Teade

Collapse
No announcement yet.

Uue kõlli ehitus.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Uue kõlli ehitus.

Kas sobiksid ühte kasti: üks Majak'i orig. kõlar (Diameeter 20 cm, 30 W) ja üks Formanta AC-01 (Diameeter 27cm, 25 W)

Formanta pilt
    Majak'i pilt
    <span style=\'font-size:13pt;line-height:100%\'>Qlimax</span>

ei sobi , kui sa tahad seda teha , siis sa pead ehitama majakile (10gd-36) tarastise ümber , et formantad teda passiivradikana ei hakkaks kasutama :P

selles mõttes et kui sa tahad , võid mulle ju formantad maha müüa .
    56 90 62 13 :P

Comment

eraldada tuleks nad teineteisest hermeetiliselt niikuinii, ükskõik mis elementidega tegu.

Comment

TO JÄNEKS Huvitav oleks teada, miks neid hermeetiliselt eraldama peab, kas seltsimees on ka midagi kuulnud avatud faasipöörajaga kastist, kus avaküljest kuni 40% on lahti.Need on kastid, kus kasutatakse lairiba kõlareid ja ilmselt pole sellisest süsteemist õrna aimugi rääkimatta, et Sa neid näinud või kuulanud oled. Nii, et järjekordne kommentaar, mis ei vasta tõele.Enne kui midagi kirjutad uuri elu.

Comment

Humax, seepärast ma kirjutangi, et ma ei tea ja tahan abi saada.

Comment

...üks Majak&#39;i orig. kõlar (Diameeter 20 cm, 30 W)
            Kahtlen... asi ikka 10W
            Vanasti oli :P
            Mu vanaisa oli küll väga kõva mees aga võitluses elektriga jäi siiski teiseks

Comment

ma ei teagi mis selle väärtus on. Arvan siis et asi see ehitus jääb ära.

Comment

Jah ma saan sinust väga hästi aru.Mina kasutaks ainult ära FORMANTAD ja ei paneks üldse seda 10GD36 olgugi et ka see on lairiba valjukas.Kui teha lairiba kast siis on mõtekas kasutada ühesuguse karakteristikaga valjukaid ja neid panna kaks tükki ja kui pole siis kasutada ainult ühte.Kohe kindlasti on 10GD36 erineva karakteristikaga ja see võib tekitada faasimoonutusi ja see pole sugugi meeldiv. väga raske on seda ette prognoosida ja eraldi panna nagu siin soovitati pole mingit mõtet, sest sama probleem õhus.Tavaliselt on sellistel puhkudel kasutatud kahte ühetüübilist valjukat, kuid kirjanduse andmetel on sama probleem tekkivate faasimoonutuste tõttu, mis küll tekivad kuid on niivõrd väikesed et ei häiri kuulamisl.Kunagi kasutasin samuti ühes kastis mitut erinevat marki valjukaid kuid asi ei olnud hea, parem oli kui kasutasin kahte ühesugust ja kõige edukam oli siis kui kastis oli üks valjukas. need olid samuti vana aja lairiba valjukad.Praeguse aja kummiäärtega valjukate kohta on kõlari ehitamisel hoopis teised reeglid. Küll aga on mõtekas tegeleda lairiba kastidega. pole filtreid vaja ja spetside hinnangul on resultaat parem kui mitmeribalise kõlari kasutamisel.Hind ei pruugi odavam olla, sest korralikud lairibad on kallid.Mul oli üks link selliste asjade kohta katsun üles otsida ja Sulle saata, seal oli kasti joonis.Ehk on asjast abi.Kui oleks 10GD36 4tk siis on olemas küll hea lahendus nende kasutamiseks ja mitte sugugi kallis lahendus, küll aga hea lahendus.10GD36 on 10W passi järgi ja on väga hea valjukas.Kuid kannatab ka pidevalt 15-20W ja moonutama ei hakka, kuid sellisel juhul lähevad need lateksist ääred kiiremini õhtule ja ega helirõhk eriti ei suurene.

Comment

Jään ootama.

Ette tänades&#33;

Comment

http://audioportal.spb.ru/diy/4a/4a32box.php

http://audioportal.spb.ru/diy/acoustics-constr.php

Sellel saidil on palju juttu sulle sobivast lahendusest. seal on küll kõrgete osa lahendatud kas ruuporite või ionofoniga, kui see ei oma tähtsust. selle saab ka lahendada kõrgete valjukatega. Sinule on esmatähtis kasti alumine osa. Ja seal kasutatavad valjukad on väga sarnased Sinu omadega.

Comment

Kui palju võib Formanta AC-01 pappi saada? Kast ja kõllid täiesti korras.

