Teade

Collapse
No announcement yet.

Visaton BG20 kõlarid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: Visaton BG20 kõlarid

    Esmalt postitatud wermecher poolt Vaata postitust
    Kerimisega jälle see, et sellega pole kursis, ehk keerab üldse miskit kihva. Meeldib tavaliselt kuldset keskteed minna. Poolide kohta ehk oskab ikkagi keegi öelda, kust on kõige soodsam neid soetada?
    too traati võin sellise induktiivusega keerata nagu tahad.

    Comment


      Vs: Visaton BG20 kõlarid

      Traati pole, siis vaja veel see hankida. Ostaks pigem valmis pooli ja asi vask, aga kust kõige soodsamalt saab või kas kellegil ehk vedeleb üleliigne?

      Comment


        Vs: Visaton BG20 kõlarid

        Esmalt postitatud wermecher poolt Vaata postitust
        Traati pole, siis vaja veel see hankida. Ostaks pigem valmis pooli ja asi vask, aga kust kõige soodsamalt saab või kas kellegil ehk vedeleb üleliigne?
        Esmalt postitatud YRO poolt Vaata postitust
        1mm 2,2mH ja 2,7mH on mul laos olemas.
        mõtleks, et viiks need kaks rida kokku, kuna YRO laos on subjektiivselt kõige soodsamad poolid hetkel... va isekerimine
        Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

        Comment


          Vs: Visaton BG20 kõlarid

          YRO. le PS saadetud ja asi poolide pealt klaar, võtan temalt ilmselt 2.2mH poolid ja katsetan kuidas nendega on, vajadusel keegi kena kodanik Tartust pakkus kerimis teenust, seega ei näe probleemi vähemaks kerimisega.
          Materjal ja lõikamine samuti YRO poolt soovitatud kohas, sai kiri teele saadetud ja nad on nõus mõõtu lõikama. Täna sain taas maale ja lõikasin nüüd olemasolevale kastile teise inverteri ava juurde ning häälestan kasti 43Hz peale ja proovin kodus uuesti, näeb mis bassi juures muutub. Loodan, et 2x8cm pikemat inverterit muudavad bassi mõnusamaks.

          Valjuka kummiäär sai liimitud EPO.ga ja sai ilmselt väga hea, vähemalt esmapilgil on kõvasti ja ilusti kinni.

          Comment


            Vs: Visaton BG20 kõlarid

            Esmalt postitatud wermecher poolt Vaata postitust
            Valjuka kummiäär sai liimitud EPO.ga ja sai ilmselt väga hea, vähemalt esmapilgil on kõvasti ja ilusti kinni.
            lasid kindluse mõttes 24h kuivada?
            Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

            Comment


              Vs: Visaton BG20 kõlarid

              Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
              lasid kindluse mõttes 24h kuivada?
              Ühe valjuka liimisin katsetuse mõttes ning siis sai talle paariks tunniks väike raskus peale pandud kuivamise ajaks, hiljem sai raskus maha võetud ja nüüd on ta juba hea mitu päeva ühe koha peal kuivanud ehk siis pole tagasi teda veel üldse kruvinudki. Viimane kord sai ta veel tagurpidi tõstetud vastu maad ehk kummi peale ja nii nad jäidki. Usun, et sai asi päris hää. Kinni pole tagasi kruvinud, kuna praegune kast ei rahulda mu soove ja täna said uued inverterid külge topitud. Varsti koju minek ja saab asja ära testida, hiljem veel ühele pool külge ja saab finaali ära kuulata. Eks korralik kast veel annab nõksu juurde.

              EDIT:

              Kas kellegil BG20.ga sama mure, et kui teised valjemaks keerata, siis hakkavad imelikult krabisema? Vaiksemalt/normaalselt kuulates nagu sellist kahtlast krabinat ei kostu, aga kindlasti ei keera nüüd punni nii palju, et nad piiri peal kusagil oleksid. Miski pärast tundub, et seda heli võib tekitada kõlari metallist äär, mis on vastu kasti, aga see pole kohati vastu. Homme panen midagi pehmet sinna vahele enne, kui vastu kasti tõmban ja proovin uuesti.

