Teade

Collapse
No announcement yet.

2.1 kõlarisüsteem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

2.1 kõlarisüsteem

Tere

Plaanis siis teha mingid kõlarid arvutile. Midagi väga korraliku ja kallist projekti ette võtta ei tahaks.... ütleme nii, et peaaegu koduste vahenditega! Olemas on siis mingid 2 defenderi kõlli (no mingid haledad, aga kõrgeteks nagu sobiks), nendel sees ka väike võimendi. Niisiis ütleme, et kõrgetega on OK! Kuid mis puutub subwooferisse siis selleks pidasin plaani S30 bassi. Arvan, et ta täidaks oma ülesande ära küll! Küsimus aga selles, et kui palju peaks olema võimu, et seda ära toita? Ning mismoodi on 2.1 süsteemis üleültse tehtud subwoofrile väljund? Kas see tleks nagu MONO v? Mude ple mõtet hakata rääkima, et S30 bassi ei toida see defenderi kõllivõim ära... S30 bass saab omale kasti eraldi võimu ning orig. filtri ka sinna sisse, v sellest jääb väheks? Just filtrist, st. , et äkki peaks lõikama madalamalt? Palju need originaalid ültse lõikavad, mis vahemikus?

IRW... pln siis mõistvalt suhtuda kui midagi metsa panin, loodan, et siinne rahvas ikka vähe sõbralikum! No võrreldes siis HV omaga, seal peab PRO olema igal teemal, mudu panevad näkku kohe!

PS! Ei oskand kudagi otsida ka eelnevaid teemasid!(st. märksõnadeks angu pold midagi panna)

Igatahes hüva nõu tuleks kasuks!

S-30 jääb väheks. Kui üldse siis võid 2 bassikat kasti panna, aga muidu soovitaks vaadata star soundi subwoofrite poole. Nt 12 tolline maksab ainult 600 krooni, 10 tolline ka umbes sama palju ja 8 tolline lausa 400-500 krooni kanti, arvan, et need täidaksid oma ülesannet subwoofrina kõvasti paremini.
    Millist võimu üldse kavatsed kasutada?
    star soundi kohta saad infot www.omitron.ee ja hinnakirja leiad siit

Comment

Originally posted by frequency@Mar 24 2005, 04:52
      S-30 jääb väheks. Kui üldse siis võid 2 bassikat kasti panna, aga muidu soovitaks vaadata star soundi subwoofrite poole. Nt 12 tolline maksab ainult 600 krooni, 10 tolline ka umbes sama palju ja 8 tolline lausa 400-500 krooni kanti, arvan, et need täidaksid oma ülesannet subwoofrina kõvasti paremini.
      Üle 6½" või äärmisel juhul 8" pole mõtet minu arust üldse muretseda. Selliste mõõtmetega valjukas saab edukalt hakkama keskmisepoolse toa täitmisega bassihelidega ning nii ei kaota heli täpsuses kah. Minul omad vaatenurgad asjaajamisel, ning igasugu läikivad ning sädelevad valjukad ajavad öökima. Soovitaks miskit Audeselt või Visatonilt.
      Niisiis, põhimõtteliselt kui mingit erilist kvaliteeti taga ei aja, siis saad nende originaal sateliitkõlaritega hakkama.
      Nüüd, siis tuleks mõelda millist valjukat täpselt vaadata ning millise võimendiga hakkad seda toitma. See oleneb muidugi sinu rahakotist. Võimendiks võid täitsa edukalt kasutada miskit vene võimendit, saad oma paari kolmesaja krooni eest kätte. Sellele mono-signaal sisse ja põhimõtteliselt peakski kõik olema.

Comment

nii see selleks.... aga kust see mono võetakse? kas sealt sateliitide seest v? ning ei tahaks hakata ostma mingit kõlli subw. jaoks.... ehk ajaks läbi selle S30 -ga. siiiski ei tahaks raisata ning mingi lihtne projekt teha&#33; Olemas on Radiotehnika U7111, algul saab selle peal testida&#33; Aga mis sagedusi see S30 mängib puhtalt, no mõtlen madalamaid sagedusi ikka? PS&#33; Volume ei ole põhjas... lihtsalt väike chill <_< Ning üleültse kui palju oleks vaja lääne Watte, et ära toita 1 S30 bass&#33;

Comment

Kui võtta asja loogiliselt siis S30=30w S90=90w jne B-)

