Teade

Collapse
No announcement yet.

veel kord kõlaritest

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

veel kord kõlaritest

Kunagi ma lugesin, et keegi kurtis, et Radiotehnika S90 kõlarid annavad vähe madalaid (basse) ja et tuleb inverterit lühemaks lõigata. Mul ka S90-d. Kui palju võib inverterit lühemaks lõigata? Ma umbes 5 cm võtsin maha ja madalad tulid kohe rohkem esile. Kuid kas see ei kahjusta bassi elementi?

Ei tohiks kahjustada, s90 on muidu häälestatud lihtsalt liiga madalale, nii peaks basside täpsus suurenema, ei ole veel kuulnud et kellegil oleks s90 selle pärast läbi läinud.
    Darkest beatz...

Comment

Elemendile viga ei tee!
      Inverteri lühemaks lõikamisega kaotad kasti madala häälestuses (subjektiivselt madalaid vähem), kuid samas tuleb esile täpsem bass ja kaob tobe mümin!
      Basse rohkemaks sa inverteri lühemaks lõikamisega küll ei saa.
      Üldiselt vene ajal Gosti järgi oli norm kui madalale pidi tolle aja HI-FI kastid häälestatud olema isegi mindi selle peale et kaotati heli kvaliteedis

Comment

Reaalselt ei suuda enamus elemente normaalselt mängida kuni 30hz'ini. Ma rõhutan,et ilma basside täpsust persse keeramata. Nad on kunstlikult pandud nii madalaid mängima. Samamoodi on 35AC-021 pandud mängima seda 30hz, muidugi põhimõtteliselt ta normaalselt enam alla 5-60hz ei taha mängida. Seetõttu soovitataksegi neil kõlaritel ka nii 50-100mm lühendada invertereid, paraneb basside täpsus ja kaob see madal lörin ära.

Comment

Working...
        X