Teade

Collapse
No announcement yet.

Lomo kõlarid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Lomo kõlarid

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
    Resonants kastis andis tegelikkuses hea emotsiooni ka 4a28
    Seesamune TQWT, mille joonised netis saadaval?

Comment

Esmalt postitatud hr00 poolt Vaata postitust
      Seesamune TQWT, mille joonised netis saadaval?
      Ei saba cello või auditorium23 rondo kastis.

Comment

Tere!

Tekkis selline küsimus, et kas on võimalik, et lomo kinap 4a-32 etiketil olev seerianumber ei ole igal isendil unikaalne vaid igat numbrit toodeti tellimise peale mingi väike kogus? Küsin sest soetasin endale kaugidast ühed täiesti uued mittetöötand elemendid mille seerianumberid esinevad veel teistelgi ühele ja samale draamateatrile tellitud elementidel. Ise arvan et paber kannatab kõike
        Elemendid on ise tõesti täiesti uued ja vanemate elementidega võrreldes (samuti alnico magnetiga) mängivad justkui kõrgemale, alumine ots tundub olevat sarnane.
        Ostsin uued kuna vanematel elementidel f res 50 Hz ja uutel 40 Hz. Muidugi on veel raske midagi nende uute elementide kohta ilma pikema mängitamiseta öelda.

Comment

Võtan selle poolikuks jäänud teema uuesti üles. Kuna Eesti on väike ja Tartu väike puust linn, nagu ütleb laulusalm, siis teemat lugedes tundub, et olen sellest kasutaja Freedom1 "kivikõlari" projektist kuulnud hiljuti....
          Nende LOMO toodetega on tegelikult lugu palju keerulisem kui tavainimene üldse arvata oskab, neid kes asju õigesti mäletasid ja teemat jagasid, enam praktiliselt pole, aeg on teinud oma laastustöö...
          Originaalset infot ja dokumentatsiooni on samuti internetiavarustest kordades vähemaks jäänud, tajusin seda just nädala eest kui teatud KINAP`i seeria valjukatele tehase parameetrid otsisin.
          Kui Sa Freedom1 juhtud seda teemat lugema, siis anna tagasisidet kindlasti ja kirjuta, millise võimendiga (mis tüüpi, mark/mudel) neid lairibasid kuulasid? Millisest allikast tuli heli, kas oli suvaline plaadimängija, arvuti või oli midagi vanamoodsamat?
          Kuna antud teema ei ole lihtne, siis loeks hea meelega, millise tulemuseni jõudsid, siis saaks päriselt teemast edasi rääkida.

Comment

Sattusin vanat teemat juhuslikult sirvima.
            Hetkeseis siis selle teemaga selline, et ostsin endale katsetuseks 3 paari 4a32-sid.
            Ehk siis uued (kasutamata) 1974a 4a32 fres 40, väga vähe kasutatud 1984a 4a32y4 fres 50 ja uued (kasutamata) 1987a 4a32ухл4 fres 40
            Kõik alnico magnetiga ja Lomo toodang. Peab ütlema, et uuena oli neid päris raske leida Helipiltki tsipa erinev, kuna kaks paari pole veel sisse mängida saanudki.
            Lisaks soetasin (Brasiiliast) võrdluseks endale ka 14" Siemens Klangfilm Kl 405. Mida peetakse vanadest lairibadest parimateks, kuid kõrge osa valmistab pettumust, mis muidugi oli mulle varem teada. Seetõttu otsin neile juurde kõrgeid, soovitatavalt Cetec Gauss 1502.
            Kuid ehitusega siis hetkeseis selline, et avad seintesse lõigatud, kaablid veetud ja loodan, et selle nädala jooksul laotakse kõlarikastid ülesse. Lõplik valmimine võtab aga aega kuna kogu maja remont käimas.

Elemente olen katsetanud isetehtud DAC-i ja võimendiga. Rohkem andmeid peast ei tea kui et võimendi komponendid ise läksid sõbral maksma 2000 eur ja ta teab mida ta nendega teeb .
            Kuulasime SACD salvestusi arvutist ja võrdlesime teiste tunnustatud ja kallihinnalise kõlaritega. Nimesid siinkohal ei nimetaks.
            Praegu 4a32y4 Denon-i ressiiveri taga, kuid ehituse tõttu pole neid kuigi palju jõudnud mängitada. Aga pole ka millestki heast ilma jäänud, kuna see kooslus väga hästi ei mängi.
            Kui asja valmis saan siis annan teada kas tuleb kohe uus remont ette võtta ja seinas olevad augud kinni laduda või siiski mitte.
            Igaljuhul kõrgeid ootusi mul pole, kuna väga palju asju (näit. põhjalikke teadmisi antud vallas) räägib õnnestumise vastu.
            Küll aga suudan (vähemalt enda arvates) eristada head tulemust halvast, mis muidugi ka paljuski maitseasi.
            viimati muutis kasutaja Freedom1; 17 m 2017, 23:31.

Comment

Kas augud seintes tähendab, et valjukate tarastuseks tuleb "infinity baffle"?

