Teade

Collapse
No announcement yet.

Visatoni kaheribaline projekt

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Visatoni kaheribaline projekt

Tere
    Paluks abi kõlarite ehitamisel.

Ise päris kõlariehitusega pole kokku puutund kuid nüüd oleks vaja.
    Tahaks ehitada kodukino esikõlareid. Valjukateks valin Visatoni kuna neid siin kiidetakse.
    Ühte kõlarisse peaks tulema kolm valjukat. Kaks W170s 4oomist jadamisi ,et saaks 8 oomi ,ning siis SC10N tweeter.
    Nüüd oleks aga abi vaja päris mitmes asjas.
    Oleks vaja neile kast arvutada ja filtrid teha.
    Kastid peaks olema inverter tüüp ning soovitatavalt võiks inverterid olla sellises mõõdus nagu neid tevalos müüakse. Ehk siis:
    1)D 50mm ,L 193mm
    2)D 62mm ,L 147mm
    3)D 32mm ,L 65mm
    Võimalik ka selline varjant ,et saen torusid lühemaks.

Filtrite osas vajaks abi kõigega. Nii lõike punktide arvutamise ,järgu ning juppide arvutamises. Olen internetis kohanud ka erinevaid filtri arvutus programme ,kuid minu puhul tuleb arvestada asjaoluga ,et bassielemente on kaks.
    Ise arvan ,et lõikesagedust ei tohiks alla 3000Hz lasta ,sest sellel sagedusel kannatab tweeter 75w rms võimsust ,mis peaks olema paras.

mis seal ika, kaks rööbiti või jadamisi ja siis vastavalt sellele paned, mis koormus avaldub filtrile, lihtne ju või saab asja raskemaks teha? vaata ka see MantaOwnri algatatud teema läbi mis siinsamal lehel olemas!
    -

Comment

Leidsin sellise programmi nagu X-over Pro
      http://www.hot.ee/xover/xover.part1.rar
      http://www.hot.ee/xover2/xover.part2.rar
      Pusisin seal natuke ja sain isegi tulemusteni.
      Oleks väga tänulik kui keegi vaataks projekti faili üle.
      www.hot.ee/tdatda/visatonid.rar
      Lõikesagedused valiks 3000Hz ja filtrid teist järku.

Teine probleem on nüüd kasti arvutamine. Sellegi jaoks sai eraldi programm alla laetud ,kuid eriti palju aru ma sellest ei saanud.

Comment

Proovisin veel kasti arvutus programme otsida ning leidsin sellise asja nagu Bass Box Pro ,mis sarnaneb oma välimuselt X-over prole. Sai seda ka veidi näpitud ,kuni asja enamvähem selgeks sain. Siis sai netist otsitud infot kuidas kaste teha. Vaatasin kaerinevaid kite ,mis netis olid saadaval ja panin nende andmed programmi. Seejärel üritasin oma valjukatega umbes sarnased graafikud saada. Mina sain kasti omadusteks 44L ja inverter esiseinas 75mm läbimõõt ning 190mm pikkus.
        Ootan nüüd targemate nõusolekut.

Comment

Working...
        X