Teade

Collapse
No announcement yet.

3ГД38E (5ГДШ-4) kasutamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    3ГД38E (5ГДШ-4) kasutamine

    Vaja kombineerida arvuti tarbeks mingid kõlarid.
    Käepärast oleks võtta valjuhääldid 3ГД38E (uue markeeringuga 5ГДШ-4). Oskab keegi anda soovitusi kasti mahu ja tüübi osas? Ideaalne oleks, kui saaks Thiele-Small parameetrid nimetet valjukatele.

    Selgituseks veel - puidutöö ei ole probleemiks. Iseenesest võiksid kõlarid võimalikult kompaktsed olla, ehkki eelmised, mis tuli kahjuks teise arvuti taha tõsta olid nn. solgitoru T-Line tüüpi Kuivõrd mõttekas on aga nende valjukatega midagi eksootilist (ruupor, TQWT vms.) aretama hakata? Arvutada nagunii ei mõista
    Ühesõnaga - teretulnud oleksid nii kogemused kui soovitused.

    #2
    Seda tyypi valjuhäälditele sobib tagant avatud kast.Vajalikud andmed valjuhääldil: Pn=3W;f=80...12500Hz(ebaühtlus 15dB);Zn=4Om;resonantsisagedus tuleb ise kindlaks teha.Retsepte on leida kirjanduses (Lembit Abo "Raadiolülitused", Tallinn "Valgus" 1990).Samas on erinevate kõlaritüüpide jaoks toodud ka arvutus-juhised.
    PS. normaalne kõlar lampvõimendile
    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
    Projektide pildid
    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

    Comment


      #3
      Dipool(ehk põhimõtteliselt ka tagant lahtine kast on päris mõistlik lahendus nendele jubinatele - tundlikkus on päris hea, võib huvitava effekti anda. Ülimadalat bassi sealt kätte ei saa, küll aga päris mõnus midbassi ning küllalt maheda vokaali.
      Hornid jms võivad anda ka täiema sagedusriba, aga ka mõõtmed on sel juhul tunduvalt suuremad + ehitamise keerulisus.
      Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
      indrek@sac.ee, +3725174765

      Comment

      Working...
      X