Teade

Collapse
No announcement yet.

Uue kõlli ehitus.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kindlasti uuri ka seda millised valjuhääldid ja milleks paigaldadakse eraldi üldisest kõlari ruumist
    ma tean seda juba - hakkavad teineteist segama, seda eelkõige siis, kui tegu on erineva takistusega ja tundlikkusega elementidega, ja segavad nad just madalate sageduste juured, kõrgetel pole viga nii tuntav. seepärast ma ka ütlesin et nad tulevad eraldi kastidesse (võivad ka ühes kastis olla, kuid siis tuleks teineteisest hermeetiliselt isoleerida). See, et sa tead, et mõningatel puhkudel ei ole vaja (ei tohikski) neid isoleerida neid sedamoodi teineteisest, on väga hea, mida rohkem teadmisi seda parem. aga ei ole vaja hakata norima kommentaaridega stiilis "enne kui midagi kirjutad õpi elu" või muid sarnaseid. Arukam oleks (vähemalt minu arust, loodan et ka teised nõustuvad minuga) parandada minu postitust, et mõningatel juhtudel, ei ole vaja isoleerida neid sedasi teineteisest.

PS: lugedes su viimast postitust, ja vaadates uuesti üle eelmisi selles teemas, täpsustaksin end veidi, võibolla jäi arusaamatuks: hermeetilise isoleerimise all, mõtlesin et kui 2 erinevat elementi on ühes kastis, siis nad tuleb kasti sees vaheseinaga eraldada, mitte ei mõelnud seda, et nad ei tohi ühes ruumis mängida :P

Comment

Saajatz, idee pole minu, kõllid pole minu, ehitama ei hakka mina. Küsis mu käest üks inimene, kas saab ja kuidas. Ma ise ei oska, seega küsin abi foorumist.
      <span style=\'font-size:13pt;line-height:100%\'>Qlimax</span>

Comment

Aga siinkohal minu arusaam nendest "Majaki valjukatest" - need pole freeair valjukad, tähendab kinnisesse kasti peab ehitama. Aga kui teine (tüüp) kõrval on, kas siis saab sellise kasti lugeda kinniseks? Ja erinevad valjukad üksteist ei peedista?
        Ühesõnaga küsimusi on rohkem kui 10 tarka jõuaks vastata :unsure:
        Head susserdamist !

Comment

Originally posted by urmo@Jan 24 2005, 19:44
          Aga siinkohal minu arusaam nendest "Majaki valjukatest" - need pole freeair valjukad, tähendab kinnisesse kasti peab ehitama. Aga kui teine (tüüp) kõrval on, kas siis saab sellise kasti lugeda kinniseks? Ja erinevad valjukad üksteist ei peedista?
          Ühesõnaga küsimusi on rohkem kui 10 tarka jõuaks vastata :unsure:
          oeh. me siin humaxiga juba pikemat aega vaidleme sel teemal, viitsimise korral võid läbi lugeda, et vastust saada. mina väidan et erinevad valjukad ühes kastis peavad olema teineteisest vaheseinaga eraldatud, humax ütleb, et ei pea, teatud juhtudel olevad õige lairiba kast, kui 40% mingist pinnast on nende vahel avatud (nii sain mina aru). ja selgusele ei jõua meist kumbki - ei ole ei liha ega kala.

Comment

Kui ühte kasti panna kaks sellist ja erldada vaheseinaga?

EDIT: Lähedalt

Comment

Mul on neli sellist elementi nagu need formantad seal aga kõik on sama peale selle et minu omadel pole punaseid kuppleid ja naad on 15 oomised kas tohib teha kaks kasti ja panna kummagil need elemendid rööbiti palju on üldse kaks 15 oomis kõlli rööbiti:võim on estonia 010

Comment

Asjad on 30 W ja 4oom. Läbimõõt 20 cm

Comment

to egert kui paned selliseid valjukaid nagu on pildil kasti kaks tükki pole vaja mitte mingit vaheseina, tuleb teha ainult kinnine kast ja Sa saad päris hea tulemuse. Ainult tuleb lisada kas üks või kaks kõrgete valjukat, sest nendel valjukatel on sagedus piir mäletamist mööda12.500Hz ja sealt edasi nad kõrgeid ei mängi ja selleks on vaja kõrgetele eri valjukat läbi lahutus kondeka ja aitab. oli mul selline kõlari komplekt, mille tegin ja lisasin kaks kõrgete valjukat. vene kõrgete valjukat 3GD31. samasse kasti ilma eraldamatta. (need valjukad on tagant kaetud metall korpusega). Mida hermeetilisem kast seda parem.Heli sellisel kõlaril on parem kui näit. legendaarsel S-90-nel. võimendi võimsus võib olla vahemikus 20-30W. minul oli võmendi max 20W. need on tundlikud valjukad ja suure helirõhuga. passi järgi on võimsus 10w ja mark on neil 10GD36

