no olete ikka naljamehed küll! kuidas üldse saab samastada neid kahte erinevat valjuhääldit. .Jah tõsi küll , saab neid valjuhäädeid samastada ja mõlemad on ühise nimega valjuhääldi. Tegelikult on nad täiesti erinevad asjad ja seda oma parameetrite tõttu ja tehnoloogilise teostuse pärast.
Teade
Collapse
No announcement yet.
estonia 100w
Collapse
X
-
Aga mida see siis siin taga tähendab.Räägite et on 35w.............ei saa aru.
http://www.zone.ee/blaster1/estonia.jpg?2
Comment
-
See on pikaajaline max. võimsus, mis on venelastel tuntud veel nime all nagu "passivõimsus", mis on selline võimsus mida kõlar suudab pikaajaliselt taluda ilma mehaaniliste vigastusteta. Aga milline on heli kvaliteet selle võimsuse juures? Ei oska öelda mis sageduse juures ja millisee signaaliga sellist võimsust välja hõisatud on, sest vähegi kõrgema sageduse puhul annab sellise võimsuse juures tweeter otsad.
Nimivõimsus on tal siiski 35W.
See on nagu S-90-nel nimivõimsus 35W ja passivõimsus 90W.
Comment
-
Originally posted by Rom@Jan 6 2005, 13:33
Ise oman hetkel 2 paari Estonia 35AS-021(ehk siis vanemad) ja üks paar 35AS-021-1 (ehk siis uuemad) nii, et hea võrrelda ja väidan, et nendel uuematel on heli tunduvalt parem, pean silmas kõrget ja keskmist otsa. Kõrg-kesk sageduse valjukad on paremad.
Estonia kõlarid on S-90-st peajagu parema kvaliteediga.
mul on olnud ka estonia uuemad variandid, kõigepealt üllatas see, et kastides polnud üldse(! helineeldematerjali, lisaks oli esipaneel õhem (va. bassielemendi ümbruses), kogu värk jättis ühesõnaga palju odavama ja armetuma mulje võrreldes vanade variantidega. kuid pean ka tunnistama, et üks ühele võrdlust pole teinud, aga üldiselt võin öelda, et estonia ja praeguse audese kuppel kesk- ja kõrgsagedused ei kõlba küll eriti kuhugi, muidugi elutut elektroonilist muusikat vist kannataks kuulata...
Comment
-
Originally posted by hipi@Jan 12 2005, 11:42
olen vanemaid mudeleid näinud erinevat tüüpi jaotusfiltritega, võibolla on konks seal, et sul uuemad paremini kõlavad? ei usu, et valjukad ise nii väga paremad oleksid, välimus on küll ilusam, aga samas on materjalidega rohkem koonerdatud.
mul on olnud ka estonia uuemad variandid, kõigepealt üllatas see, et kastides polnud üldse(! helineeldematerjali, lisaks oli esipaneel õhem (va. bassielemendi ümbruses), kogu värk jättis ühesõnaga palju odavama ja armetuma mulje võrreldes vanade variantidega. kuid pean ka tunnistama, et üks ühele võrdlust pole teinud, aga üldiselt võin öelda, et estonia ja praeguse audese kuppel kesk- ja kõrgsagedused ei kõlba küll eriti kuhugi, muidugi elutut elektroonilist muusikat vist kannataks kuulata...
Comment
-
Originally posted by erx@Jan 12 2005, 11:50
Uuemal mudelil peaks olema jah täiendatud filter. Aga muidu kasti kokkupanemis kvaliteet kõvasti nõrgem. Aga kui natukene timmida, siis saab täitsa mõnusad kõlarid.
Filtrite kohta ei oska kommenteerida, pole täpsemalt järele vaadanud, võimalik, et uuematel filtrid paremad.
Mul on nüüd brigi 001 kanali taga kaks estonia kõlarit üks uuem ja teine vanem mudel.kokku siis neli kõlarit ja väga head tümpsu teevad
Comment
Comment