ma arvan, et neil on nii 4-ja kuika 8 oomiseid vajante.
Teade
Collapse
No announcement yet.
Millised kõlarid osta esikõlariteks?
Collapse
X
-
Miks need venelased siis kõlareid teha ei oska?Kõlaritel on aga üks takistus
ka kõlari enda taga on ka kirjas 4-8 oomiSeal kus suitsu, seal ilmselt tinutatakse..
Comment
-
QUOTE (alaska @ Jan 21 2005, 11:36)
(Läti=venemaa minujaoks)
Mis jama siin suust välja aetakse. Kui inimene selliselt asjast arusaab siis on küll midagi väga valesti ja soovitaks veel tal areneda ja omale asi selgeks teha !
Miks need venelased siis kõlareid teha ei oska?
Millest selline rumal arvamine tuleneb? Mina küsin sellepeale, et palju te neid vene kõlareid üldse kuulnud ja näinud olete? Kuivõrd üldse te teate vene kõlaritest midagi?Kui onngi liikumas mõningad AMFITONID, siis olid need ka paremad võrreldes selle aja mudelitega, mida toodeti kas siis Eestis või Lätis. Kui palju on teada tänapäeva vene toodangust ja palju neid meie kodudes on? See tuleneb esiteks sellest, et pole mingit informatsiooni, asjasse suhtutakse eelarvamusega, et vene värk on kõik pask, mis kusagile ei kõlba.Täiesti vale arusaamine kui arvatakse, et kõik on hea, mis läänes toodetakse.Vene elektroonika on täiesti tasemel ja täpselt samade probleemidega nagu mujal laias maailmas on häid ja on halbu asju ja ka selliseid, mis ei kõlba kusagile.Lugege vene HI-FI foorumeid ja saate tunduvalt targemaks.Ma pole vene asjade fänn, kuid püüan asjadesse suhtuda tolerantselt ja olen pigem kõikesööja. Kuid kui, kindlaid teadmisi pole siis asja mahategema ja halvustavalt suhtuma ka ei hakka.Pealegi, mis kõlaritesse ja valjukatesse puutub siis sumamine käib tegelikult toodangus, mida tehti 10-20 aastat tagasi ja kuna seda veel on palju kasutusel, siis ei saa ju võrdsustada ja anda oma hinnangut asjadele, mis on toodetud tänapäeval.Käesoleva aja vene toodangust aga puudub üldse ülevaade ja selle taustal pole mõtet hinnangut anda kui infi pole, et miks ei osata või on pask.Pole mõtet kilgata kui ise oled rumal ja ei suuda teri sõkaldest eraldada.Emotsioonid ei maksa midagi.
Küsimusele nõuande kohta kõlarite või mingi pilli ostmisel või suhtuda samamoodi, et aita mulle võtta naine !!! Võimalikult odav ja hea.Selles küsimuses on peaaegu võimatu midagi soovitada nii nagu kirjutamise teel selgitada, mis häält mingi kõlar teeb. Selliste asjade ostmisel ja valikul peaks ikka iga mees ise otsustama.ja kuulama mida ta ostab.
Iseasi on kui fännid ise teevad kasti kokku ja jagavad kogemusi mida millest ja miks, ning lõpuks jõutakse mingi kuulamise ürituseni, kus iga asjast huvitatu saab mingi kogemuse. Pealegi kui on tegu omaloomingu ja prjekteerimisega, kus on nüansid eelnevalt teada ja läbikirjutadud, loetud.See viib asja edasi ja arendab tegijaid.
Kokkuvõteks tahaks öelda, et tehnika valdkonnas tuleb asjasse suhtuda mõistvalt ja tolerantselt ja uurivalt, mitte aga eelarvamuse ja halvustava suhtumisega.
Negatiivse suhtumisi korral on kindel, et oled ise kaotaja!
Kõik kirjutatu ei puuduta seda teemat, küll aga kogu foorumit.
Comment
-
Originally posted by humax@Jan 30 2005, 17:00
QUOTE (alaska @ Jan 21 2005, 11:36)
(Läti=venemaa minujaoks)
Mis jama siin suust välja aetakse. Kui inimene selliselt asjast arusaab siis on küll midagi väga valesti ja soovitaks veel tal areneda ja omale asi selgeks teha !
Miks need venelased siis kõlareid teha ei oska?
Millest selline rumal arvamine tuleneb? Mina küsin sellepeale, et palju te neid vene kõlareid üldse kuulnud ja näinud olete? Kuivõrd üldse te teate vene kõlaritest midagi?.
Või on Radiotehnikal mingid kallima otsa kõllid kah olemas?
(S-90 on ikkagi minumeelest niivõrd jubeda heliga, et kõlbab ainult lõkketegemiseks. Sellest arvamusest ma ei tagane.)
