Teade

Collapse
No announcement yet.

täiusliku kõlari otsingul...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tublid olete!
    Lisan ka igaks juhuks ühe temaatilise lingi, ehk aitab kedagi.
    http://www.enjoythemusic.com/magazine/equi...firstwattf1.htm

Comment

Bassikaks maksab uurida midagi Eminence valikust, nt Delta 15LF. Eestis Ronex pakub Eminenci (läbi Vellemani).
      http://www.ronex.ee/vellemann.html
      http://www.eminence.com/eminence/pages/pro...ers/del15lf.htm
      Delta 15LF maksab Ronexis ca 1600- tk.

Comment

Originally posted by Zen@Feb 14 2005, 19:01
        projekt iseenesest on austustvääriv ja hea.
        üks asi, mis mind üllatas on vaimustus tollest bassihääldist. ise olen ka natuke sellist isendit näppinud ja head muljet ta ei jätnud. hind on tal loomulikult oma suuruse kohta väga odav, aga siiski väga impressiivne ta oma õhukese korvi, väikese magneti ja üleüldise sulgkaaluga ei olnud. kinnises kastis jättis ka pigem sellise müristaja mulje.
        siiski, korralik 15" bass odav lõbu just ei ole, ning kindlasti saab ka tolles setupis starsound oma raha eest asjaga väga eduliselt hakkama ja on igasugusteks loomkatseteks paras ennast on ka dipoolilahendus kui selline huvitanud, aga minu suurimaks takistuseks on ruum.
        äkki Rein poetab ka mõned sõnad antud kõlarisetupist?

Toomas
        kui ma ise ka ausalt ütlen, siis ma jälestan selliseid suuri läikivaid asju mürtsumas valuvelgede ja toonklaasidega autodes.
        aga nii irooniline kui see ka pole, antud juhul ta ennast õigustab. ja muidugi hind oli eksperimentaalprojektiks väga soodne.

Comment

Originally posted by hipi+Feb 14 2005, 17:41--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (hipi @ Feb 14 2005, 17:41)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-saajatz@Feb 14 2005, 17:31
          no vat täpselt. "suvaliselt tehtud"

aga mina tahaks korralikult. aga vähemalt kui ta halvemaks ei tee, siis hulka ilusam näeb ta ju tegelikult ikkagi välja?
          ja kas lisatakistid filtris teevad ka asja ilusaks?? seda enam, et enamus juhtudel nagunii tuleb kõrgsageduse nivood alla tõmmata.

aga kui ilust rääkida, kuidas sulle mu radiaatori vahel olevad sokid meeldivad? neid saaks tegelikult ju ruupori kisa summutamiseks kasutada... :mellow: [/b][/quote]
          Kui nüüd sinu mõnitamisega kaasa minna, siis ütleks et sokid võiksid olla korralikult kokku volditud, ning soliidselt kas mustad või valged. Ning ruupori kisa summutamiseks sobiks tsärk paremini - lihtsam kinnitada jne.

Kui tõsisemalt rääkida, siis mina pidasin silmas seda, et kuskilt siit foorumist käis kõlks läbi et selline lahendus pidavat ühtlustama vms. kõlarite sagedusgraafikut, seepärast mul ka selline huvi tärkas. Aga kuna ma vaatan, et sinu poolt abi (vist?? :huh: ) ei tule, eks ma siis eksperimenteerin, ning teen paar pilti kah...

Comment

Originally posted by KaruTEC@Feb 14 2005, 19:13
            .. ei sülitaks isegi ***g ****o peale aga seda on palju tahetud

No see ***g ****o ei tasuks siiski katsetamist.
            Aga proovi seda DELTA 15LF-i, paberi peal tundub päris hea, kuigi Qt võiks natuke suurem ja Fs natuke madalam dipooli jaoks olla aga selle hinna eest ei saa palju rohkem tahta.

