Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Fostex -it ei pea häbenema!Iseasi kui tervelt nad siia saabuvad h34r: .Garantiid,tagastust ega kompensatsiooni pole.
No ja mis nendega ikka juhtub B-)
vaatasin siin naca ringi,kahjux ei leidnud sellist kohta kus olex näinud ka fostexi graaafikut.aga muidu vist jah-tuleb teine(onken) esialgu 2 ribane ja üritan siis lõigata 4000 pealt. ex näe mis sellest välja tuleb. oma mõtetele leidsin kinnitust järgnevast viitest. seal on seda tehtud, kuigi asi on hoopis 3 ribaline. ka seal mängib fostex 4000 ülespoole.kui rikkamax peax saama, siis vöib juu igatsugu asju veel teha raha äraandmine ei ole nagu eriline probleem köik vötavad vastu.muidu selles järgnevas viites vöib klikata veel-Bass peale siis näeb onkenit Audax baasil,kui vajutada -Tweeter-näeb kuida siis see Fostex T825 tegelikult välja näeb ka. ja loudspeaker damping-seal näete mida võib teha aga võib ka mitte nii teha. on ka teisi võimalusi, mina valin teised. http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/mysystem.htm
nagu ütlesin rahast lahti saada pole probleem :P http://cgi.ebay.fr/ONKEN-MAHUL-ALTEC-JBL-T...3QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.nl/Onken-5000T-Esprit-horn...1QQcmdZViewItem
head päeva. loodan, et ma mõni aeg teid ei tüüta oma onkeni jutuga
tegelikult
kena pakkumine http://www.madisound.com/pdf/fostex.pdf
aga alamhinnast millest võix juttu teha pole juu olnud. muidugi pole see mingi müügifoorum.aga ikkagi, ma arvan et paljusid huvitax.samas kahju, et sa temaga ise nagu midagi ette ei võtnud. kogu aja ootasin.
See postitus on mõeldud ainult neile, kes tahaksid võib-olla kunagi ehitada onkeni altec baasil.kõige pealt siis sellest-altec 414-B. See on siis see valjukas mis on ette nähtud petit onkeni jaoks.
Selle Altec 414-ga on ka selline lugu,et sellest on tehtud erinevaid modifikatsioone-A,B,Z esimese hooga tuleb meelde. Mõned neist on ka 16 oomised. Näiteks 414-16B-mis väidetavalt pidavat ka hea valjukas olema onkeni jaoks. Ma ei tea kui te seda minu üles pandud pilti uurite siis leiate sealt ka vastava tviitri koos ruuporiga-3000H ja veel altpoolt ka krossi-N3000H.nii tviitri kui ka krossi otsimisel peaks jälle suurt tähelepanu pöörama märgistustele. Just see viimane täht seal lõpus. On nii 8 kui 16 oomiseid versioone.näitex:tviiter 3000B 8oomi, krossid-3000A ja3000F-8 oomi,3000G-16oomi.sellin seda 414+3000 on kasutanud altec paljudes oma kõlarites näitex 8 oomine Coronaado. Ja üldse olex see ehk kõige lihtsam 2 ribane onken alteci baasil. Samas tuleb ette hoiatada hinnad ei ole just väikesed ja müüakse harva. Ma siin üritan ikka rääkida 8 oomisest onkenist. Millega seda 414B siis veel võiks panna koos mängima? Kindlast 800 seeria tviitritega. 800 seeria tviiritest niipalju,802-806 hinnatakse miski pärast rohkem, 807 ei ole eriti soositud kodu jaoks. 808 on üsna laialt kasutusel.ütleksin ,et 802-806 on lihtsam leida 16 oomi isendeid. Nii et siis nagu tõmbubki ring jälle kokku ja jääb 808-8A. Samas kes on kannatlik leiab ka 802-806 8 oomised modifikatsioonid. Tähistuses siis näitex 808-8A-8 oomi 808-16A oleks siis vastavalt 16 oomi.
Kui nüüd võtta 288 seeria tviitrid, siis siin on ikkagi jälle domineeriv 16 oomi. Vanemad veel rohkem. Aga ka siin on võimalik leida 8 oomiseid modifikatsioone. Üks sellistest variantidest on 288-8K, väga palju kiidetud tviiter.Maksab palju, USA-s tahetakse paari eest teinekord saada 500 ja enam dollarit. Samas ei ole väga hinnatud audiofiilide seas, vaatamata ilusatele andmetele. 288-8G on ehk kõige hinnatum tviiter 8 oomiste seas, selles seerias. Samas nõuab see vist ka juba eraldi kõrgeid.Ja ta pannakse mängima hoopis kekmisi.
