Teade

Collapse
No announcement yet.

Nelja elemendi ühendamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by eltonno15@Mar 3 2005, 19:55
    skeemi pealt vaadates kõik elemendid 8 Ω ja ma arvan et ka siis kasti takistus8 Ω et kui tahad 4 Ω kaste et äkki valida kõik elemendid 4 Ω sed.Eks targemad parandagu kui eksin.
    No aga ei ole kaheksa. Nominal impedance 4 Ohm !!!

http://www.visaton.com/english/artik..._726_6_21.html

Comment

Kogutakistuseks vaja 4 - 6 omi.
      Ei saa aru - kui sul 4 oomi vaja, siis ju see VOX200 skeem sobib, näivtakistus on 4 oomi(vaadates graafikut, siis ~~50 Hz - 1 kHz on tõesti impedantsi-kõver ~~4 oomi).
      Nagu öeldud, midbassid lähevad soovitavalt paralleelselt, kuna vähemaks saab alati; tweeter jääb 8 oomi ega tekita "woofriga paralleelitades 4 oomist takistust". Seda vähem on võimalik tekitada ka 6 oomist nominaaltakistust.
      Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
      indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Originally posted by intz@Mar 3 2005, 21:25
        tweeter jääb 8 oomi ega tekita "woofriga paralleelitades 4 oomist takistust".
        Ei no sellest ma saan aru küll. Aga kui tweeter ja 8 oomine woofer paraleelselt on 8 oomi ja midbassid paraleelselt 4 oomi, siis need omavahel paraleelselt ühendades ei saa ju 4 oomi? Või saab? (Ma hakkan hulluks minema siin juba)
        Kas nii saaks, kui kaks nelja omist midbassi jadamisi panna ja siis woofriga paraleelselt kokku ühendada?

A ma ei tea, lähen magama.

Comment

Vaata seal skeemil on nii ,et kogutakistuse määravad ära midbassid kune need annavad kokku 4 oomi ,woofer 8 ja tweeter 8. Mina soovitaks ehitada selle järgi kuidas nemad seal teinud on. Visatoni onud ei tohiks kuigi lollid olla kuna nad on ju kõik ära mõõtnud oma ''erilistes saalides''. Kuigi mina ei ole siiamaani aru saanud mis valemitega nemad filtrites juppe arvutavad.
          Tõnis

Comment

Ei no sellest ma saan aru küll. Aga kui tweeter ja 8 oomine woofer paraleelselt on 8 oomi ja midbassid paraleelselt 4 oomi, siis need omavahel paraleelselt ühendades ei saa ju 4 oomi?
            Uhh...
            Midbassid paralleelselt on 4 oomi, nii, woofer on 8 oomi, nii tweeter on 8 oomi. Otsese kõlari takistuse määrab ära woofer, kuna see on kogu ahelas "otse", tema teele jääb veel ka pool - seega ka jadaühenduses poolitakistus enam-vähem läheab kirja(kuigi korraliku pooli puhul on tema takistus siiski suhteliselt vähene). Näiliselt siis jääbki kogukõlari takitustuseks bassivaljuka takistus. Midbassid ja tweeter on woofriga ühendatud läbi kondede(sinna lisanduvad tavaliselt veel erinevad komponendid), mistõttu otseselt midbasside näivtakistus otseselt mõju ei avalda. Seetõttu tavaliselt öeldaksegi, et kõlari kogutakistus käib läbi bassikõlari 3ribalises kastis, 2ribalises on selleks samuti bass/kesksagedusvaljukas.
            Muuseas, kõlari takistus sõltub ka palju kasti konstruktsioonist.
            Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
            indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Kõlari aktiivtakistus (vahelduvvoolu, mitte alalisvoolu takistus) on muutuv suurus ja oleneb valjuhääldite ja filtrite iseloomust jms.
              Vaata antud kõlari sagedus/takistus karakteristikat. Sealt saad välja lugeda, mis on selle kõlari takistus mingil konkreetsel sagedusel. Nagu näed, kõigub see vahemikus 35Hz-20kHz ca. 3-12 oomi. Kõlari takistust on võimakil määrata mitmeti, lihtsustatult kas "keskmine kogu lubatud taasesitatavas sagedusalas" või "keskmine-madalaim" millisel väärtusel ta pikemat aega püsib. Viimane on parem variant.
              Nagu näha püsib antud kõlari takistus päris pikalt sagedusvahemikus ca. 80Hz-500Hz 4oomi. Kui uurid sinna märgitud ms-filtri ja kesksagedus filtri "ülekattuvust", saab ka selgeks, miks.

Edit: Selgeks võib-olla ei saa, aga vihje küll . Et see asi selgeks saaks, peaks vaatama ka üksikute valjuhääldite sagadus/takistus karasid selles sagedusvahemikus ja siis arvesse võtma, mis see filter seal teeb.

Comment

Originally posted by tsaarts@Mar 4 2005, 07:03
                Vaata seal skeemil on nii ,et kogutakistuse määravad ära midbassid kune need annavad kokku 4 oomi ,woofer 8 ja tweeter 8. Mina soovitaks ehitada selle järgi kuidas nemad seal teinud on. Visatoni onud ei tohiks kuigi lollid olla kuna nad on ju kõik ära mõõtnud oma ''erilistes saalides''. Kuigi mina ei ole siiamaani aru saanud mis valemitega nemad filtrites juppe arvutavad.
                Tervist- tervist

filter : http://www.visaton.com/english/bildg..._bweiche1.html
                Vaatasin neid juppe, mis seal on. Kui täpselt selle järgi teha, siis läheb kole kalliks asi. Osad konded ja poolid tuleks visatonist tellida (tevalos ei ole). Kui kohe terve filter visatonist tellida, siis vist palju kallim ei tulegi. Kahe filtri hind tellimisel on 191,56 euri! MA ARVAN, ET JÄÄB ÄRA! Samas filter oleks muidugi korralik!

Intz, suured tänud sulle.

Comment

Bipolaaride orgia :wacko:.

Comment

Working...
                  X