hyva nõu eest!

    Wiltz.

    #2
    Põhimõtteliselt peaks ikka sobitatud filtri takistused ja valjuka takistused klappima, nii et kõige parem mõte sul see pole.
    Teiseks on Tevalo 25% allahindlus täna viimast päeva, ja minu mäletamist mööda on Tevalo pühapäev suletud...
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

    Comment


      #3
      kui netist tellida siis juu saab veel täna viimast päeva interneti pangas maksta 25% soodusega...
      miks ka mitte??.. kui sagedused sobivad nendega, mis oled plaaninud.. siis miks ka mitte?? Kuigi ega need takistuste erinevused väga head ei ole... olen siiski kohanud kompelkte, kus on filter 4 oomi ja kõik kõlarid peale yhe 8 oomised.

      Comment


        #4
        tellimuse tegin eile ära põmst, ja usun, et iseenesest ei ole probleem neid vajadusel veel soodushinnaga kätte saada...vähemalt oletame, et saab!

        aga takistuse asja kohta, värk selles, et ega 4 oomist kõrgete elementi nagu ma olen vaadanud, polegi ju eriti saada?! :unsure: eks seal mängib vist rolli ka see, et tegemist just kõrgetega, ja sinna liccalt ei ole nii hea mõte kerida madala takistusega traati...okei, seda ma oletan ainult.
        siis tekib nagu kysimus, et mix visaton teeb ainult 4 ja 8 oomiseid filtreid??? kuna mitte just tihti ei ole minumeelest need elemendid sama takistusega.

        mõtlesin veel seda, et idee järgi avaldab kogu selles komponentide jadas suuremat mõju ilmselt just madalate element, arvestatavalt ka keskmine, kuid kõrgete osa, no ütleme siis võimsustarve, on kõige väiksem. peax nii olema, kindlasti on mul midagi valesti sõnastatud, kuid äkki saate aru, mida mõtlen :P
        ühesõnaga, et bass või keskmised oleks 8Ohm, siis oleks palju suurem jama, kui kõrgete 8OHmiga?

        ahjaa, sagedused sobivad väga kenasti, audese 10" lõikab ära 300 pealt, mis on paras minumeelest (suur kinnine tornkast), edasi mängib kesmine 3000ni, ja sealt hakkab audese kõrge...

        Comment

        Working...
        X