Kui nüüd hakata otsima endale 8 oomist komplekti kusgil netis jupphaaval, siis jah need modifikatsioonid ajavad hulluks. Ja tihti jäetakse markeeringu lõpp üldse kirjutamatta. Võta siis kinni mis ta tegelikult on. Sedakorda siis niipalju 8 oomiste valjukate altci valiku kohta.
tegelikult tegin eelmise postituse enne OO-s valmis. ja lisasin sinna ka ühe jpg. kus olid andmed. aga texti kopimisel ei kopinud seda jpg-d ära. kahju
http://klaabu.pri.ee/ftp/
panin sinna dataneti üles ühe-b.rar password-walwal
seal on mõned altecid puudutavad asjad, mida mul pole võimalik olnud siia foorumisse panna. kel huvi on, palun!
Sa jõuad oma küsimustele ennem vastata kui teised reageerida!
Mõttekäik ja tehniliste lahenduste käik on(oli) endal sama kuni leidsin valmis lahenduse....Muidugi see maksis ka...Kuid sinu arutelu viib mind taas Onkeni maailma tagasi kuigi olemasoleva(nüüdseks juba kergelt moditud Jamo365 seeria taanlastega) süsteemiga olen väga rahul ja seda just lampvõimu kasutamisega kaasnevalt!Praegune süsteem siis:
JAMO 365
Peale modimist(filtrid)
25-33000Hz +/-2dB
Tundlikkus 96dB(50-25000Hz)
Kasutusel hetkel 2x7W SIC! Lampvõimu taga ja soundi detailid peensusteni tajutavad - seda suht ruumikas elutoas(ca 35m2)
Võimsus sama mis tehases st.200W jätkuvat(kuni 1% moonutusi)
Lühiajaline laks 365 W(300W juures 12% moonutusi 30Hz siinuse juures,8%25kHz,mõõtmisel kasutatud Peavey lampkontsertvõimu 2x400WRMS,moonutustega0,1% ja staatiliselt mõõdetud 8Om takistiekvivalendiga)
Hetkel asjaga rahul kuid arvan ,et Onken vs.bassreflex hoopis kaks (muusikaliselt) erinevat süsteemi , millepärast püüan siis teemas püsida,et nö. kätt pulsil hoida
Kuna peas mõlgub mõte 2X45W(või 2X66W)SE lampvõim ehitada,tahaks valmis meisterdada ka ühe korraliku Onkeni versiooni - kõik sõltub ajast - füüsikaseadused õnneks pole muutunud
sänx maaalune, sinu toetava suhtumise eest! võibolla pole vaja sul ehitada võimsamat võimendit. 10W on juba hirmus. ma ei ole viicinud asjasse süveneda mitu W mul on. nii jutu tasemel ehk mingi 15. kui ma 4A32 baasil kuulasin kusagil keskel siis nüüd kui panen taha neile altec 414-8B siis tuleb veel maha keerata. ja seda veel ilma kastita.nii et äkki see sinu 7 W ongi paras.
Jätkan siis veel teemat Onken Alteci baasil.Köik, kellel vähegi võimalik, ei kasuta 414- seeriat onkenis(see olex siis petit onken-valjukas 12 tolli) vaid hoopis 416- seeriat(lihtsaltOnken 360l kastis), valjukas siis 15 tolli. Selle 416- ga on ka nii, on nii 8 kui ka 16 oomine variant. Halb on ainult see, et ka kõlari mõõtmed suurenevad märgatavalt. Kvaliteet muidugi ka. See olex siis nagu pluss. Nii et tuleb siis väga arvestada oma ruutmeetritega. Mis puudutab tviitreid, siis 288 seeria ja 800 seeria täpselt nii nagu 414 seeria bassika puhul.Aga samas pole silma jäänud veel kusagil ,et olex kasutatud 3000 seeria tviitreid. Kuigi vaatamata äbarikule välimusele, nimetataxse neid austava nimetusega-supertviiter.
Kes on aga ikka tõsine tegija, see alla Altec 515 seeria(16 tolli)ei kasuta.See selleks.
Natuke oomidest.Esmasilmapilgul tundub,et valik on tohutu.Samas võin öelda, et head 8 oomist tviitrit on tunduvalt raskem leida kui 16 oomist.Veider ex? Vanemad 288 seeria omad, olid veelgi kõrgeoomilisemad. 288 seerial oli põhirõhk pööratud inimhääle võimalikult tõetruule esitamisele. Ja tundub, et nad said sellega kenasti hakkama. Millest muidu sellised pöörased hinnad.Kuna 288 seeria ülemine ots jääb veidi lahjaks ,siis tihti kasutataksegi kõrgete jaoks veel eraldi tviitrit ja lastakse sellel 288-l rahulikult mängida oma kaunist keskosa.
Veel natuke hindadest ilma nubriteta. Kui võtta 414 ja 416, siis hinnavahe ei ole eriti märgatav. Tänu sellele, et 416-8a on näiteks väga raske leida. Aga 414 ja 515 on hinnavahe ikka täiest olemas.
Kui nüüd võrreda tviitreid, siis 288 on kindlasti kallim kui 800 seeria. Ja kui võtta veel mingi vanem, 47. a. 288 siis võib hind olla vabalt üle 1000 dollari paari eest.
