Teade

Collapse
No announcement yet.

Lomo kõlarid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by walwal@Mar 9 2005, 10:50
    Nii. Ma arvan, et hakkan lõpetama teemat. Piisavalt palju inimesi on jälginud seda teemat. Ja mis arvustaja mina olen. ONKEN, SEE ON LEGEND MAAILMA KÕLARITE AJALOOS.
    Teemat uurides sattusin ka Tannoy kodulehele. Nn. kodukõlarite alajaotuses Prestige Series on isend GRF Memory.

Huvitav, mis kastitüübiga on tegemist?
    Ise nad ütlevad - Enclosure type Quadruple ducted port system. Mida asjatundjad selle kohta arvavad?

Comment

Tony T-------See on tore ,et tegid justkui algust teemaga ka eesti keeles. Kui oled sellega kaua juba tegelenud; siis vöiksid ju ka põhjalikumalt valgustada seda teemat. Kuidas sa oma musti tegusid teed. Rääkida oma õnnestumistest ja ebaõnnest. Eriti viimasest. See kõige tähtsam. Kas siinsamas foorumis või teed uue foorumi. Aga huvitav on ikka.
      Hipi--------noh anna andeks mu väike provokatsioon. Võib-olla sa oledki õigel teel. Kes teab? Aga samas detailsusest ja puhtusest. Väike lugu. Käisin mõni aasta tagasi Riias sugulastel külas. Siis sai vaadatud ka natuke ringi, mis cd-sid sealkandis pakutakse. Mul oli seeaeg parasjagu nõrkus sellise tibi vastu-Peggy Lee. Ja seal parasjagu müüdi. Ostsin. Läksin oma sugulaste juurde siis . Mõtlesin, et kuulan. Aga tuli välja, et neil polegi miskeid kõlareid kodus. Ta ise töötab stuudios. Pakkus siis mulle lahkelt oma stuudioklappe. See mis ma kuulsin, oli lihtsalt kohutav. Hiljem kodus kuulates oma vanade kõlaritega polnud asi sugugi nii hull. Seoses sellega tahtsin sulle öölda, et kas sa ei arva, et mida paremaks kvaliteet muutub seda vähem jääb järele seda, mida üldse kuulata on võimalik. Me ise ahendame kogu aja seda ruumi. Õndsad on need kes vaimust vaesed. Aga see muusika, õhu võngutamine. Sellel tegelikult ei ole mingit tähtsust. Aga ammugi siis sellel, missuguse kastiga. Inimestel on lihtsalt igav ja siis nad mõtlevad igasugu asju välja, et oleks huvitav olla.

Comment

see ongi see tänapäevasem onkeni variant. seda sai vist kusagi ennist mainitud ka.

Comment

Teemat uurides sattusin ka Tannoy kodulehele. Nn. kodukõlarite alajaotuses Prestige Series on isend GRF Memory.

Huvitav, mis kastitüübiga on tegemist?
          Ise nad ütlevad - Enclosure type Quadruple ducted port system. Mida asjatundjad selle kohta arvavad?
          Orignaal GRF (valmistati u 50-60ndatel) oli bac loaded horn st. ruupor. See variant on siis põhimõtteliselt bass reflex. Bass reflex aga on lai mõiste, näiteks onken on ka bass reflex, lihtsalt "onken aligned bass reflex". Kuna jooniseid selle kohta ilmselt ei liigu, siis ei tea täpselt mis nad seal teinud on, kaldun arvama, et midagi onkeni-laadset.

Edit: walwal jõudis ette :P

Comment

Tony T-------See on tore ,et tegid justkui algust teemaga ka eesti keeles. Kui oled sellega kaua juba tegelenud; siis vöiksid ju ka põhjalikumalt valgustada seda teemat. Kuidas sa oma musti tegusid teed.  Rääkida oma õnnestumistest ja ebaõnnest. Eriti viimasest. See kõige tähtsam. Kas siinsamas foorumis või teed uue foorumi. Aga huvitav on ikka.
            Võiks ju proovida aga olen selles suhtes pisut skeptiline. Tegelikult huvitavad sellised asjad väga väheseid.

