Teade

Collapse
No announcement yet.

mdf vs vineer

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

mdf vs vineer

kumb on parem kõlariehtuseks kas mdf või vineer

vineer peaks kohati jäigem olema
    arvan ma

Comment

mdf parem aga kallim ka.

Comment

Teeme siis hääletuse, mina annan oma hääle vineerile. Põhjendus on see, et mulle meeldib vineeri lõhn rohkem.

Comment

Ja kas siis rahva hääletus tagab õige tulemuse? Kui oleks näiteks hääletus vineer vs saepurup. ja rahvas hääletaks sp. plaadi poolt siis se ei teex veel seda plaati paremaks ju. Vineeri halvem töödelda aga mdf-i töötlemisega tekkiv tööstuslik tolm näiteks halb jne. Neid teemasi lahatud siin palju
          S A C
          Siberian Audio Concept

Comment

Kindlasti toetax vineeri ise. Hinna koha pealt niipalju ,et n. puumarketis vms. oli vineer kallim kui mdf minu mäletamist mööda. Vineeri mugavam töödelda oma järeldustest. VIneer millimeetri aaval ikka puust kokku liimitud. Pealegi vineer kenam mignil moel :huh:

Comment

Originally posted by einstein@Jan 3 2005, 21:49
              Kindlasti toetax vineeri ise. Hinna koha pealt niipalju ,et n. puumarketis vms. oli vineer kallim kui mdf minu mäletamist mööda. Vineeri mugavam töödelda oma järeldustest. VIneer millimeetri aaval ikka puust kokku liimitud. Pealegi vineer kenam mignil moel :huh:
              No mdf on ikka üle kõige sest seda saad sa töödelda just nii nagu tahad.Vineeri saab ka aga see kurat ajab pindu,olgu sul saed teravad või nürid,aga ikka ajab.See mdf ajab ainult jäledalt tolmu ja kipub paksustpidi lõhki minema kui õiget mõõtu aukku ette ei puuri.Vineeril veel see äda,et ta on kihiline ja tõmbab erinevalt lakki või värvi sisse.Mul endal oli võimalus mõlemast materjalist teha aga valisin mdf ja ei kahetse.

Comment

MDF on ju pressitud muidutolm, paks papp ja igasugune tolm on mürgine, respiraatorit võis kasutada selliste asjadega tolmutamisel kindlasti või siis vabas õhus tegeleda. Ise pooldan MDF'i aga saan hakkama ka saepuruplaadiga, mida tõestab viimane nö projekt.
                -

Comment

Kasutage seda, mida on võimalik soodsamalt saada. Lihtne ja loogiline...

Comment

mina soovitaks mdf'i sest seda parem töödelda. oeln kasutanud mõlemaid nii vineeri kui mdf'i ja see parem igatepidi, kuigi jah tolmu tuleb palju. oleneb ka puhtalt selllest kuhu sa selle paned ja kui suure kasti teed.

Comment

Kui on korralik vineer, ei aja ta mingit pindu. Pindu ajasid veneaegsed plaadid. Nõukogude ajal läks korralikum materjal (mööbli)tööstusele ja rahvale müüdi suht praaki.
                      "Ma ei tea, milliste relvadega võideldakse III maailmasõjas, aga IV maailmasõjas võideldakse kivide ja kaigastega." -Albert Einstein

Comment

mina hääletan kindlalt MDF'i poolt.
                        seda mitmel põhjusel:

1. kogemustest võin väita, et tuleb igati paremat soundi, kuigi teoorias peax vineerkast paremat häält tegema, sest asi suts jäigem, kuid praktika näitab midagi muud.
                        2. etem töödelda ning jääb näiteks värvi all palju ilusam.

B-)
                        Audiol on hing sees...
                        NotAnotherDigg

Comment

Originally posted by TheJX@Jan 10 2005, 12:41
                          1. kogemustest võin väita, et tuleb igati paremat soundi, kuigi teoorias peax vineerkast paremat häält tegema, sest asi suts jäigem, kuid praktika näitab midagi muud.
                          Seda ei usu ma enne, kui oma kõrvaga kuulnud olen.

Eix: Nii vineerist, saepuruplaadist kui ka MDF`ist kasti valmistades ei tohi kruve paksustpidi sisse ajada. St. ei tohiks sest ma tean, et väga paljud nii teevad ja see meetod palju lihtsam on kui liistude panemine. See jääb muidugi igaühe enda otsustada.

erx ütles hästi - kasutage seda, mis soodsalt kätte sada on. Isegi tavaline saepuruplaat ajab asja edukalt ära. Vaadake kasvõi poes, millest enamus muusikakeskuste kõlareid valmistatud on - õhuke, heal juhul cm paksune saepuruplat. väheke küll kumisevad, kuid mürtsuvad küll.
                          Ise kasutan põhiliselt vineeri, sest see kuidagi hingelähedane ja olen siiani seda soodsalt kätte saanud.
                          Tuleb lihtsalt täiega panna!

Comment

Hmm kes ütles et mdf'i kerge töödelda ise teen juba jumala kaua mdf'ist bassika kasti ja no ma küll aru ei saa et kerge oleks. Minuarust tahab see mdf koguaeg paisuda ja kokkutõmmata. Selles suhtes arvan et saepuruplaat on isegi normaalsem.

Comment

Working...
                            X