Nii et siis soovitus: kui hakkate ehitama onkenit, oleks mõistlik kaaluda 16 oomilist varianti, st. kui sobib teie võimuga. Kordan veelkord, kuidagi väga raske on algul orienteeruda selles valjukate rägastikus. Samas on ka väga palju väga häid valjukaid, millest siin pole veel juttugi olnud.Sealhulgas ka lairibasid.Muidu veel 800 seeria kohta - hinnatuimad on kindlasi alumiinium kupliga tviitrid.Need on asendatavad. Sellega saab igaüks hakkama. Pakutakse ka titaanist asenduseks. Mis tegelikult polevat hea. Mõned valjukad on komplekteeritud nn. Symbiotik kuplitega. Ma ei oska seda kuidagi eesti keelde panna. Ka 288 seeria kuplid on asendatavad, aga nagu olen aru saanud, siis see on seotud väikeste raskustega. Ja seda peaks tegema spetsialist. Aga äkki on see nii ainult ameerikamaal, ma ei tea.
Epiloogiks siis veel niipalju. Ma ei saa aru oma nõdra mõistusega, kuidas selline maailmakuulus firma on võimeline tootma igasugust erinevat saasta. See oleks siis see, mida ta teeb hetkel. Ju siis saastaga on lihtsam raha teenida. Õnneks jätkub ka saasta ostjaid.
eile juhtus mul jälle näpukas. kirjutasin lolli järjekindlusega kogu aeg miskipärast 500 seeria tviitritest, tegelikult olex pidanud olema 800 seeria. parandasin ära juba. aga keegi midagi ei öelnud ka.või ei viicitud asjasse süveneda.igatahes palun vabandage mind!
Форум разработчиков аппаратуры звуковоспроизведения - Обсуждение вопросов, связанных с конструированием ламповых усилителей, акустики, отдельных элементов звукового тракта, а также концептуальных вопросов о построении высококачественного звукового комлекса.
Ja kui kedagi peaks veel see Lomo ja Onkeni teema huvitama, siis samalt saidilt foorumist kaks teemat
Вот достались такие головы. Состояние на 5-. Все остальное вы видите. Получится с них что то путевое или отнести где взял ? Может их буриданчиком :), т.е. я хотел сказать композитом Воробьева "подлечить" ?
Kui te end seal foorumis ära registreerite näete ka pilte, muidu võib tekkida raskusi, ei saa aru millest jutt käib.Loomulikult on kõik tasuta.Ja kogu foorum siis puust ja punaselt-
Форум разработчиков аппаратуры звуковоспроизведения - Обсуждение вопросов, связанных с конструированием ламповых усилителей, акустики, отдельных элементов звукового тракта, а также концептуальных вопросов о построении высококачественного звукового комлекса.
Kaevaks vahelduseks vana teema üles, kuna asi hakkas huvitama. Nimelt oleks vaja kohe valmivale 6F5P lampvõimule ka vastavaid kõlareid. Olen vaadanud erinevate hornide, TL-ide jm sellise poole, OB-d hetkel ei kasutaks, kuna sel võimul madal ots suht nõrk ja võimsust ka vähevõitu, prooviks vahelduseks ka midagi uut. Onken hakkas silma just tänu sellele teemale, kus teemaalustaja seda rohkelt kiitis. Esimene küsimus oleks siis see, et mis teeb Onkeni nii eriliseks võrreldes tavalise inverterkastiga (mõlemad ju tegelikult inverterkastid). Teine küsimus oleks see, et mis määrab elemendi juures selle, kas seda saab antud kastis kasutada (Qts jne.)? Kuna on suhteliselt kitsas eelarve ja ka tuba jääb tohutute 400-500l kastide jaoks kaugelt väikseks, siis kas sobivad seal kasutamiseks nt Visatoni BG20 ja BG17. Onkencalc andis esimese elemendi jaoks 140l ja teise jaoks u 20l kasti. Mõlemad oleksid täiesti aktsepteeritavad. Niisiis, soovitusi-kommentaare?
Teema on hirmus vana jah. Aeg läheb..
Klassikalised onkeni lahendused on suured ja võtavad palju ruumi, pole midagi teha..Ja ega need onkenid odavalt kätte tule aga tulemus on nauditav. Maitseasi, vähemalt ükskõikselt pole keegi suhtunud neisse. Mulle onken meeldib ja sellest piisab. Muidugi ega see onken üksi ka mingi imeasi pole, kõik peab olema korralik. Alates lampvõimust ja lõpetades kaablitega.
Nii et kui teil juhuslikult tekib mõte onkenit ehitada, siis saate sinna oma vaba raha kenasti ära paigutada ja jääb puudugi.
Netis on piisavalt arutletud onkeni teemat, tuleb lihtsalt natuke googeldada.
Onkeni põhimõtteid silmas pidades, on ehitatud ka pisikesi onkenilaadseid kõlareid. Ise ma ei oska nende kohta midagi öölda. Aga keda need pisikesed huvitavad- http://www.planet10-hifi.com/fonken.html
ehk on huvi ja abi. Mina jään klassikalise lahenduse juurde.
Comment