Comment

Väga meeldiv, et tagasisidet andsid, täname! Kas kõrgemate sageduste taasesitlemiseks on ka olnud mingeid häid mõtteid, st. millist lahendust ja draiverit või draivereid seal kasutada? Pluss muidugi siis veel see filtriteema, samas on võimalik ju kasutada ka aktiiv crossoverit ja eraldi lõppvõimendusi, lahendusi on tegelikult väga palju... Ma eeldan, et see 2000+€ maksma läinud võimendi on kindlasti lampvõimendi ja mille koormustakistus arvestatud 16oomile. Eeldatavasti komplekteeriti see konkreetne võimendi ka taaralinnas, ma olen mitme inimese kodus näinud sama hinnaklassi ja ka kallimaid pille, päris uhked korpused olid ümber, puha lasergraveering, puitdekoor jne. Kahjuks karule kõhtu vaadata ei lastud, pidi olema salajane värk, salastatud skeem, Tamura trafod jne... Inimesed kellega ma vestlesin, kiitsid võimendite loojat taevani, ülistasid Jumala seisusesse sisuliselt. Ma lolli maamehena ei saanudki kõigele päris pihta, mulle tundus teema olevad rohkem selline maagia ja nõidade värk.... Siis on mulle näidatud veel imekalleid kõlarite lahendusi, kus lollide Lomo tehase inseneride töö oli tulnud kõik ümber teha, valjuhääldi membraani ümber modimisest kuni magnetsüsteemi omani välja, kõik tuli ümber teha selleks, et saaks heli paika ja muidugi see doppleri efekt, saastana sündinud 2A-12 mebraanid olid lamineeritud kilelaadse kihiga, mis annab membraanile kevlari tugevuse ja sule kerguse. Inimesed uskusid igat sõna mida nad prohvetite suust olid kuulnud, vot see on õige kasvatus! Selge on see, et helitehnika areneb iga päev ja läheb järjest kvaliteetsemaks, kaks inimpõlve ja vanemaid helitehnika lahendusi tulebki järgi aidata, see on fakt! Ma südamest loodan, et Sul Freedom1 läheb vähemalt sama hästi kui nendel teistel audiofiilidel, kes oma helisüsteemidesse on paigutanud 50+ k€. Nagu vanasõnagi ütleb, siis ega koonerdamine pole kokkuhoid! Heli kvaliteedi arvel pole mõtet kunagi kokku hoida, nii see on.
                Palju edu Sulle audioprojekti valmimisel. Kui valmis saab, anna meilegi siia teada ja lisa vaatamiseks mõni silmarahustav pilt.

Comment

Esmalt postitatud Max27 poolt Vaata postitust
                  Selge on see, et helitehnika areneb iga päev ja läheb järjest kvaliteetsemaks, kaks inimpõlve ja vanemaid helitehnika lahendusi tulebki järgi aidata, see on fakt!
                  Julgeksin siiski vastu vaielda.
                  "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Sonic, sa oled kui grusiin kes ütleb et oi ta teab head anekdooti, aga ei räägi seda meile .
                    viimati muutis kasutaja olevtoom; 18 m 2017, 14:39.
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                      Sonic, sa oled kui grusiin kes ütleb et oi ta teab head anekdooti, aga ei räägi seda meile .
                      OSX, sa tead seda anekdooti niigi, sellepärast ei hakka kordama. Aga paar näidet võin tuua siiski: lambid. Kui palju nad on viimase inimpõlve jooksul paremaks läinud, kui üldse on? Vinüülid. Kas uuspressid on tõesti kvaliteetsemad kui 70-ndate originaalpressid?
                      viimati muutis kasutaja olevtoom; 18 m 2017, 14:39.
                      "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Ma ausalt öeldes eelistan transsi lambike, kuna minu elutempo juures ei oleks reaalne võimendi elushoidmisega tegeleda. Lambi vahetus+paaritamine jms.
                        Lamp on kindlasti hea, aga kallis transs teeb minu arust vähemalt sama head häält ja on niinimetatud hooldusvaba. Vana tehnika just võimendi ja muu sellise austaja ei ole, kuna puudub hea kuulamiskogemus.
                        Elemente modima kindlasti ei hakkaks. Siis võiks ju osta juba tänapäevase plastikust jms komposiitmaterjalist asjad.
                        Minule on papp parim lahendus, kuulan palju akustilist ja väga tähtis on vokaali osa. Just see peaks olema eespool muusikast.
                        Kõrgeid esialgu 4a32-le juurde ei plaaniks panna. Kuigi jah reaalselt sealt üle 15000KHz ei tule. Siemens kl 405 aga ilma kuulata ei kannata.
                        Kui huvi on siis jah panen valmides ka mõne pildi.
                        Seintesse avade lõikamine oli muidugi keeruline, kuid tegid spets mehed ja vaid väike osa seinast kukkus enne toestust kokku. See sai muidugi mõista uuesti laotud
                        Nüüd hoiab võimas raudkarkass ja postid kahe korruse silikaatseina üleval. Kõlarikastid on täielikult eraldatud seintest ja põrandast, isoleeritud armaflex xg-ga ja vaakumpaneeliga, lisaks kivivill ja linaluu. Heli ei tohiks enam mujale kanduda, kuna isoleeritud kivikast kaalub ise juba 350+ kg. Ümbritsev silikaatsein aga palju tonne.
                        viimati muutis kasutaja Freedom1; 18 m 2017, 21:33.

Comment

Ah ja mis nende eespool mainitud 2a12y4 annaks teha?
                          Võtsin lihtsalt prooviks kuigi tean, et keegi neid ei hinda. Pole jõudnud neid kuulata ega nende kohta lugeda.

Comment

Kaaperdan teemat natuke. Sattusid kätte järjekordsed kommunismi imed. Sees 4A-28 nagu neil ikka. Küsimus on pigem sisus. Mis nende trafode täpsem eesmärk seal sees on? Interneedusest ei leidnud ise justkui midagi. Mõlemad 83 aastast aga eri markeeringutega. Ehk keegi teab, kes sel ajal elanud.

Comment

Tegu on "sobitus" trafodega, mida kasutati pikematel 100v liinidel. Need võid ära visata...

Comment

Selged kaadrid, olin ise ka mõttes samal teel. Eneseharimise mõttes hea uurida ikka. Kastid pole ka midagi suurt väärt.

Comment

Working...
                                X