Comment
-
Kallim Hi-Fi ots http://www.soundshop.ee/index.php?act=viewdetails&id=58
ja High-End http://www.reprosoustavy.cz/cze/index.php?...on=detail&id=36
Comment
-
S-90 on ikkagi minumeelest niivõrd jubeda heliga, et kõlbab ainult lõkketegemiseks. Sellest arvamusest ma ei tagane.)
Kuule, Sa pane nüüd oma mõte tööle ja mõtle loogilselt, mida sa sellega öelda tahad?
See on suht naeruväärne väide. Loomulikult on igal inimesel oma arusaamine ja see on selle inimese oma ja temal on igasugune õigus oma arvamusele, miks Sa arvad et nüüd äkki peaksid oma arvamusest , et asi kõlbab ainult lõkkeks, taganema.No mis sa kostad! Jääb mulje,et nüüd äkki saadetakse Sind siin foorumis tuleriidale, et selline hüsteeriline kisa.Mõtle nüüd neile, kes neid S-90 kasutavad, kas pole veidi solvav nende suhtes või hakkavad nad kõik lõkkeid tegema???Või seda just sellepärast et Sina arvad nii?Sellekohta on üks lihtne ütlemine: võta püksid maha ja käi ilma püksteta, sest Sul on õigus.Vot sulle emotsioonid!!!!!
Loe Raaditehnika kodulehte ja sealt näed mis tehtud mis teoksil.
Comment
-
eix666
Originally posted by käsna-kalle@Jan 30 2005, 17:50
Kallim Hi-Fi ots http://www.soundshop.ee/index.php?act=viewdetails&id=58
vähemalt kõige ülemisel pildil on küll kenasti kõrvuti... <_<
Comment
-
Originally posted by humax@Jan 30 2005, 17:53
S-90 on ikkagi minumeelest niivõrd jubeda heliga, et kõlbab ainult lõkketegemiseks. Sellest arvamusest ma ei tagane.)
Kuule, Sa pane nüüd oma mõte tööle ja mõtle loogilselt, mida sa sellega öelda tahad?
See on suht naeruväärne väide. Loomulikult on igal inimesel oma arusaamine ja see on selle inimese oma ja temal on igasugune õigus oma arvamusele, miks Sa arvad et nüüd äkki peaksid oma arvamusest , et asi kõlbab ainult lõkkeks, taganema.No mis sa kostad! Jääb mulje,et nüüd äkki saadetakse Sind siin foorumis tuleriidale, et selline hüsteeriline kisa.Mõtle nüüd neile, kes neid S-90 kasutavad, kas pole veidi solvav nende suhtes või hakkavad nad kõik lõkkeid tegema???Või seda just sellepärast et Sina arvad nii?Sellekohta on üks lihtne ütlemine: võta püksid maha ja käi ilma püksteta, sest Sul on õigus.Vot sulle emotsioonid!!!!!
Loe Raaditehnika kodulehte ja sealt näed mis tehtud mis teoksil.
Comment
-
Lugesin seda teemat ja sain ilusa ülevaate asjadest, paljud kasutajad laidavad siin Vanemaid kõlari mudeleid ( nõnda öeldes Vene aja toodang). Ainuke kes asja loogiliselt jagab siin teemas on kasutaja Humax, kes räägib minuarvates igati õiget juttu.
Oman Lääne tehnikat, kuid ise ei teeks ma kunagi maha vanemat tehnikat ja minujaoks ei oma üldjuhul tähtsust kus asi ehitatud on , vaid meeldivus mulle ja rahulolu.
Üldjuhul need inimesed kes pea enamus firma-de toodangust maha teeb üldiselt vähe üldse tehnikaga tegelenud ja ei oma sedagi (mida suurelt maha laidavad)
Igatahes ütlen näiteks oma maitse siinkohal: Üks parema heliga kõlar mida kuulnud olen on Estonia AC35 kärgbass elemendiga kõlar, jah see võib tunduda imelikuna, et miks just selline maitse jne , kuid mulle helipilt meeldib.
Pöördudes teema alguse juurde tagasi, ütleksin et peakõlariteks vali just need kõlarid mis sulle meeldivad, mitte sellised mida sulle mõni soovitab enda kuulmis maitse järgi.
Praegusel ajal on valikuvõimalus väga suur.
Eks parima lahenduse saad siis , kui sul õnnestub oma võimendiga kuulata enne ostu kõlareid ja ruum peaks ka olema midagi ligilähedast kuulamisruumile, kus hiljem muusikat kuulama hakkad.
Ja kui raha napib siis tasuks isegi vaadata kasutatud kõlareid rohkem kui uusi, sest sama raha eest saaks nii mõndagi head.