Comment

Originally posted by humax@Jan 23 2005, 20:13
                        TO JÄNEKS Huvitav oleks teada, miks neid hermeetiliselt eraldama peab, kas seltsimees on ka midagi kuulnud avatud faasipöörajaga kastist, kus avaküljest kuni 40% on lahti.Need on kastid, kus kasutatakse lairiba kõlareid ja ilmselt pole sellisest süsteemist õrna aimugi rääkimatta, et Sa neid näinud või kuulanud oled. Nii, et järjekordne kommentaar, mis ei vasta tõele.Enne kui midagi kirjutad uuri elu.
                        HUMAX&#33; Kui palju Sa usud, et "_egert_" oskab sellist kasti välja arvutada? Kui palju Sa usud, et "_egert_" viitsib sellist kasti kokku panna? Mina rääkisin põhitõdedest kui tahaks norida, siis leiaks igas postituses praktiliselt selleks põhjust, sest alati on erandeid, ja seda sisuliselt kõikides reeglites. (Huvitav kust muidu on pärit ütlus "erand kinnitab reeglit" ?) Sama hästi võiksin ma ju kah rääkida, et "need võimendid/kõlarid/misiganes tehnika on puhas s**t, kas te olete kuulnud Korralikust hi-end tehnikast? mida te jamate sellise odava jamaga, järjekordne mõtetu teema kus tutvustate oma mõtetut tehnikat&#33;" Aga ma ei tee seda (no tõesti ei tee ju, vaidle vastu kui teisiti on&#33;&#33 Küsi siit foorumist, kui paljud inimesed üldse peavad seda sinu väljakäidud idee eest hoiatamist oluliseks? ei huvita "lolli massi" arvamus? pole viga, küsi näiteks meie armastatud mode, Intzu käest.

Intz, mida arvad sina, kas see oli nii tähtis, et ma jätsin selle "faasipöörajaga lairiba kasti" idee eest hoiatamata, et tuli kohe eraldi märkus teha, ning veel lisada norimine (no anna andeks aga norimine see on), teemal et ma panen täiesti metsa omadega, ning ei tea millest räägin? Jah, ma tunnistan avalikult, et ma ei tea sellest lairibaga faasipööramisest vms. asjast midagi, aga ma tean seda, et ÜLDJUHULtuleb ikkagi (erinevad eriti) elemendid teineteisest eraldada, aga loomulikult, võib sellel reeglil olla erandeid. Kui ma hakkaksin iga õpetuse-aitamise alla siin foorumis kirjutama, et see ei kehti sel puhul, ning sel puhul, või sel puhul, ega sel puhul ja lõpuks ka mitte sel puhul kui taevas kaela kukub, ega siis kui sa trepist alla kukud, ega siis kui labidaga pähe saad, ega siis kui ei viitsi selle asjaga tegeleda, ega..., ega..., ega... jne. mis siis sellest foorumist alles jääks?

PS: nimede kallal norida ei ole vaja. Kas Sulle, Humax meeldiks, kui ma sinu poole pöörduksin kui näiteks "Neeger" ? (mitte et mul neegrite või mustanahaliste vastu oleks või neil midagi häda oleks)

Comment

Originally posted by video@Jan 23 2005, 20:59
                          ...üks Majak&#39;i orig. kõlar (Diameeter 20 cm, 30 W)
                          Kahtlen... asi ikka 10W
                          Vanasti oli :P
                          peaks 30w olema kuna endal 2 samasugust võim taha ja möllab (romantika makilt võtsin ära) aga mis nende täis nimi?
                          Eesti Streetrace Foorum
                          http://www.vahtraleht.org

Minu projektid
                          www.zone.ee/SoundTuning/

Kõik algajad ja edasi jõunud DJ ja ise muusika valmistajad võtke ühendust! (Aitame reklaamide teie muusikat)

Comment

Originally posted by humax@Jan 23 2005, 20:13
                            ... avatud faasipöörajaga kastist, kus avaküljest kuni 40% on lahti. Need on kastid, kus kasutatakse lairiba kõlareid ja ilmselt pole sellisest süsteemist õrna aimugi rääkimatta, et Sa neid näinud või kuulanud oled. Nii, et järjekordne kommentaar, mis ei vasta tõele.Enne kui midagi kirjutad uuri elu.
                            Samad sõnad sulle.
                            Seda on palju nähtud ja nii mitmedki siin foorumis selle ise ehitanud, mittenõukogulik nimi on tal TQWT (siin vahest ka väga kohmakas "kandeliin" kõlar).

Comment

TO Lgp. saajatz. Palun vabandust,et julgesin Sinu põhitõdesid puudutada ja ebaväärika kommentaari kirjutada.Kahju et Sa ei saa aru, et tegemist on kahe erineva akustilise süsteemiga, mille eesmärgiks on heli taastamine.Kindlasti uuri ka seda millised valjuhääldid ja milleks paigaldadakse eraldi üldisest kõlari ruumist.Üldjuhul ma enam ei kommenteeri ühtegi küsimust, kus Sina oled ees olnud ja sõna võtnud. Sõltumatta sellest mida Sa kirjutad.Lihtsalt selleks ,et mitte Sind häirida ja et ei tekiks vajadust, hüsteeriliseks appikarjeks ja OMA põhitõdede selgitamiseks.Aega saab ratsionaalsemalt kasutada , kui siin tarbetuid komme lugeda ja põhitõdesid selgitada.Olgugi, et olen püüdnud leida ka materjali antud teemade kohta, kus olen sõna võtnud ja mis parata, kui ei viitsita ja ei taheta lugeda ja see kehtib ka Sinu kohta Härra saajatz.See ei tähenda sugugi minu negatiivset suhtumist, kui ma millegagi või kellegagi nõus pole.Ära loodagi, et maailmas toimib ainult Sinu arvamus ja vale arvamus.Kohe kindlasti pole foorum see koht kus tuleb Sinu psühhaloogilisi pöördumisi studeerida.Ju mul on siis vilets huumori meel. :angry:

Comment

Working...
                              X