Comment

Originally posted by erx+Mar 24 2005, 11:51--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (erx &#064; Mar 24 2005, 11:51)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteBegin-frequency@Mar 24 2005, 04:52
            Üle 6½" või äärmisel juhul 8" pole mõtet minu arust üldse muretseda. Selliste mõõtmetega valjukas saab edukalt hakkama keskmisepoolse toa täitmisega bassihelidega ning nii ei kaota heli täpsuses kah. Minul omad vaatenurgad asjaajamisel, ning igasugu läikivad ning sädelevad valjukad ajavad öökima. Soovitaks miskit Audeselt või Visatonilt.
            Niisiis, põhimõtteliselt kui mingit erilist kvaliteeti taga ei aja, siis saad nende originaal sateliitkõlaritega hakkama.
            Nüüd, siis tuleks mõelda millist valjukat täpselt vaadata ning millise võimendiga hakkad seda toitma. See oleneb muidugi sinu rahakotist. Võimendiks võid täitsa edukalt kasutada miskit vene võimendit, saad oma paari kolmesaja krooni eest kätte. Sellele mono-signaal sisse ja põhimõtteliselt peakski kõik olema.[/b][/quote]
            Ega ma ei mõelnudki, et need minu väljapakutud star soundi omad on väga head, nad on lihtsalt oluliselt paremad kui see s-30 bassikas. Endal kogemus olemas, oli kunagi 2 s-30 bassikat kastis nüüd kasutan star soundi ssw-3000ndet. Mina samuti soovitaks vaadata visatoni ja audese poole sest tegelikult star soundi on ju ikkagi autokõlar, aga ta täidab ka oma ülesande ära toas. Kui tümpsu järgi võtta siis kui vaja võin panna majas(eramajas) kõik aknad värisema, see pole mitte mingi probleem. Aga ma eeldan, et väristamine pole sinu põhieesmärk.
            Aga ikkagi, see s-30 jääb sulle väheks, otsi siis endale juba parem s-90 vms bassikas.

Comment

Originally posted by frequency@Mar 25 2005, 13:21
              Ega ma ei mõelnudki, et need minu väljapakutud star soundi omad on väga head, nad on lihtsalt oluliselt paremad kui see s-30 bassikas.
              Ega ma ka oma jutuga ei püüdnud selgeks teha,et Starsound ei sobi kuhugi, väga võimalik,et täitsa asjalik riistapuu. Lihtsalt mu jutu mõte oli see,et kõik need sädelevad asjandused mõjuvad pigem eemaletõukavalt.

Comment

Nende star soundide läikiv osa just kõigile jah ei meeldi, aga seda saab ju edukalt varjata katte riidega .
                Tegelikult küsis teema algataja hoopis teisi asju ja mida meie siin hoopis teeme :P

Comment

okei.... ple ullu... ongi OT teadmisi vaja. aga räägiks nüüd kust ma mono saan võtta? kas nii, et satelliitide + pealt vean võimu?

Comment

Ehk on sellest abi
                    http://www.termpro.com/articles/images/image43.gif
                    Tõnis

Comment

Originally posted by agent007@Mar 24 2005, 13:56
                      nii see selleks.... aga kust see mono võetakse? kas sealt sateliitide seest v? ning ei tahaks hakata ostma mingit kõlli subw. jaoks.... ehk ajaks läbi selle S30 -ga. siiiski ei tahaks raisata ning mingi lihtne projekt teha&#33; Olemas on Radiotehnika U7111, algul saab selle peal testida&#33; Aga mis sagedusi see S30 mängib puhtalt, no mõtlen madalamaid sagedusi ikka? PS&#33; Volume ei ole põhjas... lihtsalt väike chill  <_< Ning üleültse kui palju oleks vaja lääne Watte, et ära toita 1 S30 bass&#33;
                      Minu arust on kasti tegemine (arvutamine, lõikamine, viimistlemine, testimine) juba nii suur töö, et mõnisada eeku uue elemendi jaoks on kasti tööga võrreldes köha. Soovitaks Visaton (Tevalost) T200 (odav, uus 379 eeku). Sellest elemendist bassikõlari foorumis juttu küllaga.

Mono saad ikka arvutist, kui sul on helikaardil eraldi sub/woofer väljund. Sealt võim -> filter (kui aktiiv filter, siis enne võimu) -> T200. Aktiiv filtri ( ~ 150eku )saad ka Tevalost.
                      Aga unusta see defenderi võim ja kõllid. Tee Kahe ribaga satelidid/riiulikõllid ja woofer. Osta võimendi ja saad kõik ühe võimu taha panna.
                      Saad väga hea süsteemi&#33;

Comment

No selle mon ma ikka pean võtma sealt def. kõllidest, sub. eraldi, selles oligi point, igatahes T200 on ahvatlev aga eks vaatab seda asja, raha ple just lademetes

Comment

Oled sa mingi otsusele jõudnud?

Comment

hetkel oootan neid väikeseid kõlle, bassi ple otsustand veel&#33;&#33;

Comment

kui sa soovisd teada kuidas s30 bassikat sub panna vms.äkki oleks mõistlikum soetada 2*s30 kõlarid koos kastide ja siis mingi võimu talle muretseda.
                              Peatselt valmimas tornkõlarid visaton- sc10n-WS13E-ws20e

Comment

Working...
                              X