Kindlasti saaksid parima lahenduse, kui laseksid endale kõlarid ehitada. (täpselt ruumi vajadustega arvestades)
Comment
-
No loeme ja mõtleme siis.
Mina esitasin oma küsimuse "miks venelased kõlareid teha ei oska?" peale seda, kui mitu kommentaatorit olid Radiotehnikat maha teinud.
Sinu vastus sellele oli "kus sellised rumalad arvamused tulevad?" ja veel pikk epistel foorumikasutajate teadmatusest.
Sellest tekstist jäi mulle mulje, et sul on andmeid venemaal ja lätis toodetavate tipptasemel kõlarite kohta, mida sa ei taha meiega jagada.
Seepeale küsisin ma üle, et äkki ikka avaldad saladuse nende tipptaseme kõlarite kohta. Lisasin juurde, et s-90 on saast, kuna oli võimalik, et oma lausega "kus sellised rumalad arvamused tulevad?" võisid sa viidata S-90 (kui tuntud läti kõlari) headusele.
Kuna sa järgnevas vastuses pidasid väidet "S-90 on saast" naeruväärseks, siis ma sain aru, et S-90 on tegelikult sinu arvates väga õnnestunud kõlar venelastel.
Loomulikult on igal inimesel oma arusaamine ja see on selle inimese oma ja temal on igasugune õigus oma arvamusele, miks Sa arvad et nüüd äkki peaksid oma arvamusest , et asi kõlbab ainult lõkkeks, taganema.No mis sa kostad! Jääb mulje,et nüüd äkki saadetakse Sind siin foorumis tuleriidale, et selline hüsteeriline kisa.Mõtle nüüd neile, kes neid S-90 kasutavad, kas pole veidi solvav nende suhtes või hakkavad nad kõik lõkkeid tegema???Või seda just sellepärast et Sina arvad nii?Sellekohta on üks lihtne ütlemine: võta püksid maha ja käi ilma püksteta, sest Sul on õigus.Vot sulle emotsioonid!!!!!
Comment
-
Igatahes ütlen näiteks oma maitse siinkohal: Üks parema heliga kõlar mida kuulnud olen on Estonia AC35 kärgbass elemendiga kõlar, jah see võib tunduda imelikuna, et miks just selline maitse jne , kuid mulle helipilt meeldib.
S90te puhul olen ma Alaskaga ühel nõul - kõlarite "headus" saab selgeks eriti siis, kui kõrvutada erinevaid kõlareid omavahel. Ma mingil määral nõustun siinkohal seltskonnaga, kes ütlevad, et raju tümaka korral on S90 omal kohal - ja siiski lisan juurde, et saab hulka paremini.
Kuid kuulates muusikastiile, kus on väga erinevaid nüansse, just vokaalis ja kõrgetes osistes(nt jazz), siis kahjuks S90te puhul mingit reaalset helipilti ei teki. On kaunis pinnapealne, ühetahuline - ebamäärane vokaalesitus ning koosolev kitsas instrumentaalesitus. Keelpillide helin on tuhm, see tundub asjatundmatule kõrvale piisavalt helisev, aga tegelikult on vaid terav, mistõttu tekibki väärarusaam helinast. Lisaks sagedusriba moonutusele tekkivad harmoonilised segavad üldmuljet veelgi ja lõpptulemus üsna kole.
On keegi ehk tähelpanu pööranud asjale, et S90ne kõrgsagedused on plastik-kupliga? See aga on aluseks väga teravale ja agressiivsele, plekisele soundile - mulle isiklikult küll ei meeldi.
Omaette õnnetus on S90ne bass originaalkastis - kuna kast on tegelikult vaid 16-18 mm saepruplaadist, ilma lisatugevdusteta ja küllatlki suurte mõõtmetega, siis tekib kumin, mistõttu ongi selline "ühe-noodi" bass. Ei ole vahet, kas on terav trummilöök või basskitarri madal käik, ühtviisi jörsiev ja venitatud on see ikkagi. Lodev bass sellel nimeks.
Estoniate puhul nagu asi on pisut parem, kuid minujaoks on ka need agressiivsed ja närvilised kõlarid. Põhjus keskmistes-kõrgetes, needsamad ju kõigile teadaolevalt ka Audestes kasutusel(Gloria Line`is õnneks ainult). Ka peaks alu koonusega bassivaljuka puhul filter pisut rohkem läbimõeldum olema.
-----------------
Need uued RRR-id, mida ma kuulanud olen, ei ole mitte midagi üllatavat pakkunud - õigemini üllatasid sellega, et arengut pole toimunud.
Kas nn kallis ots on neil paremini õnnestunud, tänu vähe toekamatele valjukatele, ei oska hetkel öelda - ei kibele ka proovima-kuulama.Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
indrek@sac.ee, +3725174765
Comment
Comment