Teade

Collapse
No announcement yet.

Elemendi muutmine kõlaris

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Elemendi muutmine kõlaris

Selline küsimus ,et oleks vaja Visaton Alto II 8 oomiseks saada.
    http://www.visaton.com/english/artik...45_6_20_2.html
    Kui panen W170S 4 oomise valjuka asemele W170S 8 oomise valjuka ,siis mida pean muutma filtris.

Lihtsam lahendus, muuta kõrge 4 oomiseks, siis panna nad järjestikku. Filtrite kompunnimisel aitab sind kindlasti intz
    S A C
    Siberian Audio Concept

Comment

Tevalos ei ole änam 4 oomiseid DT94 mudelit.

Comment

Kas siis keegi oskab öelda mida peaks filtris muutma?
        Lugesin siit foorumist ühest teemast ,et kui kõlari takistus on 4oomi ja kui panen suurema takistusega kõlari asemela ,siis pean suurendama komponentide suurust. Kui ma panen 1,0mH pooli asemele 1,5mH pooli ja 10uF asemele 15uf või 22uf konde ,kas nii oleks normaalne.

Comment

Proovisin kasutada nüüd ka üht kalkulaatorit. http://ccs.exl.info/calc_cr.html
          Kuid mina ühest asjast ei saa aru. Proovisin nii nagu originaalis valjukad olid (kõrgsagedus 8 oomi ning bass 4 oomi) ja tulemused on hoopis muud kui visatoni lehel on anutd. Mina sain ,et bassile tuleb panna ~0,33mH aga originaalis on 1.0mh pool. Ma ei saa nüüd aru kas visatoni mehed kasutavad mingit muud arvutus viisi või ma ei tea. Üsna segaduses olen praegu. Võis saan millestki väga valesti aru.
          Milline peaks siis ikkagi olema õige filter ,et liita kokku DT94 8 oomi kõrgsagedus ning W170S 8 oomine bass.

Comment

Visatoni filtriskemaatik on pisut teistmoodi kokku pandud kui sina arvutuste teel said, sellest ka erinevused.
            Lisaks - 4 oomise valjuka väljavahetamisel 8 oomise vastu pead sa teoreetiliselt 2 korda suurendama pooli induktiivsust ja kaks korda vähendama konde mahtuvust - praktikas aga võib asi teistmoodi välja nägema hakata.
            DT94/4 oomist varianti ei tooda Visatoni enam päris kaua, sellepärast seda ka ei ole saada.
            Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
            indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Muidu tänan vastuse eest aga kas tweetri ees olevat takistit peaks ka suurendama.
              Kui bassielement on nüüd 8 oomi ja vajab rohkem võimsust ,et kõvemini mängida.

Comment

Originally posted by canon@Nov 27 2004, 19:37
                Muidu tänan vastuse eest aga kas tweetri ees olevat takistit peaks ka suurendama.
                Kui bassielement on nüüd 8 oomi ja vajab rohkem võimsust ,et kõvemini mängida.
                kuna 8 oomine valjukas töötab kõrgema pingega kui 4 oomine, siis tegelikuses sellise muudatusega kaasneb oht kõrgete valjukas õhtule saata, kui ta ei ole originaalskeemis just võimsusvaruga (lisaks kõlari karakteristik moondub&#33.
                muutma peab mõlemat filtrit, antud juhul siis ka kõrgete oma. see aga omakorda tekitab küsimuse, kas kõrgete valjukas sel juhul enam sobibki?

EDIT: kuna ta töötab eeltakistiga, siis ilmselt on ta kasutegur niipalju parem, et õnnestub ikkagi asi joonde saada. aga filtid tuleks ka selle taki muutmisega uuesti arvutada.

Comment

Jäta see hetkel nii nagu ta on - kõik sõltub katsetamisest.
                  Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                  indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Nii nüüd proovin teha nii ,et muudan bassi osa filtris ära ja jätan ülejäänus esialgu samaks. Kui ei meeldi siis vaatan mis edasi saab. Ma arvan ,et tweetrile on varu jäetud ,kuna osad kõlarid ,milles seda tweetrit kasutatakse on lõikesagedus palju madalam. Näiteks Alto Lineis on lõikesagedus 3000Hz.
                    Aga tänan koostöö eest

Comment

Working...
                    X