Teade

Collapse
No announcement yet.

Visaton BG20 kõlarid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: Visaton BG20 kõlarid

    Esmalt postitatud aleksander peterson poolt
    Tekkis mõte-kas foorumis leudub mees,kes julgeks võrrelda oma tehtud või ostedud kõllid minu plätserdatud kõlaritega ja siis sellega paneks asjad paika .
    Esmalt postitatud aleksander peterson poolt
    Mull kodus seisavad 3 ribalised kõllid-Kunagised Fisher.
    Panen plaadi mängima ja panen taha oma kõllid ja siis 3 ribalised.Minu kõllidest heli on avar, kerge ja dünaamiline.3 ribalises heli on kuidagi kinni.Selle demoga ma panen kõik vaidlejad paika.Kindlasti on olemas väga head kõllid ,aga ma pole neid veel kuulanud.Ja veel-minu kõllid üldse ei ole parimad,vaid ma leian et teatud asjad on palju lihtsamad ,kui meie endale ette kujutame.Lihtsuses pidi olema geniaalsus.
    jääb mõistetamatuks vajadus asju paika panna, heli hindamine on individuaalne ja subjektiivne nagunii.

    aga meenus üks aastaid tagasi tehtud (odavamapoolne) projekt, mis Sassi (vanat) projekti vast kõige rohkem meenutab (plastikuga kaetud 8" paberkoonustega Audaxi midbassid, 1" Audaxi soft dome tweetrid). midbass ilma filtrita, tweetri ees vaid kondekas. inverterkast.



    neid ehk oleks (tehnilise sarnasuse tõttu) päris põnev võrrelda. elemendid on kallimad kui Sassi kõllides, kõlari müügihind aga oli mitu korda väiksem.

    olles Sassi kõlareid isiklikult kuulanud, siis julgeksin küll väita, et 10...15k eelarvega saab teha märkimisväärselt paremaid kõlareid.

    võid näiteks ühed oma kõlarid minu juurde tassida ja neile hinnasildi peale kleepida, eks siis ole aja möödudes näha, kas leidub keegi selline, kes su imekõlarit minu loomingule eelistab (sarnase hinna juures).

    natuke ka teades, millised kõlarid mõnedel siinsetel kasutajatel kodus on, siis on oht, et paika panemine ei pruugigi väga õnnestuda.

    Comment


      Vs: Visaton BG20 kõlarid

      Üks väikene küsimus: kas BG20le koonus faasiplugina lisamine teeks asja paremaks?
      Selle elemendi http://www.tb-speaker.com/detail/1230_04/w8-1772.htm
      eeskujul. Nimelt panin tähele, et originaal BG20le on topeltkoonuse asemel siin tegijad faasipluginat külge aretanud.
      ega asja hullemaks tee?
      Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

      Comment


        Vs: Visaton BG20 kõlarid

        Õnneliku juhuse läbi sattusid minu BG20-d (koos kasti ja TW6NG tviitriga) mõni aeg tagasi Hipi juurde, kus selle teema peategelased kaotasid nii lisakoonuse kui ka tolmukupli. Lisaboonuseks omandasid veel kerge värnitsa aroomi.
        Klang + Ton õpetuse järgi tehtud filtri (4 induktiivsust, 6 kondekat, 3 takistit) asemele sain soovituse esimest järku filtritele mõlemale ribale.
        Seega on minu BG20 kõlarid nüüdsest kaheribalised, olen neid mõnda aega kuulanud ja positiivne emotsioon liigub jätkuvalt tõusvas joones

        P.S. TW6NG tviitereid olin sunnitud juurde ostma, et saada enam vähem sarnase kõlaga paari.

        Comment


          Vs: Visaton BG20 kõlarid

          Niih siis
          Hingele ei andnud rahu ja kakkusin siis täna AP kõlarid lahti et lähemalt uurida milles kala on. Põhimõtteliselt võib tõesti selle BG20 minema visata, sest selle moondunud servad painduvad läbi nagu see lõdviku osa. Ja see möks mis peaks membraani jäigemaks teinud siiski seda ei tee minuarvates vähemalt. Sest see asi paindub ikka mõnuga läbi. Põhimõtteliselt olen ostnud enam vähem välimusega kõlarikatted ja Diebsi kõrgsageduselemendid, terminalid. Sest kast ise ei ole midagi väärt, sellle koostekvailteet on tegelt alla arvestus ja ära möksitud sellise silikooniga mida ei tohkiski kõlariehituse juures kasutada, mis tõenäoliselt on ülihalvasti mõjunud elemendile.
          Võtan kõik oma sõnad tagasi mis ma nende kõlarite kohta kirjutanud olen. Jutu järgi pidi tegu olema horn loaded kõlaritega aga niipalju kui ma hornide kohta lugenud nüüd olen siis pole midagi nended mis meenutaks horne.
          Tegu täiesti tavaliste inverter kõlaritega
          Tegelikult peaks ka olema mingi kummist ümbris kõlarite ümber mis parandaks natukene madalat otsa selles ka nüüd saan aru miks madal ots polnud selline nagu tema enda omadel. Sest asi polnud tehtud nii nagu peaks.(jäik plastik lihtsalt pandud). Peale tagumise plaadi eemaldamist ei muutunud helis mitte midagi, vahet pole kas see tagumine plaat on seal või mitte.
          Otsin uut usku.
          Eks loll saab kirikus ka peksa.