Edit: Aga oma ebaõnnestumistest tasub alati rääkida: kohe on näha, kuidas inimestes huvi tekib

Comment

Hipi--------noh anna andeks mu väike provokatsioon. Võib-olla sa oledki õigel teel. Kes teab? Aga samas detailsusest ja puhtusest. Väike lugu....
              Eks igal lahendusel on omad head ja vead. mina valisin lihtsalt variandi, kus hea asi kõlab hästi, samas omaltpoolt väldin uute vigade tekkimist (ehk nende lisandumist algsele informatsioonile). on ka puhast algmaterjali, millele on patt muda peale valada puudulikke kõlareid kasutades. muidugi on ka nö. meeldivaid vigu, mis lisavad helile oma värvingu, mida mõned inimesed eelsitavad teatud muusika puhul (näteks lairiba ja lampvõimendi kooslus).

Comment

On liigagi laialt levinud arusaam, et lampvõimendi peab signaalile lisama mingit värvingut. Või peab tekitama tohutus koguses 2.-si/paarisharmoonilisi. Kindel see, et eksisteerib palju selliseid lampvõime, mis kõlavad moosiselt ja romantiliselt. Ja on palju inimesi, kellele see meeldib. Isiklikult kasutan ju samuti lampvõimu ("küllaltki" WE #91, ainult 2A3 väljundis ja driver on EL84), seda peamiselt tema lineaarsuse ja neutraalsuse tõttu. Ja peale selle lairibavaljukaid OB-l.

Comment

No nii. Audese komisjon on ka oma töö lõpetanud Sain kiitva hinnangu osaliseks. See justkui tõstab toonust. Peale pikaajalist kuulamist ja katsetamist sai eraldatud kõik liigne, st. jäigi ainult onken oma 4A32-ga. Ei mingeid filtreid ega tviitreid. Tulemus on tõesti hea. Peale pisinokitsemist viin ta siiski veel korraks nende laborisse , et lõplikult testida. Kohapealse testimise käigus sai kasutatud:Patricia Barberi - Cafe Blue, Sara K - Water falls.

Comment

Kuna siin eraldi teema jalgadest üleval juba, siis mina siin natuke onkeni jalgadest. Kuna kõlar on üsna raske(70-80kg) siis sai otsustatud lihtsalt puidust klotsid alla panna. Ja nimelt 3, sest teadupärast kolmejalgne kõlar ei kõigu Ja veel huvitav tähelepanek onkeni kohta. Kui muidu kõlarite puhul on väga tähtis kui kaugel ta on seinast, siis onken suhub asjase üsna ükskõikselt.

Comment

http://audioportal.spb.ru/diy/4a/4a32box.php

Ei midagi uut siin päikese all, vana ja väärt teema, mille kallal on mõtet tööd teha ja vaeva näha.Hea on see, et see uuesti on üles võetud ja arendatakse edasi.Olen oma postitustes varemgi vihjanud lairiba kastidele ja rööm lugeda, et mõttekaaslasi on.Sellel aadressil, mille üles riputasin on allpool ka pildid ja mõõtetulemused.

Edu asjaosalistele!!

Comment

Täna siis käis järjakordne komisjon . Seekord siis koosseisus Intz ja Sully. nemad räägivad oma muljetest ise. Mina tahan ainult seda öölda, et täna ma kuulsin esimest korda, kuidas on võimeline kõlama klassika suure sümfoonia orkestri esituses kodus, sest alguses sai kuulatud minu cd mängijal. Umbes nagu mp3. Õudne. Nii et arenguruumi on. Minu järeldus tänasest päevast - tuleb kiiresti vahetada cd mängija ja kaablid. Aga see ei tähenda seda, et ma oleksin oma arvamust muutnud ses suhtes, et onken 4A32 baasil kõlab paremini kui audese blues.

Comment

äkki on see kohatu et, et võrdlen kogu aja bluesiga aga millegagi peab ju võrdlema.

Comment

Ja samas tasuta reklaam ja info. Kui tahate veel kiiresti omandada häid kölareid. Ostke Audese Blues. On saada veel viimased sellise hinna ja konfiguratsiooniga kõlarid. Tulevad uued ja kallimad. Juba hetkel müüakse antud isendeid venemaal hinnaga 2,5 dollarit!!!!!!

Comment

Originally posted by Tony_T@Mar 9 2005, 16:38
                              Isiklikult kasutan ju samuti lampvõimu ("küllaltki" WE #91, ainult 2A3 väljundis ja driver on EL84), seda peamiselt tema lineaarsuse ja neutraalsuse tõttu. Ja peale selle lairibavaljukaid OB-l.
                              Kirjuta vähe rohkme lahti, ma ei saa samuti aru, mida WE#91 ja OB tähendavad

Comment

OB - open baffle e. lahtisel laual e. dipool

*samas ootaks ka kommentaare, intz, Sully?

Comment

Working...
                                X