Teade

Collapse
No announcement yet.

Visaton Alto II modifikatsioon ja teised

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Nüüd küsiks targematelt nõu kasti lõppviimistluse kohta.
    Praegu on puhas kasevineer. Vaja oleks saada kastid tumedaks, midagi nagu mahogoni karva, või nii umbes. Puidu muster peaks aga ilusti paistma jääma. Ja siis tahaks lakkida. Ilmselt on kasti tumedamaks saamiseks pmst kaks põhilist võimalust: toonitud lakk+värvitu lakk või peits+värvitu lakk. Mõlema toonimisvahendiga varasem kokkupuude puudub. Lihtsalt lakkinud olen varem küll ja küll. Selge on see, et mõlema meetodiga on veidi vaja enne mingi proovipinna peal harjutada.
    Käisin kaubanduses veits ringi, aga müügimeestega on suht mõtetu rääkida, promotakse just enda müüdavat toodet ja ülejäänud variandid laidetakse maha. Üks spetsialist soovitas toonitud lakki kasutada. Teine spetsialist soovitas aga peitsida ja siis juhatas mind leti juurde kus Pinotexi purgid reas. No ma ei tea, mulle on muidu aastaid juba soovitatud Pinotexiga mitte mässata. Aga Pinotex Interior olevat Sadolini toodetav peits. Siis jäid mul ühes ehitusmaterjalide kaupluses silma väikesed kotikesed pulbriga - peits erinevates toonides. Koti sisu oli vaja veerand liitri kuuma veega segada ja ongi peits valmis.
    Nüüd siis küsimus, et mida siinsed kõvemad kõlariehitajad soovitaks? Mis oleksid plussid ja miinused? Ning äkki keegi oskab ka mingeid konkreetseid tooteid soovitada?
    Tark ei torma!

    Comment


      #32
      Peitse on erinevaid - vesialuselised(need kotikesed pulbriga - mulle ei meeldi, toon jääb liialt vesine), nitroaluselised, piiritusealuselised. Kasutan ise viimast tüüpi peitse, koht, kust neid osta saab, on näiteks Tallinnas Tikkurila pood(Laki või Liimi vms tänaval).
      Ise soovitaks varianti peits + lakk eraldi, kontrollid pinda paremini. Loomulikult tuleb nt nitroaluseliste puhul unustada samaaluselised lakid - kodus sa lihtsalt ei saa korralikku pinda(lakk sulatab peitsi üles ja edasist võid juba ise aimata).
      Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
      indrek@sac.ee, +3725174765

      Comment


        #33
        Pole ise kõlariehitaja, ning puitu olen katnud vesialuseline valmispeits + värvitu nitrolakk, tulemus - natuke "vesine" muster. Tuttav kasutas samas meetodit - toonitud nitrolakk lahjendas vist 1:1 ning kandis mitu korda kuni soovitud tooni saamiseni - kuidas se laki omadustele mõjub ei tea kuid välimus oli OK.
        Endal on Intzu kõlarid ning on teised väga ilusa spoonviimistlusega, seega kindlapeale minek oleks Intzu soovitus.
        -

        Comment


          #34
          Originally posted by marcor1@Oct 28 2005, 12:44
          ... seega kindlapeale minek oleks Intzu soovitus.
          njah, nii saigi tehtud: piiritusepõhine peits + vesialuseline lakk. eile sai proovipinnal katsetatud, tuli väga norm. eks pühaba hakkan kaste katma.

          kuskilt peaks veel kõlarile jalad muretsema. kuna poodides meil midagi eriti ei liigu, siis ilmselt tuleb need Tevalos müüdavad kuldsed ära võtta. õnneks neil praegu soodukas ka, aga piisavalt krõbe on see hind ikkagi.
          Tark ei torma!

          Comment

          Working...
          X