          Panen pilte ka http://public.fotki.com/MK1985/odavalt-le-saanud/

          Comment


            Vs: Visaton BG20 kõlarid

            See kõlari põhjas asuv moodustis ilmselt peaks olema siis see erilahendus millest AP rääkinud on. Sisemus on nagu on kuid horn loaded see tõesti ei tundu. Välimus, koostekvaliteet meenutab tõesti kunagi mööblipoes nähtut, selline esipaneel ei ole ilmselt neutraalse mõjuga helile.

            Kuna nüüd oleks võimalus kasutada stock konditsioonis olevaid valjuhääldeid siis kas mõtled selle triki ära teha? Kulu ei oleks teab mis suur ja pealegi saab valjuhääldid soovi korral kasutad mõnes muus projektis ära. Mina soovitaks katsetada.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

            Comment


              Vs: Visaton BG20 kõlarid

              Ei tea hetkel suht masenduses. Kui kuskilt kasutatud saaks mingi parema hinnaga kui uued siis prooviks ikka. Uutega ei tea hetkel mis saab. Asjad mis nagu paremaks ei läinud olidki bassiosa ja samas vokaalis midagi jubedalt kriiskas. Selle valguse tõid silma väga odavad riiulikõlarid.
              ilmselgelt on ka kõrgsagedus ikkagi liiga madalalt lõigatud. Bassiosa mitte ei muutunud ajaga paremaks vaid muutus imelikumaks. Üks foorumikaaslane käis neid kuulamas ja ei saanud aru et trumm oleks trumm olnud.
              Hetkel nagunii üks vähe teistsugune projekt plaanis, ei tea mis saab eks näha.

              Comment


                Vs: Visaton BG20 kõlarid

                Nii mustades toonides - läks heli siis äkki viletsaks?
                Algselt oli heli ju hea?
                AP äri(temise)le on see muidugi karm laks.
                (edit: osa vastuseid tuli juba ära)

                edit: vähemalt uued BG20 elemendid, peaks küll AP käest sisse nõudma - müüdi ju deffektseid tooteid.
                -

                Comment


                  Vs: Visaton BG20 kõlarid

                  Pmts see siiski vist on ruuporkõlar...kuskil netiavarustes olen sellist asja varem näinud nime all "spiral horn".

                  Comment


                    Vs: Visaton BG20 kõlarid

                    Esmalt postitatud gura poolt
                    Pmts see siiski vist on ruuporkõlar...kuskil netiavarustes olen sellist asja varem näinud nime all "spiral horn".
                    no jah põhimõtteliselt vist siiski http://www3.ocn.ne.jp/~hanbei/eng-whyspiral.html
                    Küll aga ei suuda ma aru saada sellest miks ei muutu praktiliselt mitte midagi kui tagumine külg ära võtta.
                    Eks minu poolt alul siin asi ka natu üle traumeeritud. Asi pole siiski päris õige.
                    Selle immutamisega ka siiski see võimsustaluvus täitsa ära rikutud kuna 1W on lagi mis nendesse lasta annab on 1W küll aga kisendavad need sellisel juhul päris kõvasti. Kõik need laines olevad ääred painudvad siis läbi kui võimusus suuremaks läheb. Arvatavasti see ka üks põhjuseid miks tegelikult on töötehnoloogiat muudetud.
                    Siiski kui ajad natsa magusamaks lähevad küll siis saab proovida originaalid sinna sisse ja eks siis näha ole mis see spiral horn endast kujutab. Kuid see nõuab vist suurt qts'i mida aga bg20 nagu vist ei paku.

                    Comment


                      Vs: Visaton BG20 kõlarid

                      See "spiral horn" on ainult väljanägemise põhjal pandud nimi, tegu ikka inverter kõlariga. Valem mis viidatud lehel, käib samamoodi ka inverter toru kohta. Nii madalal sagedusel toimivad tegelikud hornid on ikka sellised elutoa mõõtu asjad.