              EDIT:

              Ei tea, ei saanud seda imelikku lärinat ikkagi likvideerida. Tundub, et see lärin tuleb justkui sellest lisakoonusest, kui see vibreerib. Tuleb justkui siis rohkem esile, kui mõni bassirohkem lugu ja ehk madalama Hz bass. Ei oskagi täpselt midagi ennustada või arvata, aga imelik ja häiriv ta on kohati. Tegin küll kasti tugevamaks lisakruvide näol ja seest sai igasugune tolm ja praht eemaldatud tolmuimejaga + panin enne elektriteibi riba ja siis sinna valjukas vastu - arvasin, et metall äär võib vastu puitu imelikult pläristada kuna vaid 4 kruviga kinnitub valjukas kasti külge. Kõige nõmedam, et ei mäleta ka täpselt, kas see lärin oli ka enne ühe inverteriga või tuli nüüd, kui lisandus teine kõrvale. Muidugi, kui seda lärinat ignoreeida siis on kast iseenesest täitsa asjalik ja laulab küll. Hetkel winampi EQ abil kõrvu segavad sagedused maha krutitud.
              viimati muutis kasutaja wermecher; 01 m 2011, 15:40.

              Comment


                Vs: Visaton BG20 kõlarid

                Keegi ei oska midagi kosta, mainida, kommenteerida selle krabina kohta? On kellegil veel samasugust asja juhtunud/kogenud?
                Hästi on kuulda, kui muusikat väheke kõvemaks panna ja treble maha keerata võimust, hakkab kõige paremini kõrva, kui on muidu kõrgemate vaba koht ja kus bass tuksub.
                Kas on mingi lairiba eripära, et ei taha lihtsalt bassirohkeid laule saada või on midagi teist või kolmandat? Hetkel igatahes jääb kasti ehitus ära ennem, kui saan teada mis pärast ta sellist veidrat krabinat tekitab, muidugi kõige toredam oleks, kui element ise otsa korral oleks, siis sai hea ost tehtud, aga selle üritan esmalt välistada.
                viimati muutis kasutaja wermecher; 02 m 2011, 12:15.

                Comment


                  Vs: Visaton BG20 kõlarid

                  Kõrgsageduskoonus vaevalt et krabiseb. Kontrolli, ega pole võimalust vuntside kokku puutumiseks. Keegi siin kunagi märkas, et selline asi on võimalik. Endal pole ette tulnud. BG-20 pole muidugi ka päris woofer, nii et lausmadalad pole selle elemendi teema. Raske kommenteerida. Ise neid enamasti valjuks ei aja. Silmaga saab kuigivõrd hinnata mitu mm membraan käib, et kas valjukas juba piiri peal on. Võiks proovida ka generaatorist signaali anda ja selgitada välja, mis sagedusel jamad tekivad.
                  Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

                  Comment


                    Vs: Visaton BG20 kõlarid

                    Vuntsid üle vaadatud, neis probleem pole. Olen nüüdseks juba probleemi ammendanud, kui on siis on, ilmselt elemendi enda eripära. Polegi nagu krabin, pigem nagu õrn lärin mis vibratsiooniga tekiks. Üldiselt seda vaheheli väga kuulda pole, peab ikka natukene keskenduma ja kuulda on teda hästi, kui EQ mudida kõrgeid/keskmisi maha. Lasin isegi netist basstesti talle, mõttega et kui siis mingil sagedusel eriti kihutama hakkab saab teada, kuidas see lärin tekib, aga siis oli asi üsna vaikne lärina koha pealt. Subwoofer see element muidugi, et ei ole, aga selle eest suudab tümpsu korralikult tekitada. Pole palju vaja võimendi pealt keerata, et ümbritsev värisema hakkaks.

                    Comment


                      Vs: Visaton BG20 kõlarid

                      Oled sa kindel, et see lärin ei sisaldu signaalis? Mul oli aastaid paremas kanalis teatud harvade lugudega klirin, kuni sattusin arvutist heligeneraatoriga jändama ja siinusega oli seda juba lihtne korrata. Peale mõningat uurimist selgus, et võimendi sisend klippis - cd ja md väljund on kõrgem kui muudel heliallikatel. Antud võimendil oli cd sisendis pingejagur ja selle sisendiga probleemi polnudgi, aga mul istus mängija aux-is.
                      Toidan trolle!

                      Comment


                        Vs: Visaton BG20 kõlarid

                        Ei ole kindel, aga tänud heade vihjete eest. Üritan erinevad võimendi sisendid läbi proovida ja üritan ka teisi audioallikaid taha ühendada.
                        Uuriks ka seda, et paljud teist on selle koonuse ära lõiganud oma BG20 kastidel, mida see siis helipildile juurde andis? Mõtlen, et kui sellest on tõesti abi, siis ehk oma ühel elemendil see koonus kunagi samuti ära lõigata, nimelt sellel millele läheb pool vahele.

