Teade

Collapse
No announcement yet.

Väike 3 ribalise kõlariehituse plaan :D

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Väike 3 ribalise kõlariehituse plaan :D

Plaan siis ehitada 2 kolmeribalist kõlarit.
    Audes elemendid :
    15T25-8
    40W65-8
    100W100-6

kast plaanis ehitada kas mdf plaadist või 2cm paksusest vineerist.

küsimus järgmine ... kas kast teha täielikult kinnine või siis bassika
    100W100-6 ruum inventeriga ? (mõte oli teha nö koridor :P)
    ja 40W64-8 ruum tuleb vist enivei kinnine teha ?

kõlari kuju tuleb enamvähem selline et taga sein on sirge .. ja esimene/külgmised viltused
    joonist ei viitsi teha eriti ...
    /| <- külgvaade
    / &#092; <- eestvaade ...

Keskmised(40W65) ei ole just parim valik, kui päris aus olla, siis ka vaataks teiste kõrgete poole.

Oled just kindel, et 3ribalise tegemisega saad hakkama? Normaalse soundiga 3ribaline võtab juukseid katkuma ka inimesel, kes varem üht-teist teinud.
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Originally posted by intz@Mar 19 2005, 15:17
      Keskmised(40W65) ei ole just parim valik, kui päris aus olla, siis ka vaataks teiste kõrgete poole.

Oled just kindel, et 3ribalise tegemisega saad hakkama? Normaalse soundiga 3ribaline võtab juukseid katkuma ka inimesel, kes varem üht-teist teinud.
      no 3 ribaline jah ...
      alguses mõtlesin et teen kahe ribalise .. aga siis oleks helipilti väikene
      auk jäänud :P
      15T25-8 Sagedusala 2000 - 20000 Hz
      100W100-6 Sagedusala 20 - 600 Hz

ja mõtlesin et sinna vahele oleks sobilik
      40W65 sagedusalaga 35 - 4000 Hz

nagu esimene kõlariehitus küll aga ... vähemalt ma saan ni iaru
      et kui sinna se 600 - 2000 auk jätta siis oleks asi suht naljakas juba :P

ja kui sinna paneks ntx
      20M40-8 vahele ... sagedusalaga 1000 - 8000 Hz
      siis jääks ikka sinna väikene auk ...

no aga võibolla olen ma asjadest valesti aru saanud ..... päris igapäev ei tegele selliste asjadega

------------------
      põhimõtteliselt on nagu tahtmine teha 2 head kõlarit .. ja
      100W100-6 sinna bassikaks panna ...
      äkki võib selle ~600 + ... sagedusala katta mõne visatoni tootega ?
      ntx http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...2#&#33;240-6002

Comment

No see Pieso vast ei lähe mitte, sest sul kirjas, et sa tahad häid kõlareid teha :P
        Või järjekordne "läbukõlarite" projekt? :blink:

Comment

ei mingit läbu&#33;
          korralikku kõlarit kust nii hea kvaliteediga mussi tuleb kui võimalik &#33;
          nagu sita kõlariga ei saa ju muusikat nautida ...
          sitt kõlar -> sitt heli

Comment

sellele ma saan pihta, et see pieso ikkagi hästi ei klapi sinna, sest normaalne tegevus algab tal ca 3000Hz juurest.

aga ... mis tähendab: paigaldatakse ilma filtrita? alalisvoolu takistust tal ilmselt lõpmatus, kuid vahelduvvoolu oma? kuna helirõhk on palju kõrgem normaalsetest valjukatest, siis takistus vahele ja lihtsalt paraleelselt bassikale peale?

Comment

kusjuures mul ei ole õrna aimu ka sellest vistoni näitest ...
              se nii öelda lamp näide toodud mul .. ma ei mõelnudki seda panna sinna.
              esialgne idee oli et kõrgsagedus (see tagalt kinnine ju ?) siis kesksagedus .. ja see eraldi ruumi panna .. ja all bassikas kas siis kinnine .. või koridoriga. rõhk oleks ikkagi heli kvaliteedile

Comment

Ma soovitan sul valida alumiseks otsaks 75W104, kas siis 4 või 8 oomine.
                võimsus on küll veidi väiksem, aga tundlikus on parem ja riba pikem. Nendega võiks juba mõelda kaheribalise kasti tegemisele. Kaheribalist on palju lihtsam teha ja suure tõenäosusega saab algaja ehitaja kaheribalisest parema heli kätte kui kolmeribalisest.

8oomisel - Sensitivity (2,83 V/1 m) 92 dB, mis minuarust väga hea tulemus.

Kui sihiks on võimalikult madal sagedusriba alumine ots, siis see vist hästi ei kõlba.

Comment

no ega ma päris esimese kasti ehitusega ei tegelekski ...
                  mul targem sõber ka kes nagu on ehitanud ja teab ka ...
                  3 ribalisega saaks hakkama vabalt ma arvan

Comment

10" woofriga saa 2ribalist asja nüüd küll ei tee, see mõte matke kohe heaga maha&#33;
                    Üldiselt ongi Audese valjukate puhul see 2ribaliste tegemine, isegi 6.5" woofri peab madalalt lõikama, 8" on asi veelgi keerulisem, 10" rääkimata.
                    Pieso kodulahendusena ei sobi mitte kuidagi, ta on ainult ja ainult PA lahendusse mõeldud. Küll gaa soovitaks kõrge-keskosa Visatonilt valida.

PS&#33; Gnd - kui suur ruum sul kõlarite-muusika jaoks üldse on? 10" woofer soovib saada piisavalt "õhku", et tema headus ka välja tuleks, pisikeses ruumis on bass ebaloomulik ja moonutatud.
                    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

nagu ruum kuhu need kõlarid paigutan ?
                      endal tuba 23 ruutu
                      ja võimalus suurde tuppa (59 ruutu) paigutada :P
                      natuke peaks ruumi ikka olema nagu ..

Comment

3 riba ja autosse, VÄGA suur väljakutsumus oli ja lahendatud sai mu poolt reguleeritavate aktiivfiltrite ja mitme võimuga ehk siis mitu päeva istusin ja kruttisin nuppe. Kõige kirvem on sellistele asjadele just filtrit teha, et asjad kokku sobiks omavahel, üks teisest üle ei karjuks jne jne. Soovitaks soojalt 2 ribalise projekti peale mõelda ja kui neist väheks jääb, siis seesama 10" sub juurde, ma usun et jääd rahule.

Piezo iseloomustuseks: S zzzzzzzzzizizeb mõnuga.
                        -

Comment

njah ... nagu siiski tahaks tuppa teha neid :P
                          nagu milline se kõrge keskosa visatoni asi peaks olema ?
                          keegi võiks soovitada midagi .. saaksin elemendid ära osta

Comment

tegin mingi plaani ka :P paint ruulib nagu ikka selliste asjade jaoks
                            nagu siis keskmine element eraldi ruumis ja alumise bassika ruumi mingi koridor teha ... ja tagant ülevalt õhk välja lasta ... või siis inverteriga teha .. ma ei tea milline variant parem oleks kuid keegi võiks mingeid elemente soovitada siis keskmise elemendi asemele ja siis ka kõrgsagedusele ? (visatoni siis )

Comment

Mis tähendab õhk välja lasta VÕI siis inverteriga ?&#33;&#33; Inverteriga sa lasedki õhu n.ö välja.
                              Parima hinnaga õhksoojuspumbad Eestis 2a garantiiga.

Comment

Working...
                              X