                      Comment


                        Vs: Visaton BG20 kõlarid

                        No nii sai siis väike kulutus tehtud ja sinna niisama siis need bg20 ostetud.
                        elemendid ära vahetatud ja nüüd võib tiba erinevustest rääkida.
                        ap immutatud elementidel oli nagu tiba parem ruumilisus aga samas jube kiiresti hakkasid moonutama, originaalidega seda muret ei ole need kannatavad võimusust tiba rohkem, samas originaalid ei karju nagu niipalju.Rohkem nagu erinevusi pole vaiksel kuulamiset tunda küll.
                        Küll aga on see kõlakast kuidagi väga valesti arvutatud kuna ennem oli midbassis väga tugev auk ja uute elementidega alul sama asi. Küll aga sai midbassi enam vähem vati lisamise teel, nüüd seda on samas aga ennem u~50 Hz(väidetavalt) madalate sageduste esitamisest on nüüd asi väga kaugel häälestussagedus tõusis ikka tuntavalt. Seega sellises mahus olev inverter kast kindlasti ei sobi sellele elemendile, see minu arvamus.
                        Sound ei tundu ikka hea kuidagi selline maru tavaline, eks need odavad hiina tweerid ka ei päästa midagi, kuigi proovisin ka ilma kuulata, tweetrieid kasutades on ikka vahe sees küll, ilma mulle väga ei meeldinud, algul tundus ok aga kui kõrgsagedus juurde lisatud siis sai nagu parem.
                        Muidugi muutsin ka lõiksagedust mis nüüd kuskil 6000Hz, aga tegelt peaks vist veel kõrgem tiba olema, sest bg20 saab minuarust päris kaugele hästi hakkama.
                        Põhimõtteliset valjukad on erinevate asjade proovimiseks oka, aga immuatda (vähemalt sellist viisi küll) ja värki vast tõesti ei tasu see teeb heli tiba imelikumaks mitte paremaks.
                        Ehk peaks ka tulevikus horni ära proovima ei tea kas istub see asi üldse või mitte. Ja samas kujutan ette et isegi T-line puhul võib nende sound isegi enam vähem olla.
                        Need siis sellised esimesed muljed
                        viimati muutis kasutaja MK; 05 m 2009, 18:53.

                        Comment


                          Vs: Visaton BG20 kõlarid

                          Huvitav tähelepanek sellest "maru tavalisest". Sattusin kuulma ühte ehitusjärgus olevat OB lahendust, kuhu olid tekkinud vahepeal üle 10k maksvad keskribad. Kuulasin ja imestasin, kui tavaliselt kõlas hi-hat, nagu ta oleks siinsamas minu kõrval mänginud. Pedaali lahti lastes tegid hat'i plaadid küll väga "tavalist" häält. Tavaliselt on see osa keskribast peidetud ja juba eos väga maha tõmmatud sest keskribas on väga palju sellist informatsiooni, mida on lihtsalt ebamugav kuulata. Hea tonaalsuse korral aga saad aru kui palju detaile seal tegelikult peitub.
                          See aga selleks, katseta siis huvipärast, lisa paar bassielementi eraldi kastides ning katsu seda kooslust siis kuulata ja häälestada.
                          viimati muutis kasutaja Sully; 06 m 2009, 12:55.

                          Comment


                            Vs: Visaton BG20 kõlarid

                            Sain ka neid hr.AP poolt valmistatud kõlareid kuulata ja oma tagasihoidlikku kuulamiskogemusega võrdleks sealt lähtunud heli ämma öökapil seisva hallist plastist Aiwa sangaga. Ruumilisusest vms. ei ole siin midagi rääkida (MK ära võta isiklikult).

                            Comment


                              Vs: Visaton BG20 kõlarid

                              Täitsa lõpp kui palju seinast-seina arvamusi võib ühe asja kohta olla. On need ikka samad kastid, millega käidi stuudios ja kirjutati ajakirja artikkel?

                              Comment


                                Vs: Visaton BG20 kõlarid

                                Märkasin säärast kuulutust:"9 999 EEK (lisandub km)

                                KVALITEETKÕLARID A.P. VISATON SPECIAL..., uus

                                Fantastilise helipildiga käsitöö kõlarid, spiraal inverter, bass jääb peamiselt samasse ruumi kus kõlarid ja ei kostu niivõrd läbi seinte, moonutustevaba ka väga suurte võimsuste juures, küsi lisa, saadan artikleid lugemiseks. Kõrgus 94,5 cm, laius 29,5 cm, sügavus 30,5cm. Fenomenaalselt hea helipilt. Soovi korral Tallinna piires kohaletoomine või posti teel saatmine üle Eesti Vabariigi. Ostuhind 15 000 EEK. Müügi põhjus, uus, põhjalikum ja kallim tellimustöö. Ette helistamisega!"

                                Kas tundub tuttav kirjeldus?

                                MK: kui kasutusel on eraldi tweeter siis on ilmselt soovitav kõrgete abikoonus ära lõigata, vähemalt minu jaoks tekitasid need oma olemasoluga märgatavaid moonutusi just seal kuskil ca 6kHz ümbruses. Ilma koonuseta on helipilt oluliselt rahulikum, pealegi suudab eraldi tweeter tavaliselt märksa puhtamat esitust.
                                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                                Konfutsius

                                Comment

                                Working...
                                X