Comment

Originally posted by saajatz@Feb 14 2005, 22:28
              ... pidavat ühtlustama vms. kõlarite sagedusgraafikut, seepärast mul ka selline huvi tärkas.
              Ruupor ühtlustab sageduskarakteristikut ainult siis, kui ta vastava valjukaga kokku on sobitatud õigesti. See tähendab et kui valjukal endal pole eriti sirge sageduskarakteristik on väga peene töö tulemusel võimalik saada sumaarset karakteristikut sirgemaks.
              Suvalisele valjukale suvalise ruupoiri ette panemine ei too midagi head, ainult teravdab suunakarakteristikut ja tekkitab nn. kammfiltri efekti sageduskarakteristikusse.

Comment

Originally posted by moi+Feb 15 2005, 09:57--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (moi @ Feb 15 2005, 09:57)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-saajatz@Feb 14 2005, 22:28
                ...  pidavat ühtlustama vms. kõlarite sagedusgraafikut, seepärast mul ka selline huvi tärkas.
                Ruupor ühtlustab sageduskarakteristikut ainult siis, kui ta vastava valjukaga kokku on sobitatud õigesti. See tähendab et kui valjukal endal pole eriti sirge sageduskarakteristik on väga peene töö tulemusel võimalik saada sumaarset karakteristikut sirgemaks.
                Suvalisele valjukale suvalise ruupoiri ette panemine ei too midagi head, ainult teravdab suunakarakteristikut ja tekkitab nn. kammfiltri efekti sageduskarakteristikusse. [/b][/quote]
                ja seepärast ma küsisingi, et kas ja kuidas oleks võimalik ruuporit välja arvutada.

Comment

Originally posted by saajatz+Feb 15 2005, 16:20--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (saajatz @ Feb 15 2005, 16:20)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
                  Originally posted by moi@Feb 15 2005, 09:57
                  <!--QuoteBegin-saajatz
                  @Feb 14 2005, 22:28
                  ...  pidavat ühtlustama vms. kõlarite sagedusgraafikut, seepärast mul ka selline huvi tärkas.

Suvalisele valjukale suvalise ruupoiri ette panemine ei too midagi head, ainult teravdab suunakarakteristikut ja tekkitab nn. kammfiltri efekti sageduskarakteristikusse.
                  ja seepärast ma küsisingi, et kas ja kuidas oleks võimalik ruuporit välja arvutada. [/b][/quote]
                  et otsid s*ta karaga valjuka, ning hakkad ruuporiga mässama? ja mis arvutamine aitaks, kui sul sageduskara ülesvõtmise võimalust pole.

tee oma ruuporitest uus teema, ei näe seost kastivaba kõlariga.

Comment

Originally posted by hipi+Feb 15 2005, 16:28--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (hipi @ Feb 15 2005, 16:28)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
                    Originally posted by saajatz@Feb 15 2005, 16:20
                    Originally posted by moi@Feb 15 2005, 09:57
                    <!--QuoteBegin-saajatz
                    @Feb 14 2005, 22:28

ja seepärast ma küsisingi, et kas ja kuidas oleks võimalik ruuporit välja arvutada.
                    et otsid s*ta karaga valjuka, ning hakkad ruuporiga mässama? ja mis arvutamine aitaks, kui sul sageduskara ülesvõtmise võimalust pole.

tee oma ruuporitest uus teema, ei näe seost kastivaba kõlariga. [/b][/quote]
                    Ma ei ole küll kindel kas see antud teemaga haakub, aga kuna pealkiri on "täiusliku kõlari otsingul..."
                    ehk - teema on täiusliku kõlari otsingust. olgu selleks diapool, t-line, ruupor vms. see selleks, rohkem su teemat ei risusta.

Aga milleks on vaja võtta üles elemendi sageduskara? enamikel elementidel mis tänapäeval poes müüa (vähemalt tõsistel tegijatel) on see lausa eraldi tabelina toodud.

Comment

Huvitav teema. Tegemist vaieldamatult kõlarigurmaanluse ühe haruga.

