kumb on parem kõlariehtuseks kas mdf või vineer
Teade
Collapse
No announcement yet.
mdf vs vineer
Collapse
X
-
Ja kas siis rahva hääletus tagab õige tulemuse? Kui oleks näiteks hääletus vineer vs saepurup. ja rahvas hääletaks sp. plaadi poolt siis se ei teex veel seda plaati paremaks ju. Vineeri halvem töödelda aga mdf-i töötlemisega tekkiv tööstuslik tolm näiteks halb jne. Neid teemasi lahatud siin paljuS A CSiberian Audio Concept
Comment
-
Originally posted by einstein@Jan 3 2005, 21:49
Kindlasti toetax vineeri ise. Hinna koha pealt niipalju ,et n. puumarketis vms. oli vineer kallim kui mdf minu mäletamist mööda. Vineeri mugavam töödelda oma järeldustest. VIneer millimeetri aaval ikka puust kokku liimitud. Pealegi vineer kenam mignil moel :huh:
Comment
-
Kui on korralik vineer, ei aja ta mingit pindu. Pindu ajasid veneaegsed plaadid. Nõukogude ajal läks korralikum materjal (mööbli)tööstusele ja rahvale müüdi suht praaki."Ma ei tea, milliste relvadega võideldakse III maailmasõjas, aga IV maailmasõjas võideldakse kivide ja kaigastega." -Albert Einstein
Comment
-
mina hääletan kindlalt MDF'i poolt.
seda mitmel põhjusel:
1. kogemustest võin väita, et tuleb igati paremat soundi, kuigi teoorias peax vineerkast paremat häält tegema, sest asi suts jäigem, kuid praktika näitab midagi muud.
2. etem töödelda ning jääb näiteks värvi all palju ilusam.
B-)Audiol on hing sees...
NotAnotherDigg
Comment
-
Originally posted by TheJX@Jan 10 2005, 12:41
1. kogemustest võin väita, et tuleb igati paremat soundi, kuigi teoorias peax vineerkast paremat häält tegema, sest asi suts jäigem, kuid praktika näitab midagi muud.
Eix: Nii vineerist, saepuruplaadist kui ka MDF`ist kasti valmistades ei tohi kruve paksustpidi sisse ajada. St. ei tohiks sest ma tean, et väga paljud nii teevad ja see meetod palju lihtsam on kui liistude panemine. See jääb muidugi igaühe enda otsustada.
erx ütles hästi - kasutage seda, mis soodsalt kätte sada on. Isegi tavaline saepuruplaat ajab asja edukalt ära. Vaadake kasvõi poes, millest enamus muusikakeskuste kõlareid valmistatud on - õhuke, heal juhul cm paksune saepuruplat. väheke küll kumisevad, kuid mürtsuvad küll.
Ise kasutan põhiliselt vineeri, sest see kuidagi hingelähedane ja olen siiani seda soodsalt kätte saanud.Tuleb lihtsalt täiega panna!
Comment
Comment