                        Comment


                          Vs: Visaton BG20 kõlarid

                          Lõpuks sain ikka oma dektektiivi tööga ühele poole ja peale pikka mõtisklemist, valjuhääldite iga nurga alt vaatlemist, pikki kuulamiskatseid ja kukla kratsimist, leidsin selle koera matmiskoha üles.
                          Nimelt ilmselt on paljudele teada, et BG20 kummiäär tahab üsna kergelt liimist lahti tulla, kui kruvipea talle survet avaldab. Rääkisin vist eelpool ka, kui maru hästi ma suutsin selle kummi sinna omale kohale tagasi liimida, vot ei suutnud.
                          Tuli välja, et just see kummiäär ja liim sattusid õige pisut liikuva membraani äärega (kummi lõdvik) kontakti ja tänu sellele ka üks ja konkreetne element terve see aeg tekitas seda kahtlast lärinat. Jaole sain probleemile, kui said ostetud juba uued elemendid teise kasti tarbeks ning siis said nad proovi mõtteks ka olemasolevasse testikasti topitud. Loomulikult üllatus suur, lärinat pole ja heli on puhas ja korrektne.

                          Kokkuvõtteks : Kui kellegil veel probleeme selle kummitihendiga, siis olgu ettevaatlik selle tagasi liimimisega. Ilmselt hea soovitus oleks see tihend üritada võimalikult vastu elemendi metallist korpust suruda ehk kõigest liikuvast materjalist eemale.
                          Enda arust sai ta küll algul hea silmaga vaadates, aga kohe olid probleemid majas. Probleemi lahendasin sellega, et lihtsalt näppudega mudisin seda kummitihendit seni, kuni ta teatud kohtadest liimist vabanes ja oligi asi vinks-vonks.

                          Küsiks pigem seda, kui oleks kunagi soovi eraldi kõrgsagedus tweetri vastu, siis milline oleks hea variant BG20 ühte kasti sokutamiseks?

                          Hetkel olen üritanud võrrelda demokasti Wharfedale Diamond 9.2 riiulikõlaritega. Wharfide üldpilt on neutraalsem ja pilt on selgem. BG20 eeliseks on konkreetne bassilöök, bassi ajal on tunda seda mõnusat jõnksu, mis Wharfidel jällegi puudub. Wharfedale bass jääb laiali justkui valguma ja puudub "punch". Ilmselt seda ka kasti autor üritas kunagi seletada ja seda teevad kastid hästi. Kui odava raha eest soovida peokõlareid või väiksemat PA lahendust, mis ei vaja samuti suurt võimendust, siis ideaalne lahendus. Muidugi hetkel on kast paras käkk ja ilmselt üldpilt paraneb mõne võrra kindlasti, kui elemendid saavad endale korralikud kastid ümber ning praegune mono lahendus läheb ikkagi kahe kasti ehk stereo peale üle. Kui mõni magusam tweeter ka kastide külge saaks, siis ilmselt oleks asi juba suhteliselt üles mäge.
                          viimati muutis kasutaja wermecher; 13 m 2011, 11:35.

                          Comment


                            Vs: Visaton BG20 kõlarid

                            Ei hakkant uut teemat tegema.
                            Kui 61 liitrises kastis istub 2x BG20 valjukat sees, kas invertertoru läbimõõduga 9cm ja pikkusega 20cm on optimaalne?

                            Comment


                              Vs: Visaton BG20 kõlarid

                              Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
                              Ei hakkant uut teemat tegema.
                              Kui 61 liitrises kastis istub 2x BG20 valjukat sees, kas invertertoru läbimõõduga 9cm ja pikkusega 20cm on optimaalne?
                              Häälestus oleks siis 34Hz, see on liialt madal selle elemendi jaoks. Sellise kasti autor häälestas enda kasti 50Hz peale.

                              Mina paneks :

                              2tk - 9cm x 25cm toru(d), häälestus ~45Hz ehk mängib hästi tümpsu. Mina pole muidugi mingit sorti kastimeister, aga kiirelt vaadates sain sellised numbrid.

                              Ning nagu eespool räägitud, niisama kaks BG20 elementi hakkavad koos ühes kastis ebameeldivalt "kisama", üks tuleb ülevalt otsast maha lõigata.
                              viimati muutis kasutaja wermecher; 13 m 2011, 16:20.

                              Comment


                                Vs: Visaton BG20 kõlarid

                                Sai oma kõlaril 9cm x 20cm invertertoru ära võetud ja uskumatu! Bass muutus palju paremaks ja heli meeldivamaks. Varem tunduski, et midagi on valesti, membraan võngub edasi-tagasi ja bass kehv.
                                Nüüd saen toru hästi lühikeseks ja paigaldan ta uuesti kinni, ei aja madalaid sagedusi taga
                                Kuid ega midagi pahat ei juhtu, kui ma üldse enam invertertoru sinna ei pane? Kasti maht on tegelikult hoopis ca 55l.

                                Comment

                                Working...
                                X