Teade

Collapse
No announcement yet.

Open Baffle

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

B200 jääb kahjuks minu hinnaklassist kaugele välja...vaene tudeng nagu ma olen. Kasti ei hakka ehitama sellele elemendile, kuna esiteks ei viitsi ja teiseks meeldib mulle OB avatud kesk ja kõrgsagedus niivõrd, et ei taha enam midagi muud. Vaatan, võibolla proovin lisada ka bassika sellele süsteemile, aga hetkel ei näe selleks vajadust. Imelik ongi see, et kuigi BG20 qts on OB jaoks sobimatult madal, suudab see siiski (minu jaoks vähemalt) piisavalt madalaid esile tuua.

Comment

Originally posted by gura@Mar 27 2006, 13:05
      ... ja teiseks meeldib mulle OB avatud kesk ja kõrgsagedus niivõrd, et ei taha enam midagi muud.
      Kui sa mõne korraliku OB bassika valmis saad, tuppa sobivalt ära paigutad ja sinna suletud kastiga bassika kõrvale paned, hakkab sulle just OB bassiosa meeldima. B-)

Comment

Moi,

kas oled neid asju võrrelnud?

Gura, Sinule julgen soovitada, et kui võimendi poolelt madalaid helisid tõstad, siis seetõttu, et valjukas on selles osas võimetu ... ole siis mõõdukas nuppude keeramisega.

Kuid minagi olen jätkuvalt OB poolt. Bassiosa kavatsen teise, mahukas kinnises kastis oleva valjukaga, esitada .

Comment

Olen võrrelnud.
          Võta hipi-ga ühendust, tema on kordi rohkem neid võrdlusi teinud.

Comment

Originally posted by tehnoloog@Mar 29 2006, 23:04
            Gura, Sinule julgen soovitada, et kui võimendi poolelt madalaid helisid tõstad, siis seetõttu, et valjukas on selles osas võimetu ... ole siis mõõdukas nuppude keeramisega.
            Ega ma väga palju ei keeragi . Aga tegelikult olen ma üllatunud, et need valjukad niipaljugi madalaid esitavad, nii et täiesti võimetud nad ikka ei ole. Aga ega ma seda taga ei ajagi...Heli koha pealt muide veel niipalju, et kui eelmiste kõlaritega sai veel talutavalt arvuti kaudu mp3 kuulata, siis nüüd jääb see variant peaaegu ära, sest absoluutselt kõik sopp, mis heli konvertimisega juurde tuleb on kuulda ja kõik, mis on originaalist kaduma läinud on nüüd tõesti ka kadunud. Samas on plaate kuulata kordi meeldivam.

Comment

Niisiis...olen leidnud enda jaoks sobivad elemendid. Madalaid mängib WS 20E ja kõrgeid FRS 8. BG 20, mida enne proovisin, vahetasin välja kuna kõrged sagedused ei meeldinud. Heli oli küll detailne kuid siiski mitte see mida otsisin. Kuna olin just kuulnud ühe sõbra juures FRS 8 OB peal ning see, mida ma kuulsin meeldis väga, otsustasin just nende kasuks. WS 20E valisin sobiva Qts väärtuse ning hinna pärast. Hetkel on asi katsetamisjärgus, plate suurus on 90*40 cm, ilma tiibadeta. Filtri jätsin nii lihtsaks kui võimalik, kuna ei jaga seda asja eriti. Filter siis 1. järku ja 900Hz. Igasugust muud OB juurde käivaid lahendusi ei hakanud hetkel veel oskuste puudumise tõttu lisama. Kokkuvõttes olen väga rahul. Nüüd on olemas nii meeldivad kõrged kui ka VÄGA meeldiv bassiosa (moi-l oli õigus ). Kuigi kumbki elementidest ei ole just High End, täidavad nad oma otstarve suurepäraselt. Muide, kui kellelgi on mingeid soovitusi filtri vms koha pealt, siis andke tulla.

Comment

kui sest sulle miskit kasu on.
                http://lalena.com/audio/calculator/xover/

Comment

Tänan. Aga selle sama progega ma enda filtri arvutasingi. Keerukama filtri tegemine jäi pigem raha taha. Asi millest eriti aru ei saa on "baffle correction circuit".

Comment

Madalaid mängib WS 20E ja kõrgeid FRS 8
                    Kas sa kasutasid 4 või 8 oomise takistusega elemente?

Comment

8 oomiseid. Ühendasin bassikaga paraleelselt, et saada üldist kõrgemat tundlikkust.

Comment

Vs: Open Baffle

Nii...lõpuks ometi olen oma kõlaritega jõudnud niikaugele, et neid saab kuulata ja silma ka ei riiva. Alustasin nende tegemist kevadel...aga nagu tihti juhtub sai vahepeal entusiasm otsa . Võtsin lõpuks asja käsile ja tulemus on näha http://www.flickr.com/photos/9455181...7594371781833/
                        siin. Täiesti valmis need veel ei ole...alumised plaadid on vaja ära viimsitleda ja filtri tahaks ka kuhugi ära peita. Heli poolest olen nendega väga rahul...heli on mõnusalt detailne...miski kõrva ei kriibi. Olen neid natuke kirjeldanud ka ühes eelmises postis ja nüüd siis saab näha ka.

Comment

induktiivpool magnetist eemale! bipolaarlüüdile võiks bypass kondeka lisada, võib juhtuda, et saab kõrgemat otsa tsipa paremaks, detailsemaks.

Comment

Pool oli sinna ainult ajutiselt pandud...aitäh soovituse eest igatahes . Mis väärtusega see bypass konde peaks olema? 0,1uF näiteks? Ja muide...igasugused soovitused kuidas midagi paremaks teha on vägagi teretulnud...nii et ärge hoidke end tagasi .

Comment

konde pigem 10-20% lüüdi väärtusest, väiksemal vist ei ole mõtet

Comment

Working...
                              X