Comment

to botased kui on formantad 4tk. siis kasti paned kaks tk ja ühendad nad paralleelselt ja saad takistuseks 7,5 oomi. seega hea lahendus võimule EST010. kuid seal võib tekkida ka probleem kõrgete otsaga vahemikus 12000-20000Hz, et on vaha lisada kõrgete valjukas kas siis ruupor või muu lahendus.Valjukaid omavahel ei isoleerita vaheseinaga.Vaata seda linki, mille lisan, sest need valjukad on parameetritelt väga sarnased.

http://audioportal.spb.ru/diy/4a/4a32box.php

allpool on pildid ja saad ettekujutuse asjast ainult seal on kasutusel üks madalate valjukas.

Comment

Mida see hermeetiline veel tähendab?

Comment

lihtsalt öeldes, et ei laseks kuskilt õhku vahelt välja=hermeetiline Ise tegin ka just 2 10gdš-1 kasti ja 3gd31 kõrgeteks. ... täiesti talutav keskkõlar tuli sellest.

Comment

to saajatz ma ei vaidle sinuga üldse, sest pole mõtet vaielda inimesega, kes pole asja oma silmaga näinud ja ka asjast valesti aru saanud. kui sa ei saa aru kas on liha või kala siis on see sinu probleem. Ehk on viga selles, et pole suutnud seda 40% avatud pinnast selgitada. nüüd ma kirjutan, et kui vaadelda kõlari kasti esipaneeli, siis sellest pinnast, kuhu on kinnitatud valjuhääldi võib olla kuni 40% avatud ja seda nimetati kunagi avatud pinnaga faasipöörajaks. selliste kastide kasutusala oli siis kui polnud veel kummi ääristega valjuhääldeid, mida kasutatakse suletud kastides. näi. kui valjuka madalam sag. piir on 50Hz siis sellise kasti madalamaks reprodutseeritud heliks mida on kuulda võib olla 25Hz ja sellised kastid on üldreeglina väga hea ja dünaamilise bassiga.Sina oled need kaks asja lootusettult oma tarkusest segiajanud.Uuri rohkem välismaa selle alaseid foorumeid. Sellised lahendused pole sugugi unustuse hõlma langenud ja neid kasutatakse ka tänapäeval ehkki nad meil on vähe levinud.Praeguses situatsioonis tuleb välja, et üks räägib aiast ja teine aia august.Minul on selline kõlar olemas ja ma tean väga hästi mis asi see selline on. Selgus sellises asjas on mul juba väga ammu ja tee enesele ka see selgeks ja ära aja rumalat juttu ja ära anna ebamääraseid soovitusi või arvamusi.Ehk ära topi oma nina sinna millest aru ei saa, enne jõua arusaamisele ja siis kommi. konkreetselt oli juttu lairiba kõlaritest, mis jagunevad tehnoloogiliselt avatud ja suletud kõlariteks ja kus kasutatakse erinevaid valjuhääldeid oma tehnilise lahenduse poolest.pappääristega ja plastikäärtega valjuhääldid.
                          seal on juttu papiäärtega valjukast

http://audioportal.spb.ru/diy/4a/4a32box.php[/URL]

Comment

no toho hullu sähh&#33;&#33;&#33;kas tõesti ei tea ja saa aru mis on hermeetiline&#33;

see on selline kaval asi et ei lase õhku ei sisse ega välja no ma ei oska no nagu auto õhukumm, kui sees on siis välja ei saa ja kui väljas on sisse ei saa see on hermeetiline keskkond seal kummi sees.

no lühis tuleb.....

Comment

to zebra no nii tegid ja kuidas välja kukkus kas madalaid ja kõrgeid on ja kuidas on keskmiste sagedustega ja kas on üldse talutav süsteem.võrreldes kvaliteeti maitset raha ja otstarvet?

Comment

http://www.audiocircle.com/circles/modules...albumListPage=6

kui keegi tunneb huvi audio asjade vastu. ehk saab keegi mingi idee&#33;

Comment

Working...
                                X