Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia 25AC-311

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Estonia 25AC-311

Tere üle pika aja. Kümnes klass ei ole enam naljategemine, peab õppima kah, sellepärast ongi suur paus foorumielust olnud. Ega's midagi, asume kohe asja kallale. Jutt siis järgmine: sain paar nädalat tagasi tuttava onu käest paari Estonia kõlareid 25AC-311, isegi võimenduse andis ka kaasa. (Kuna 25AC-311 on aktiivne, seega eelvõim) Mõte on järgmine: kuna need kõlarid pole välimuselt just kõige uuem sõna ja mis võib-olla rohkem moddimist tegema kihutab on kinnine kast. Millegipärast arvan, et vented kastis teeb 25GD-26B paremat häält. Ja pealegi pole ma woofrite ehitamisest kaugemale jõudnud, tahaks 2-way, 3-way asja ka proovida. Ja siit tulebki uus mure (nagu neid muresid veel vähe oleks): originaalis on kõlarid 3-way konfiguratsiooniga. Kuna twiiter on üks juustude liigist (või ma eksin?), siis mõtlesin selle välja vahetada. Mille vastu, seda võiks Teie, head kaasfoorumlased soovitada. Hind võiks jääda umbes 200 eeku tükk(Kas nii odavalt on võimalik?). Aga kas 3-way'l on mõtet? Kas 25GD-26B ja mingi twiiter kahekesi äkki teevad paremat koostööd? Pealegi kogemused puuduvad ja 3-way pidi olema päris keeruline, siis arvan, et võiks 2-way variandi peale minna. Et siis ühesõnaga selline põrandakõrari projekt teleka kõrvale ja muusika kuulamiseks (kui keegi küsib, mis muusikat ma kuulan, siis täiesti seinast-seina). Või mis rahvas ütleb? Kas on sellisel üritusel üldse mõtet? Kõik ideed ja ettepanekud vägagi teretulnud.

P.S. Kas 35 liitrit kasti (port 75*250 mm) on vähe või on mul suurushullustus?
    Minu kodukas

Erilist mõtet sellel ümberehitusel ei ole.Need kõlarid on nii nagu nad on ja nad pole kõige hullemad.Head häält teevad tingimusel, mida hermeetilisem kast seda parem.Sellel ajal millal nad välja töötati ja tootmisse pandi, polnud need konstruktorid ka rumalate killast ja eks neist võeti välja maksimaalne tulemus, mis võimalik oli.Pealegi on asjast palju aega möödas ja mida seal ikka ümberteha, kui valjukad ise on juba moraalselt vananenud.Minu arvamus on, et kas on ikka mõtet aega raisata, tulemus jääb nii või teisiti kesiseks.Õigem on aeg rakendada uuemate vajukate kasuks ja kindlasti on tulemus parem.Mina pole nendest valjukatest paremat tulemust saavutanud kui on need RET-i kastid.Ehk AUDESE kauge eelkäija.

Comment

Jäta vast ikka originaali need kastid, välimuselt üsna heas seisukorras kah.

Comment

Kui, siis vahetaks vaid kõrgete valjukad, S90 omad peaks konstruktsiooni poolest täpselt istuma (elektriliselt vaja ilmselt kohendada). Ilmselt on sinna ka paremaid asju panna, aga siis töö hulk suurem. Kinnisel kastil on omad plussid.

Comment

Selge. Suured tänud vastuste eest. Nagu erx ütles, on kastid küllaltki normaalses seisus.
          Püüan neid siis hoida võimalikult "originaalsetena".
          Minu kodukas

Comment

Working...
          X