Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia kõlarite taastamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Estonia kõlarite taastamine

Plaanis on siis taastada kõlarid mis peaksid olema estoniad. Küsiks siis, et milliseid elemente kasutada. Märksõnaks oleks odavus. Ilmselt tuleb välja vahetada kõik elemendid. Peaaegu kõik elemendid väikeste laste poolt ära rikutud ehk siis torgatud neid näppudega jne. Nende kõlarite pildid on üleval siin
    huvitav oleks ka teada mis kõlarid need tegelikult ka on siis.

Taasta endale sedasi juba, et ehitad uued kastid, uued filtrid, uued elemendid ...ehk täiesti uus komplekt =)
    S A C
    Siberian Audio Concept

Comment

Allar ära alusta oma lolli jutuga koguaeg. Need on suht korras kastid ja need peaks aktiivsed olema ehk lõppvõimendiga.
      Kas kõik kõlarid on läbi? Kõrgeid ei pea ilmtingimata vahetama. Kui bassikad töötavad ilusti siis tuleks tolmukuppel välja võtta ning siis kõlar ära puhastada, üle värvida ja paar kihti pva'd peale panna(mitte kummilõdvikule) Sellega teed bassika tugevamaks ja väiksemad löögid ei tekita purustusi. Samas näeb ka parem välja.

Kõrged on vist juba ära vahetatud? Tunduvad olevat s30 kõrged.
      TFK Audio
      #tfkaudio
      http://www.facebook.com/tfkaudio/
      http://tfkaudio.blogspot.com/
      - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Originally posted by frequency@Jan 20 2005, 20:12
        Ilmselt tuleb välja vahetada kõik elemendid.
        Kui tahetakse välja vahetada kõiki elemente, siis pole mõtet jätta samu kaste, sest kast tehtud originaal elementiide tarbeks ja asendus ei pruugi sinna mitte kuidagi sobida. Tegelikult oleks ise tehes tulemus tunduvalt ilusam, praeguste kõlarite välimus mulle küll ei meeldi, esimene külg liiga lai, võiks ikka sügavusse minna mitte laiusesse.
        PVA peale panekul jääb koonus ebaühtlaselt kaetuks ja see viib elemendi tasakaalust välja.
        S A C
        Siberian Audio Concept

Comment

Kusjuures ma ise vaatasin ka et bassikas on isegi täitsa normaalses olekus, aa vot kõrgete kohta ma kyll ei oska mitte mingit infot anda. Aga seda ma tean et nad on mingi
          15 aastat seisnud niisama. Aga kui ainult keskmised ära vahetada ja kellegil teadjamal inimesel võimendid ka üle vaadata siis võib ju neist isegi elulooma saada veel. Või mis?

Comment

aga kuskohas see võimendi tal seal sees asub? st. et mingi karbike seal oli sees,aga see on a) kinnine, jahutus suht 0 b) puuduvad võimenduse sättimine, TOITEKAABEL. või pole pildikogu täielik?

Comment

Ma isiklikult arvan et seal kõige rohkem on kannatada saanud võimendi seoses seismisega, lüüdid väsinud lihtsalt, vb oksüdeerunud ka misket. Tolmukuplid on jah veidi sisse litsutud aga see ei mõjuta erilist misket Võimu enda ehk selle kastikese tööle saamine on sul vist selge? et kuhu juhtmed lähevad?

Tolmukuplite ümaraks saamine võib jah probleemne olal aga nõelakesega teeb imesid Igatahes toetan hqTafka ideed aga m selle pva kihi ideed ei jaga, minu arust piisaks puhastamisest ja siis silikonikihikesega katmisest (pole isiklikult veel PVA'ga koonuste kallale läinud )

hqTafka, S30 kõrged papist polnud? need meenutavad mingeid estonia jublakaid aga pole ka päris täpselt see nii et ma usun et lausa originaalid seal, pead ei anna igatahes.

Kui nüüd tööle saad asja ja krõbin sees, siis arvatavasti seoses pikaajalise seismisega on mähiste ümber tekkinud oksüdatsioonikiht ja sellest lahti saamine on suht raske
              -

Comment

A kas te neid pilte ei vaadanud siis?
                Seal 3 ja 4 pildil on näha kasti tagumine pool; ma järeldan sellest, et nendes karpides on filtrid sees, ja võim on ammu eraldi korpusesse poogitud (või prügimäel).
                Aga kõrgete kohal paistab vana hea 3GD33 plekitahvlile kruvituna.
                Nii ma arvan...
                Head susserdamist !

Comment

Tegin sellest karvi sisemusest paar pilti ja panin nad siia üles ka.
                  Kahjuks pean tunnistama et võimenditega kogemused praktiliselt puuduvad ja nende korda tegmiseks tuleb ilmselt otsida kuskilt mingi targem onu. Aga jahutust seal tõesti pole. Täiesti kinnine karp.

Comment

Ilmselt need karbid pole ikka võimendid, sest kust nad toidet esiteks võtaksid ja jahutust ka ju pole. Filtrid siis järelikult?

Comment

Originally posted by frequency@Jan 21 2005, 14:08
                      Filtrid siis järelikult?
                      Filtrid jah.
                      Head susserdamist !

Comment

Aga kas neist veel asja ka on?

Comment

miks te nõelaga seda torkima tahate hakata? võta parem tolmuimeja välja, sellega saab hoopis etemini. aga kui plaanis hakata tõsisemalt taastama, siis siiski soovitan vaadata uute kastide poole, palju raha välja oleks käia.

Comment

Kuskil sinna 1000 kanti kui mingi head variandid on siis võib üle ka minna.

Comment

Kui ikka uusi elemente tahad kasutada, siis oleks mõttekas juba ka uued kastid teha. Vastavalt nende elementide parameetritele. Aga vanu kõlareid saab ju veel kasutada testimise eesmärgil (kui nad ikka veelt häält teevad), või ostab need keegi ära, kellel kasti saepuru enam koos ei püsi, aga elemendid korras.
                              Nii ma arvan...
                              Head susserdamist !

Comment

Working...
                              X