Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõrgsageduskõlari yhendamine paraleelselt suurega.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kõrgsageduskõlari yhendamine paraleelselt suurega.

    Kas keegi oskab 6elda mis komponente on vaja et yhendada see v2ike k2rghelisi m2ngiv k6lar suurega, Et kas ainult kondest piisab v6i on vaja ka takisteid, ma ei oska praegu k6lari v6imsust 6elda, aga olmas on 1 konde mis peab olema 6ige, aga kas on vaja ka takistit sinna.
    T2psustaks siis asja yle. Said tuttavalt pooleli olevad k6larid, ta ise neid ei ehitanud vaid sai ka kellegi k2est ja tahaks need nyyd l6puni teha. Vaja on veel yhendada need v2iksed k6larid aga kuidas? Tuleb yhendada r66biti l2bi konde ja kas takistit on ka vaja?

    #2
    seda asja nimetatakse filtriks ja selle tegemine ei käi kindlasti nii, et mingi suvaline jupp kuhugi vahele. otsi natuke siit foorumist filtrite kohta juttu ja saad aru, et see on kõlari juures kõige keerulisem komponent ja selle ehitus mõjutab väga palju seda, mis sealt välja tulema hakkab.

    Comment


      #3
      Ma võin nüüd mööda panna.
      Aga kui tahaks kaks elementi tuimalt ilma filtrita ühendada, kas siis ei piisa mitte ainult kondensaatorist, või pole siis sedagi vaja?

      Comment


        #4
        Väheldastes kompressioonkõlarites(nt. RRR Melodija-Stereo komplekti 6AC-4, oli vist???) con tõesti ainult kasutatud ca. 1uF paberkondensaatorit.Korralikes kõlarites on ikka kasutusel keerulisemad LC filtrid.Muidu takisteid; kui passiivkomponente, kasutatakse helirõhkude ühtlustamiseks(osa võimsusest jääb takistile) kui pole paari kuuluvaid elemente saada või on lihtsalt kõlari konstruktsiooniline eripära.
        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
        Projektide pildid
        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

        Comment


          #5
          No ma ei hakka igaljuhul mingit raamatut lugema ja seda p6hjalikult uurima. Mul ei ole suvaliselt valitud komponendid vaid see k6ik mis seal see on paika pandud 6ige meisti poolt. Aga ma lihtsalt kahtlesin et 2kki on midagi puudu j22nud et 2kki see takisti on kindlasti vajalik.
          Kui ei ole siis ma ei pane ja vaatab mis juhtub

          Comment


            #6
            kui sa väidad,et sul on ÕIGE MEISTER ,millex sa siis selle oma küsimuse püstitanud üldse oled siin foorumis. nagu ei saa aru. või siis ikka ei ole nii ÕIGE MEISTER?

            Comment


              #7
              Kui sa veidikene viitsiksid eestpoolt lugeda siis sa n2ed et need olid pooleli kastid aga olid ehitatud teadja inimese poolt kes lihtsalt ei viitsinud asjaga jamada sest suutis endale parema tehnika orgunnida, need j2id siis seisma ja mu tuttav targapeaga orgunnis need mulle ja nyyd ma tahaks need kastid l6petada aga kuna mul ei ole otsest kontakti selle esimese isikuga siis ma nagu lootsin et keegi ytleb mulle konkreetselt kuidas asi on ja asi aetud. :angry:

              Comment


                #8
                jne...

                Comment


                  #9
                  1) see ainuke kondekas moodustab ka filtri. Madalaid piirab, kõrgemaid laseb läbi. Aga see sagedustunnusjoon sõltub väga palju just sellest kõlarist, mis sinna taha ühendada. Seda saad sa ainult mõõtmiste teel teada, kuidas asi mõjuma hakkab. Lihtsalt kondekas kindlasti ei sobi, see kondeka suurus tuleb väga täpselt valida.
                  2) ükski korralik filter nüüd küll ei õnnestu ainult ühest elemendist teha. Profid teevad filtreid ikka suhteliselt keerulisi ja isegi ilma poolideta ei saa hakkama. Mitte ainult ei panda filtrit kõrgete kõlarile vahele, vaid ka bassikale.

                  Kui keegi õige meister joonistab filtri skeemi ainult ühe kondekaga, siis ma küll suhtuks temasse väga suure kahtlusega. Vaata kõlarifoorumis natuke ringi, filtrid on just see kõige segasem ja raskestitehtavam asi. Lisaks amplituudkarakteristikule tuleb vee arvestada filtrite faaskarakteristikut ja mõlemad filtrid konkreetsete valjukatega sobima saada.

                  Seega. Kui tahad sodi saada, siis palun väga, tee kuidas tahad. Kui tahad korralikku saundi, siis tuleb selle nimel vaeva näha või siis kellegilt profilt see tellida (näiteks intz tegeleb ka filtritega).

                  Comment


                    #10
                    Ja kui ei viitsi jamada pane 4,7yF konde ja teeb ka häält.
                    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                    Comment


                      #11
                      Siis osta juba parem omale S90'd või mingid muud vene kõlarid, sest vaevalt et sealt midagi etemat välja tulla üldse saab!

                      Comment


                        #12
                        Piisaks ka 1uF...
                        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                        Projektide pildid
                        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

                        Comment

                        Working...
                        X