Siiski ei saa ma lahti tundest, et mõnes mõttes on see äärmuslik, ressursse väga pillavalt kasutav lahendus. Umbes nagu kahuriga pardijaht, kui tohib sellise võrdluse tuua
                      Mõnegi projekti puhul torkas silma, et kasutatakse üsnagi põhjalikke filtreid, kohati veel lisaks täiendavaid sobitusahelaid. Kuidas see lõppeesmärgi konteksti sobib?

Comment

Originally posted by @ndres@Feb 15 2005, 20:35
                        Huvitav teema. Tegemist vaieldamatult kõlarigurmaanluse ühe haruga.

Siiski ei saa ma lahti tundest, et mõnes mõttes on see äärmuslik, ressursse väga pillavalt kasutav lahendus. Umbes nagu kahuriga pardijaht, kui tohib sellise võrdluse tuua
                        Mõnegi projekti puhul torkas silma, et kasutatakse üsnagi põhjalikke filtreid, kohati veel lisaks täiendavaid sobitusahelaid. Kuidas see lõppeesmärgi konteksti sobib?
                        jutt käib jah harust, millele ma lõpuks maandusin, sest lihtsamad lahendused kahjuks ei rahuldanud.
                        väikest konkurentsi hakkab varsti pakkuma plaanitav kaheribaline transmission line, saab näha, kumb võitjana välja tuleb.

-----------------------------

nii, poisid ja tüdrukud&#33; dipool projekt on vist valmis.

oli vaja lihtsalt jõulisemat baffle step korrektsiooni, samuti laiendasin pisut kitsama paneeli ühte serva kuldlõike (golden ratio) järgi.

aga jah, täiuslikku kõlarit pole olemas...
                        kuid need kõlarid ajavad jala tatsuma küll, kohe meelitavad erinevaid plaate mängijasse toppima...

Comment

tõesti...dipool kõlarid mängivad hästi, eriti kesk ja kõrgsagedusi. Kuna endal on palju vana saepuruplaati millega katsetada, siis tegin endalegi mingid varjandid, lihtsalt proovimiseks. Kasutasin 10GD-34 4Ohm ja siis mingit suvalist kõrgete elementi. enne seisid nurgas S-90, kui nüüd nendega võrrelda siis heli muutus palju detailsemaks ja meeldivamaks. madalamaid sagedusi kadus muidugi vähemaks, aga see ei olegi nii tähtis kuna mul oli eesmärgiks just nende sageduste esiletõstmine, mille sisse mahub inimhääl. filme on kõvasti parem nendega vaadata.

Comment

Originally posted by gura@Feb 18 2005, 11:33
                            tõesti...dipool kõlarid mängivad hästi, eriti kesk ja kõrgsagedusi. Kuna endal on palju vana saepuruplaati millega katsetada, siis tegin endalegi mingid varjandid, lihtsalt proovimiseks. Kasutasin 10GD-34 4Ohm ja siis mingit suvalist kõrgete elementi. enne seisid nurgas S-90, kui nüüd nendega võrrelda siis heli muutus palju detailsemaks ja meeldivamaks. madalamaid sagedusi kadus muidugi vähemaks, aga see ei olegi nii tähtis kuna mul oli eesmärgiks just nende sageduste esiletõstmine, mille sisse mahub inimhääl. filme on kõvasti parem nendega vaadata.
                            tõsi...
                            olles mõnda aega lahtistega kuulanud, on väga raske harjuda vokaaliga kaasas käiva kuminaga tavakõlari puhul.

Comment

hmm...kas paneel bassikale liiga väikseks ei jää, sest tagant tulevad lained ju põhim. kustutavad esimesed ära. Kas avatud kõlarite juures ei kehti seadus mida madalamat heli tahad seda suurem peab olema paneel? Siin on näidatud ka üks tabel selle kohta. Aga kuna sa said asjaga väga hästi hakkama siis mismoodi? Kas "baffle correction circutiga" ( eesti keelde tõlgituna kõlab kuidagi kahtlane)?

Comment

ahjaa..krt ei pand tähele et sa üleval pool juba rääkisid baffle step korrektsioonist. aga kas see siis tõesti nii palju aitas?

Comment

Working...
                                X