Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Saab küll basse juurde, võta tavaline 50 mm läbimõõduga solgitoru. Tagaseina tee auk sisse. Pikkus võis olla ka mingi 70 - 60 mm. Ma ei mäleta enam täpselt pikkust aga asi toimis. Ma ei usu et 6as-2 on nii palju läbiarvutatud kui S30 gi. Filtergi on ju ainult see 1uF kõrgetele.
Ise soovitaksin lihtsalt katsetada toru pikkuse ja vatiga, ega ta ju ennegi mingi eliit kõlar polnud.
Maailm oleks puhas ja süüta
kui poleks õllejogurtit
- Õ.Õ.
Ise kunagi tegin ka need kõlarid ümber inverterkastideks. Täpselt ei mäleta, aga natukene peaks alumist otsa küll parandama. Eriti hea efekti saad kui teed kõrgpääsfiltri vahele, lõikesagedus nii 100hz. Endal kogemused olemas ning nii kaotad selle nõmeda kumina madalatel sagedustel ning heli nauditavam kah. Kasti seinad võiks ära polsterdada, filtrit vist pole mõtet hakata hetkel sisse ehitama.
Originally posted by rainx666+--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (rainx666)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>võimalus ka lihtsalt passiiv radioaatorit kasutada nendes kastides...pidi ka aitama bassi suhtes..Täpsemlt lugeda Raadiolülituste raamatust..[/b]
kui mõtled passiivkiirgurit, siis selle teostamiseks puuduvad mul vajaminevad kõlbmatuks muutunud elemendid. terveid ei tahaks ka nüüd päris lõhkuma hakata.
<!--QuoteBegin-a11an Kas keegi äkki täpsestaks, mis kõlar on 6ac-2. Pilt oleks vist palju küsitud.[/quote] pilt
madalaid ja keskmiseid mängib element 10gd-34, kõrgeid 3gd-2.
A jaa, seda ma tean küll. Nende kastidest sai rõdule lilleriiul tehtud kunagi Muideks Abo raamatus oli selle kõlli tuunimisest juttu! Kui ma ei eksi?
A jaa, seda ma tean küll. Nende kastidest sai rõdule lilleriiul tehtud kunagi Muideks Abo raamatus oli selle kõlli tuunimisest juttu! Kui ma ei eksi?
Originally posted by a11an@Feb 23 2005, 15:00 A jaa, seda ma tean küll. Nende kastidest sai rõdule lilleriiul tehtud kunagi Muideks Abo raamatus oli selle kõlli tuunimisest juttu! Kui ma ei eksi?
Jah on küll juttu, nimelt seletatakse, kuidas passiivkiirguri abil madalaidsagedusi parandada.Aga paraku teema autoril pole selline lahendus võimalik nagu ma aru sain.
Mõtet asjal pole!Olen seda varjanti proovinud aastaid tagasi, kuid positiivse tulemuseta(kõlari poolt kannatatav võimsus langeb, samuti kvaliteet).Antud kõlaris kasutatav valjuhääldi on spetsiaalselt mõeldud kasutatamaks kompressioonkõlaris.Inverteriga kastis ta lihtsalt puruneb liig suure võnkeamplituudi tõttu.
Originally posted by Cheopps Antud kõlaris kasutatav valjuhääldi on spetsiaalselt mõeldud kasutatamaks kompressioonkõlaris.Inverteriga kastis ta lihtsalt puruneb liig suure võnkeamplituudi tõttu.
sama elementi kasutatakse ju ka s30 inverterkastides :huh:
omal sai samasugustele kunagi niisama huvi pärast pandud 3cm, 10cm pikkune toruke.. ning andis midagi juurde kyll, ning ribadeks pole kyll suutnud lasta neid, kõrvaga kuuleb naq kui moonutama hakkab..<-- aint 3cm on liiga väike, hakkab vilistama... suurema valjuduse juures
Comment