Teade

Collapse
No announcement yet.

Põrandakõlarid?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Põrandakõlarid?

Tere,

tahaks siis ehitada endale korralikud põrandakõlarid, elemendid valiks siis Visatoni või Audese hulgast. Eelkõige tahan kvaliteeti, aga kuna need lähevad ka kodukino esikõlariteks siis muidugi natuke ka helitugevust ja mingit bassi võiks nad ka taasesitada. Tahaks siis teada kas soovitate kahe või kolmeribalisi kõlareid ja mis elemendid võiks käiku minna. Elementide hind võiks jääda 1500 krooni sisse?

Samuti tahaks siis teada, kas ise on võimalik kolmeribalisi kõlareid üldse valmistada, kuna filtrid lähvad keeruliseks ja mingi faasivärk pidi ka olema? Tegelikult eesmärk siis see, et kvaliteet oleks kõvasti parem kui S90-tel ja, et võimsuses nad kah neile alla ei jääks. Aa ja, kui te pakute Audese elemente, siis tahaks nende hindasid ka teada, kuna kodulehel hinnad puuduvad!

eXtrance
    Muusikahull!

Miks kuradi pärast kõik 3ribalisi tahavad, eriti veel siis, kui eelarve on piiratud? Aru ma ei saa.
    1500 eest saad teha suhteliselt korralikud 2ribased kastid, mis ei jää ka madala bassi esitusega hätta. Ja sul vast on subbakas ka olemas, nii et ilmselt ei teki vähemalt bassidega üldse mingeid probleeme.
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

OK, tulevad kahe ribalised, nigunii eelarve korralikke kolmeribalisi elemente ei kannataks. 1500, siis vaja saada kaks kõrgsagedus kõlarit ja 2 madalsageduskõlarit. Mida soovitate? OK, kõrgsageduse valikukteks on siis Audes 15T25-8, mille hinnaks oli märgitud kusagil 210 krooni. See siis 1" ja 15W, 2000 - 20000 Hz. Teiseks valikuks on Visaton DTW72, 0.6" ja 70", 3000-23000Hz, hind 197 krooni. Kumb neist on parem. Miks Visatoni oma niipalju võimsam on? Kas see ka reaalselt siis niipalju parem on? Muidugi kvaliteet kah minu jaoks väga tähtis. Tahan arvamusi!

Nii, kõrgvaljuhääldid läheks siis maksimaalselt 420 krooni. Nüüd vaja madalsagedushääldeid. Kui suured need peaks olema? 6.5", 8" või 10", aga arvan, et 10" oleks liiga suur ja kallis, woofer kodus olemas. Et võtaks tegelt siis kesktee ja 8" madalsageduskõlarid, aga valik on raske. Vaatasin Audese 70W81-8, mis maksab siis 425 krooni tükk ja Visaton WS20E 394 krooni tükk. Mida siis valida?
      Muusikahull!

Comment

Just nimelt õige jutt.
        Tõesti pole mõtet teha kolme riba. Ise kunagi proovisin ja ehitasin pärast ümber 2 ribaliseks.
        Seda enam ,et tuleb kodukinole pole mõtet teha nii suuri kõlareid ,kui arvestada ,et on olemas subwoofer. Kodukinol peaks lõikama keskmiselt 100hz pealt olenevalt ressiiverist.
        Kui kasutada Visaton W130S bassiks siis vb ,et paljugi. Võib olla ka W100S aga kuna hindade vahe nii väike siis vist ikka W130S.
        Mina lasin ~100W paberite järgi W130S sisse 100Hz lõikega ja oleks võind rohkemgi kuid võim sai otsa.
        Tõnis

Comment

kasuta audes 70w81-8, 530.- ja 15t25-8.
          "Ma ei tea, milliste relvadega võideldakse III maailmasõjas, aga IV maailmasõjas võideldakse kivide ja kaigastega." -Albert Einstein

Comment

joonis

Siin on joonis kah, bassikas on 70w81-8, mitte 75W81-8
            "Ma ei tea, milliste relvadega võideldakse III maailmasõjas, aga IV maailmasõjas võideldakse kivide ja kaigastega." -Albert Einstein

Comment

Vist lähebki umbes selliste ehitamiseks. Ja, kodukinoks lähevad nad ka, aga samuti ka muusika kuulamiseks, niiet alumist otsa 100Hz pealt ära ei tahaks lõigata, vahel tahaks supaka välja lülitada ja lihtsalt kvaliteeti nautida. Kas oleks veel soovitusi?
              Muusikahull!

Comment

Bassikaks võid valida ka 6,5´ audese 40W65-8. Väga mõnusa heliga elemet ja parajalt võimas. 3 riba on nii ja naa, mulle isiklikult 3 ribalise heli meeldib rohkem kui 2 ribalise. Sai siis tellitud omale 3 ribaline kõlar millel sai elementideks valitud audes 40W65 visaton T130 ja visaton DTW72. Kõlarid teevad väga mõnusat heli ja ka bassid on mahlakad. Selliste elementidega kõlar läheb maksma kuskil 3K

Comment

Ehita näiteks audese mudel 109. Selle joonised olid kunagi ka nende kodulehel üleval aga enam mitte. kui tahad võin sulle saata. Ehitasin ise ka need kõlarid ja olen väga rahul. Kõrged on puhtad ja bass on nii väikse wooferi nagu 40W65-8 kohta ülihea. Noorest tehnikust saab selle jaoks ka kohe valmis filtrid osta. kokku läheb 2 kõlarit u 1500.

Comment

Audes 109K joonised

Tervitades
                    -Siim Sepman

Comment

mina pooldaks pakutud Visatoni WS20e ja DTW72 kasutamist...
                      Ma ei tea miks... aga kohe mitte ei tõmba Audese poole. :S :unsure:

Comment

Originally posted by zebra1@Dec 3 2004, 07:37
                        mina pooldaks pakutud Visatoni WS20e ja DTW72 kasutamist...
                        Ma ei tea miks... aga kohe mitte ei tõmba Audese poole. :S :unsure:
                        POle häda midagi audesel! Kuigi kõrged on viletsad asjal, peaks enda 116 ka vist ära vahetama mingi visatoni toodangu vastu.

Comment

POle häda midagi audesel! Kuigi kõrged on viletsad asjal, peaks enda 116 ka vist ära vahetama mingi visatoni toodangu vastu.
                          Jätame hetkel kõrvale konkreetsed mudelid nagu WS20E või 70W81 - aga üldises plaanis on Visatoni kesksagedus suurtel valjukatel korralikum ja mõnusam, võrreldes samasuurte Audestega.
                          Ja kõrgest ei räägi ma üldse...
                          Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                          indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Working...
                          X